Hästsugen till tusen

Jag är så hästsugen just nu att det är deprimerande för jag har ju verkligen inga pengar till det.
Kollar ibland hästannonser för skojs skull och alltid hittar man ju någon man bir mer eller minde intresserad av. Men jag kollar nästan bara Nokotahästar nu eftersom det är en sån jag bestämt att jag ska ha. Men det lär jag ju inte få ha förrän jag är 50 eller nåt...
Jag kan ju inte ens ha en häst på foder, för det har jag inte råd med och det är så irriterande.
Jag har ju i alla fall medryttarhäst, även om jag bara är där 1 gång i veckan. Men jag har velat ha egen häst i 20 år. Och det lär väl dröja minst 20 år till.

Otrevligt möte

Hade en lite jobbig förmiddag....
Först skulle jag som vanligt på söndagar gå med Troy till träningen. Och innan det så brukar jag ju alltid släppa han så han får springa av sig lite. Så jag gick ridhusvägen och fortsatte sen rakt fram på den dä lilla skogsvägen som jag brukar. Det koom nån och gick så jag hade han kopplad. När vi skulle passera varandra så drar Troy ut mot karln och jag drar ju i kopplet som redan är spänt. Jag gled lite på snön så han kom u lite längre än han borde. Men han hade alla ben i marken, hoppade inte, bet inte eller nåt. Han kanske nosade på handen i värsta fall. I alla fall säger karln "Ska jag slå in skallen på dig". Jag drog i Troy och sa att han inte behvde hälsa. Karln säger nåt om olydig elelr vad det då var och jag säger att han vill hälsa på folk, men tycker ändå inte man behöver söga så där. Då säger han att om jag itne håller min jävla hund i shack ringe han polisen. Så kul var det mötet. Nej, han ska inte dra iväg mot folk, och nu gör han det ytterst sällan Synd bara att han tyckte den här karln var nån han ville titta närmare på. Men en jäkla tur att han inte var lös redan.
Visst är det mitt ansvar att se till att han inte drar mot folk, men vi tränar ju på det, men han gör det speciellt om det är en hund med eftersom han i 98 % av fallen vill hälsa på hunden. Men bara för att hunden nu kom fram, inte fan behöver man väl hota att misshandla hunden för det!

När jag gick förbi stallet såg jag en skylt om att det var sponsorernas dag så jag ringde syrran men hon hittade inget på SSRKs lokala sida. Men hade på känn att det inte skulle vara nån träning idag. Men jag tycker det är dåligt att dom inte kan få information om det så det kan läggas upp på hemsidan. Om det inte är meningen att alla ska hålla koll på ridklubbens hemsida eller anslagstavlor. Hur som helst var det ju inget så det var abra att gå hem igen.
Satte igång datorn och tänkte kolla igenom boken igen men hade först borta USB-minnet och blev upprörd över det. Har en del grjejer där, bla 2 böcker och synopsis och lite annat. Kom till slut på att dom fanns i täckbyxorna jag har i stallet, fast jag först tänkte att dom skulle vara i dom vanliga täckbyxorna.... Men filen är ju skadad, ochd t gick inte öppna och reparera nu heller, elle öpna som kopia. Inte heller gick det kopiera in från Wordpad, blev bara en massa konstiga tecken. Så det är abra att skriva om 74 sdor typ Jättekoj... Och eftersom det är i Wordpad måste man hela tiden hålla reda på var man är eftersom det inte går markera...

Småtränade lite med Troy ibland medan jag satt vid datorn. Han fick säta tassen på foten och lägga frambenet på armen och sen det andra också. Han tycker det är jättekul när han ska lyfta på tassarna när han ligger eller sitter. Och nu när jag börjat att han ska lägga tassen på foten är det lika skoj. Men det är ju inte så avancerat egentligen så det blir ju inte allt för mycket tankeverksamhet. Men kul har han. :)

Lisa Miskovsky och Danny vidare!

Fjäde och sista deltävlingen i Melodifestivalen igår. Nu är det bara Andra chansen kvar. Men jag kan inte förstå varför det ska vara dueller. Varför får det inte vara som förut, när alla tävlade mot alla, som i deltävlingarna? nu beror det ju på vem som ställs mot vem...

Missade början för jag var ute emd hunden, men missade bara 3 låtar eller nåt sånt. Men när ja sen såg snabbreprisen.. Charlotte Perelli är väl bra på att sjunga, men som hon såg ut då, leende ehela tiden medan hon sjöng... Jag vet inte, störde mig på det... Har ju nu inte hört hela låten så jag kan inte säga så mycket om den, men det var u en låt som pasasade henne i alla fall.
Den där Alex Algmarks låt, var väl lite Håkan Hellström, som han hade sagt. Men inte vet jag om det var en låt som passade så bra i Melodifestivalen, men det är ju väldigt brett nu.
Lotta Engberg och Krister Sjögren hade ju en typisk Melodifestivallåt, men tråkigt tyckte jag. Jag orkade i all fall inte riktigt lyssna. Kan väl förstå om många, speciellt äldre, tycker tt Krister Sjögren har en behaglig röst, men så bra tycker jag inte att han sjunger.
Lisa Miskovskys låt gillade jag och är glad att hon gick vidare. Först tänkte jag att låten inte riktigt pasade i Melodifestivalen utan tyckte den skulle ha varit med på nån gala istället, för insamling till nånting. Men Melodifestivalen ses ju av många och är ju ett bra sätt att få ut ett budskap det också. ag gillar verkligen texten. Och tyckte det var prefekt med bakgrundsdansarna.
Danny var ju såklart bra, även om han inte lät så bra som han brukar. Hörde på annat håll att han var övertänd, och det kan ju märkas på rösten. Så det blir kul att höra han sen i finalen. Sen kommer ju låten säkert spelas en hel del på radion.
Det blir lite intressant att se Danny och David Lindgren i finalen. Dannys valda låt mot Dannys ratade låt som en internetkompis uttryckte det. :) Men det stämmer ju. Men det är ju lite Danny över Davids låt, och det är u inte konstigt om den nu först var tänkt till Danny. Men David sjunger ju väldigt bra han också, och kan ju också dansa.

Musikvideoinspelning

I fredags fick jag ett mail på Filmcafe om jag ville vara statist i en musikvideo på lördagen. Det ville jag ju. Det var dessutom i Umeå vilket ju betyder att det var rätt nära, så då ville jag ju lite mer. Pratade med både mamma och pappa och pappa tyckte jag skulle åka. Jag vill ju ta det jag får och har chans till, och det förstår han. Och eftersom det var i Umeå kostade det ju inte så mycket att fara dit heller.
Det började dock inte så bra. Tog bussen, men glömde att det var 2 trfikljus vi skulle passera innan man komme till campus, så jag steg av på helt fel ställe och fick irra omrking lite och leta mig till universitetet. Jag hittade till slut i alla fall. Men jag var stressad och tckte inte alls det var kul. Dessutom både snöade det och blåste...
Själva inspelningen tog inte så lång tid som jag trodde det skulle göra eftersom det skulle hålla på mellan kl 15 - 19. Men efter bara drygt 1 timme sa hon att några kunde gå om vi ville. En av dom som varit med tidigare under dagen gick, och så var det en till som hade tänkt gå men sen blev det ändå att hon stannade kvar.
Efter typ 1 timme till var statisterna klara och så skulle dom göra lite till med dom 2 som hade huvudrollerna. Dom skull egentligen bjuda på mat, men jag tyckte det kändes lit konstigt eftersom vi var klara, och visste inte riktigt hur det skulle bli. Dom flesta av dom kände varandra redan eftersom dom gick på universitetet. Sen tänkte jag att om jag hade lite tur kanske jag kunde komma hem lite tidigare.
Men sån tur hade jag inte utan var tvungen att vänta till 19.30 i alla fall. Och eftersom jag oftast åkt buss från busstationen och inte från universitetet, och dom gjort om bussvägen där irrade jag omkring där lite också, innan jag hittade busskurerna, och försökte hitta vid vilken jag skulle stå. Syrran visste inte och M visste inte heller, för hon hade aldrig åkt till Skellefteå därifrån sen dom gjorde om. Men eftersom jag hade 2 timmar på mig bestämde jag mig för att gå till busstationen i alla fall, och äta nåt också. Men då hade man ju redan irrat omkring lite så det tog en stund innan jag kom på var bron var. Och så var det mer eller mindre snöstorm... Så roligare kunde det ju ha varit i alla fall....
Men jag har i alla fall fått nåt mer att lägga till på mitt CV. Och senare i vår är det ju vårföreställningen med dansen så då får jag nåt mer att lägga till.

Många låsningar

En som pappa jobbar med har gått nån massagekurs för att lära sig själv och har masserat pappa några gånger. Så pappa pratade med han så fick han massera mig igår. Tydligen hade jag många små låsningar, Han höll faktiskt på ganska länge. Jag visste om två ställen där jag hade låsningar, men tydligen var det många låsningar jag hade haft. Men det har väl varit mindre låsningar. Högra skulderbladet var inte kul att få masserat, men det har det aldrig varit. Och tydligen hade jag gamla låsningar där. Höga axeln har ju varit lägre än den vänstra hur länge som helst och när jag frågade om axeln sa han att det beror på låsningarna. Kontigt att både sukgymnast och kiropraktor (och massörer innan) missat det i 2 års tid... Jag har ju kännt attjag varit spänd i muskeln på högra sidan i ryggen, och det har det ju vait länge. Fick upp det lite grann med massageapparaten mamma lånar hem från jobbet. Men kiropraktorn har bara sagt att jag har en rotation i höftleden och att ag är spänd på högra sidan i ryggen. Och så har han kollat var jag haft låsninga längs ryggraden och tagit bort dom. Men frågan är ju då om han verkligen har tagit bort alla... Nu ä jag i alla fall rak i bäckenet för tillfället, coh står inte med högra benet längre bak även om jag står jämnt md fötterna. Så när jag känner jag att jag börjar göra det igen ska jag gå tillbaka till den här killen så han får fixa till det igen.

Var till tandläkaren på lasarettet också igår och tog bort den sista visdomstanden. Bedövningen är inte kul att få... Men jag skippade lugnande den här gången också Tcker det går rätt bra med bara bedövning så länge det är ordentligt bedövat. Tog inte lika lång tid den här gången heller. Dels för att det inte var inplanerat med lugnande, och så tog det inte lika lång tid att få bort tanden. Den andra tanden hade hon ju fått dela kronan i flera delar för att kunna få bort. Så jag har int lika ont heller, men det är väl för att hon inte behövde greja lika mycket. Men det är ju ömt, sådet är inte allt för kul att äta nåt... Men föhopningsvis, eftersom jag inte har lika ont, har jag inte nt i nästan 2 veckor,som sist.

Ulrik Munther och David Lindgren till final i deltävling 2

Såg ju Melodifestivalen i lördags. Glömde bort att skriva om första deltävlingen, men båda mina favoriter gick vidare, Loreen och Dead by April. Tyckte Loreen hade en riktigt bra låt och hon har så vacker röst. Dead by April hade också en rätt bra låt.

Jag har inte varit så där jätteförtjust i Ulrik Munther och har inte riktigt förstått hypen. Men jag gilalde faktiskt hans låt i melodifestivalen. Den var riktigt bra, och så hade han inte den där "målbrottsrösten" eller vad man ska kalla det, som han ahr i "Boys don`t cry" eller vad det heter. Han har en lite mognare röst nu, och han är faktiskt riktigt bra på att sjunga. Man förstod ju på en gång att alla småtjejer skulle rösta, och jag är inte alls förvånad att han gick vidare.
Den som jag ville se mest, och var favorit redan från början var dock David Lindgren. Dels kommer han från samma stad som jag sen är det lite extra kul när det är någon man känner till från när man gick gymnaset. När det i Norran stod om startordninge och vilka artister det var, och låtarna såklart, stod det om David nåt om att insiderinformaton sa att han var den nya Danny. När det var Davids tur kunde jag faktiskt se det. Men sen läste jag dagen efter att låten tydligen var tänkt till Danny men att han hade tackat nej. Tur för David :) Han har en jättebra sångröst, kan dansa, och gjorde det väldigt bra. Jag är jätteglad att han gick direkt till final, och nä det är dags för final trorjag det komemr gå jättebra.

Annars vet jag väl inte im jag tycker det var så jättemycket att hurra för egentligen. Jag har aldrig gillat Thomas Di Leva och orkade inte ens lyssna på hans låt. Timotej hade väl en ganska bra låt, och det är ju kul att dom blandar lite folkmusik med pop, men det var som ändå inget som egentligen stack ut tycker jag. Andreas Lundstedt hade ju en typisk Melodifestival låt, och det borde kanske ha gått bättre, men jag gillar inte typiska Melodifestivallåtar, även om det väl egentligen är såna låtar som borde vinna. Men tävlingen utvecklas ju, musiksmaker förändras och det är roligare för yngre med mer popigare låtar.


En trevlig helg

I onsdags på kvällen ringde M och undrade om jag ville vara med och bubbla och basta på hennes jobb på fredagen. L skulle också med och så två som hon jobbade med, Tyckte det var kul att hon tänkte på mig och ville ju gärna vaa med. Först var det tänkt att vi skulle äta något, sen blev det bestämt att vi fickta med oss snacks och nåt att dricka om vi ville ha det Köpte en chipspåse och hade med, men jag åt inte ens upp hälften... :) M`s dotter E var också med ett tag då C och J var i Skelleftehamn på ju-jutsu. E sa att det var bara J som skulle träna, det var inte för vuna, dom var för gamla. När jag sa att det nog finns vuxna som också tränar ju-jutsu sa att hon att det var pensionärer... :)
Det var jättehärligt att sitta i bubbelbadet. Har inte gjort det på evigheter. Men därjag satt först kom bubblorna ganska hårt så efter ett tag domnade det som lite. Men det var lagom varmt och jätteskönt. Vi bastade lite också. E hade med sig melon, kex, ost, vindruvor och torkat renkött. Hon visste int riktigt hur det var tänkt, men det visste ignen sa M, det hade väl bara blivit bestämt att vi skulle ta med snacks. Så när vi hade badat klart och bastat satt vi och pratade och lite av det.
Eftersom vi inte skulle äta som det först var tänkt, tänkte jag att jag blir nog int borta så länge, men jag var itne hemma förrän kvart i 12 typ. Men det var riktigt trevligt, så jag hoppas att det blir fler gånger.

I lördags var jag ju då som vanligt till M för att ta hand om Lappen. Jag och L hade bestämt att vi skulle rida tillsammans och när jag kom dit var J också där så vi följdes alla 3. Men det blev lite skoproblem för Lappen då Zorns ena  skon hade borta gaten och den andra var för liten. L tyckte ag skulle pata med M så jag gick in och gjorde det. Lappens andra framsko hade blivit lagad,men det hade inte blivit att dom hämtat den så vi åkte och gjorde det.
Alla hästarna var nog pigga, även om Myntor var lugnast. Lappen laddade väl typ hla tiden och var väldigt pigg. Hösilagebalarna var jätteläskiga, men han brukar inte tycka om att gå förbi dom. En gång när vi travade blev det nåt galoppsprång, och så försökte ha springa om Myntor ibland. Jag var glad att jag inte var först, för nu fick jag ju en stoppkloss.
Egentligen skulle vi rida ner till grustaget, men när vi skulle göra det kom det en traktor i hög hastighet och svängde ner där och sen kom det en bil, så vi fortsatte längs vägen istället. Hope var riktigt på G, och det är kul att han kan ha lite fart också. Hörde J skratta flera gånger. En gång föll han i galopp när vi skrittade, och då gjorde ju Lappen också det. L ställde Myntor tvärs över vägen för att stoppa oss. Hon trodde först att det var Lappen som började, men det var det ju inte :)

När jag for från M hämtade jag syrran och lilla M. Dom skulle stanna hos mamma och pappa till söndagen. Har också varit där under helgen, eller hela veckan egentlign eftersom min bil har stått där då den var tvungen att lämnas in på verkstan. Gjorde det idag. Tyckte den lika gärna kunde stå där så kanske min p-plats kunde skottas med trakotrn när dom tar parkringen... Och det skulle bli så mycket fram och tillbaka, som vanligt, eftersom jag stannade måndag till tisdag.
Tränade lite med Troy, och lilla M. :) Pappa lekt lite emd Troy och då ville hon kasta leksaken. Men hon kastar inte egentligen utan går och lägger den nånstans. Så hon fick gå och lägga den nånstans och så sa vi åt Troy att hämta. Och en gång när pappa hade rullat iväg den tror jag, eller om hon kastat iväg den, sa hon "Moffa gå hämta". :) Vi skrattade, kunde nte låta bli. Det var så kul. Vi la leksaken i hallen några gånger också. Pappa sa att hon skulle gå och lägga den dä och först gick hon iväg, sen kom hon tillbaka och ville att jag skulle visa. Sen bytte vi ut leksaken mot dummyb och så sa vi sök istället. Lilla M sa det typ direkt när vi lämnat den men jag sa att vi säger "sök" när vi kommer till Troy.. En gång sa jag "säg till han då". Och då sa hon också "säg till han då". :) Hon lockar verkligen till skratt ibland. Så länge hon finns kommer jag leva länge. ett gott skratt förlänger livet sägs det ju.Lilla M

Lilla M är för gullig. Jag passade henne igår när syrran och K lånade min bil och for och handlade. Innan dom for satt hon med en av dockorna i soffan med mig. Kom inte ihåg vad hon gjorde med dockan, men hon gjorde väl nåt med kläderna. "Oh my God, oh my God, oh my God" sa hon :) Och lite senare när vi lekte med lilla bollen sa hon "Yes". :) Tycker det är häftigt och gulligt, även om hon inte vet vad det betyder. "Yes" har hon tydligen fått från K när han spelar TV-spel, men var hon har fått "Oh my God" ifrån vet dom inte.
Sen tyckte hon att dockan behövde byta blöja, fast den inte hade nån på sig. Frågade syrran hur dom gör och hon sa att det är bara att sätta på en blöja då. Bamse hade också fått en blöja. Sen hade hon det lite jobbigt med blöjan och dockans armar. Dom skulle vara framme, sen skulle dom inte det.. Och dockan behövde ju läggas i sängen och vila. :) men det var inte många minuter. Sen skulle dockan ligga i stora sängen och vila. Och vi skulle sitta där vänta...
Sen var vi också på sängen och hon hade det bökigt igen med blöjan och dockans armar, som skulle vara framme, sen skulle dom inte det... hon blev som aldrig nöjd. Jag blev jättetrött så jag blundade, men hörde henne ju hela tiden, och biland stopapde jag ner dockans armar, och biland tog jag fram dom. Hon var ledsen ett tag också och jag fixade med dockans armar men det blev tydligen aldrig bra. Sen efter ett tag frågade jag om hon hade borta mamma och då sa hon ja. Frågade om hon hade pratat med mig och jag inte hade svarat och då sa hon också ja. Jag tyckte ju att jag hörde henne hela tiden och såg ju som till att jag inte skulle somna, så jag vet faktiskt inte om hon har pratat med mig och jag inte svarat. Vi kramades och så sa jag att mamma och pappa ju var och handlade men dom skulle komma snart. Ringde också till syrran och då var dom nästan hemma.
Dom hade köpt två Bamse-filmer till lilla M som hon ville se på så vi såg på lite av den ena medan vi åt middag. Dom bjöd mig på middag eftersom jag passat lilla M medan dom handlade.

Februarikyla

Det har verkligen blivit riktig vinterkyla, och det märks att det är februari. Det var typ -30 i fredagskväll och -32 på lördagmorgon. Mamma tyckte egentligen inte att jag skulle fara till min medryttarhäst, men jag gjorde det ändå. Hon tyckte att jag kunde väl fara på söndag istället, men ag tyckte att även om det kommer vara lite varmare så kommer det ju ändå vara kallt.
När jag körde till stallet råkade jag köra lite för långt såjag var tvungen att vända. Backade i korsningen till Gärdsmark, men kom för långt ut och körde fast. Några bilar körde bara förbi, men en del bryr sig ju inte. Man tycker ju att dom borde ha hört att jag satt fast. Funderade en liten stund om jag skulle gå till närmaste hus och se om det var nån hemma men tänkte att jag väntar en stund och ser om det kommer nån bil. och det gjorde det så ag stanande den och frågade karln som körde om han kunde  dra loss mig, och det kunde han. När jag kom till var alla hästar inne. Zorn och Myntor hade fått sova inna och Lappen och Hope hade fått komma in på morgonen. L sa att M had haft lite dåligt samvete på fredagskvällen över hästarna som gick ute.Dom har ju skjulet, men det ger bara skydd mot vind,snö och regn. Hade jag eget stall och lösdrift skulle jag ha en ordentlig ligghall som det var lite varmare i på vintern och förhoppningsvis lite svalare i på sommaren,
Tror det var lite varmare hos M än det var hos oss på Morö Backe, men det är väl lite av ett kallhål ibland. Men det blev kallt att packa hösilage. L kom efter ett tag och packade några påsar också sen fyllde hon på lite vatten hos Lappen och Hope, och fyllde lite vatten i hagarna, medan jag packade kvällshö. Det var lite varmare där, men inte mycket. Och sen när man var i stallet och gick ut blev det som en köldvägg nästan. Det blev nog kallare också medan vi var där, det kändes då så.
Igår kväll var det väl typ -26 och imorse va det väl -25 tror jag och sen har det varit -23.
Kopplade bilen så motorn skulle bli lite varm. Har ju haft problem emd kupévärmaren, den har ju inte funkat. Eller den har funkat men den har inte satt igång när man kopplat i den. Och när jag skulle hem nu ikväll oh letade borsten för att kunna sopa av bilen, som jag hade glömt i bagageutrymmet, så stöttet jag till kupévärmare. Och då gick den igång! Så tydligen funkar den i alla fall. Måste h varit nån knapp eller nåt som jag inte sett som tryckts in, eller nåt som tryckts åt sidan.... Men det är skönt, då behöver jag inte sätta mig  en iskall bil nästa gång jag ska ha den. När det är så hä kallt är det inte så jäkla kul...

Kaallt!

I morse steg jag upp vid 10 över 7 och gick med Troy för att sen gå och lägga mig igen. Det var -28! Så det blev inte så där jättelång promenad, bara 20 minuter ungefär.
Sen gick jag med han vid kvart i 1, innan jag skulle till tvättstugan och då var det -25. Så det blev lite varmare i alla fall, men det är ju egentligen inget som märks när det är så här pass kallt. Måste gå och koppla bilen när jag går till tvättstugan nästa gång. Annars vill den nog inte starta när jag ska till mamma och pappa.
Det märks att det är februari. Men jag hoppas att det inte är kallt hela månaden...

Sick Puppies Tri-Polar


                                Beställde Sick Puppies senaste album Tri-Polar i söndags tror jag det var, och fick den igår. Jag hade hoppats att det skulle vara deluxe versionen, även om det inte stog att det var det.. Och det var det ju inte. Hade det inte varit för att jag vill ha den fysiska skivan så hade jag köpt den på iTunes. Och nu blir det ju ändå att köpa lite låtar där eftersom jag inte hittade deluxe versionen... Och så verkar det som att det är nån mer låt på Tri-Polar som kom 2009, men som inte är med på den här, så då blir det nån låt därifrån att köpa också...
Har varit på Youtube nästan jämnt när jag suttit vid datorn för att kunna lyssna på Sick Puppies eftersom jag inte haft nån skiva. Vilket resulterade i att jag överskred datamängden och internet blev jättesegt.... Men nu har jag ju i alla fall en skiva att lyssna på :) Lyssnar på den nu faktiskt. Undrar om man har sett en musikvideo för många gånger om den spelas i huvudet medan man lyssnar på låten?
Tycker det är en bra blanding av låtar både på Tri-Polar och Dressed up as life, som jag också ska köpa. Med en del artister låter ju låtarna typ likadana, det är typ samma musik men olika texter. Men så är det verkligen inte med Sick Puppies. Jag älskar också att Shim kan ha en väldigt bra aggressiv röst, men också en väldigt bra mjuk/snäll röst. Som Chester i Linkin Park.

Några av mina favoritlåtar från Tri-Polar, även om jag gillar alla nästan lika mycket. :)
RSS 2.0