Alldeles för dyrt

Idag var vi och tittade på sängar, för när jag flyttar till lägenheten ska jag ha en ny säng. På Mio hittade vi en jättefin gavel som jag ville ha. Svart, med en utbutkning som blev som en hylla, små lådor på sidorna och spottar. Jag ville verkligen ha den, men den kostade onödigt mycket. Nästan 14 000 kr. Först verkade det vara ett paketpris, fö det stod Cabo-säng och mått, men sen när vi frågade så var det bara gaveln. Det är ju sinnessjukt att det ska kosta så mycket. Den är ju bara att glömma.
Vi var in på Åsells också och tittade lite, provade nån säng och hittade nån vi skulle fundera på. Sen var vi också in på Europamöbler och tittade lite. Men efter den första gaveln så var ju dom andra så tråkiga.
Vi åkte till Ersmarks möbler också och tittade och där hittade vi en säng som jag bokade. Får den om 2-4 veckor så jag hoppas på 2 veckor eftersom jag flyttar då. Fanns en gavel är också som jag såg på nån av dom andra ställena och först tänkte jag ta den också, men jag ska nog titta lite mer på gavlar och se om jag hittar nåt jag vill ha. Annars blir det en sån gavel och så sängbord som man hänger på väggen.


En lägenhet till mig

I måndags fick jag veta att jag fick lägenheten jag ville ha. Så den 15 november flyttar jag. Lägenheten är ganska stor och har uteplats, vilket jag prioriterad, med tanke på hunden. Sovrummet är nästan lika stort som vardagsrummet, så det blir ju att ställa in mer än en säng där...
Igår var jag och hämtade tapetprover, för jag ska få nya tapeter i vardagsrummet, men det är inte helt lätt att välja. Men det blir väl nåt ljust, kanske med nåt mönster... Vi får se...
Ska köpa ny säng, TV, får köpa syrrans vardagsrumsbord. Sen har jag en del glas, tallrikar och såna grejer, så det behöver jag i alla fall inte köpa.
Blir spännande att äntligen ha egen lägenhet. Men det kommer ju kännas väldigt ensamt i början och det blir nog många nätter i soffan...

Härliga hund

Jag älskar min hund så mycket just nu. Han är så himla härlig. Han älskar apport och sök, tycker det är så väldigt roligt. När vi tränar apport så nästan skuttar han iväg, och vid sök så springer han iväg så fort han kan. Han förstår inte riktigt att han ska lägga dummyn vid mina fötter och inte en halvmeter bort men....
Och sen när vi tränat annat s har han varit helt fokuserad på mig, det ä så himla roligt att träna med han då. När han är så där uppmärksam och duktig. Förut har det ju varit mycket att titta rakt fram eller å¨golvet/marken, men nu är han väldigt uppmärksam. Och det är så roligt att ha han lös när vi är ute på promenad. För han är helt klocken på inkallningarna. Han kommer på en gång. Det är så kul.
Han kommer bli en jättefin hund. 
Och förhoppningsvis ska han inte trotsa så mycket på ett tag. Nu har han ju  slutat med hoppandet och bitandet. Så jag hoppas han fortsätter så här ett tag till..
För några dagar sen låg vi på golvet och myste. Syrran tog ett kort på oss. Innan kortet togs låg han mer på ming mage och sov nästan, men sen gled han ner lite. Men det blev ett ganska mysigt kort ändå.


Vatten kanske inte är så tokigt...

Idag när jag gick med Troy mitt på dagen fick han vara lös. Och självklart hittade han nåt han ville rulla sig i. Men han slutade i alla fall när jag sa till han. Även om han gick dit igen för att äta av vad det nu var för slags skit.  På tillbakavägen var han en del i dikena och jag hörde honom faktiskt gå i vatten. Nu är ju det mesta fruset, men han verkade inte tycka att det var så hemskt.. Kanske han kan bada nästa sommar... Han kanske behöver komma på själv att det inte är så farligt...
Duschade av och tvättade han lite när jag kom hem eftersom han blev skitig av det han tänkte rulla sig i. Och han gick lugnt in i duschen och satt där sen till jag var nästan klar. Skyndade sig heller inte ut ur duschen. Han börjar bli riktigt duktig :)

Fröken Väs

Ja egentligen väser hon ju inte riktigt, men hon blev kallad för det förra helgen, min lilla systerdotter. Hon väser liksom ibland, eller andas ut eller vad hon gör, när hon är glad och går runt. Det låter ganska roligt. Ibland skrattar hon och sen "väser" hon. Och ibland bara "väser" hon. L och C var här på middag. Jag, syrran och C hade riktigt roligt åt henne när hon började "väsa". Sir Väs sa C. Som i Robin Hood. Och eftersom det är en liten tjej sa jag Fröken Väs.

Det är så roligt med lilla M, och hon är så glad när hon får gå runt, runt runt vardagsrumsbordet och fåtöljerna. Och ibland är Troy ivägen och hon försöker gå över honom innan hon ändrar sig. Och Troy är så duktig, han tittar bara på henne, kanske slickar lite, sen verkar han inte bry sig så mycket, och det är jättebra. Han är så duktig med henne. Även när hon skriker. Lite imponerad över honom faktiskt. Han är ju inte så gammal han heller.

Andra dagen avklarad

Andra praktikdagen avklarad. Trots att det blev lite missförstånd har det gått ganska bra. Råkade släppa en häst i fel hage för jag missförstod var han skulle gå, så han råkade hamna bland två ston. Inte bra. Men det var bara att ta ut honom från hagen igen, och inget hände med dom andra två.
Fick spola av några hästar idag för dom körde några. Skulle ta mest på mage och ben och det va det jag gjorde, men hela hästen skulle spolas av, vilket jag missat lite när hon sa hur jag skulle göra.. Men han sa sen när han visade mig en häst jag spolat av, att det gör inget, ta det nästa gång.
Fick mocka i ett annat stall idag och det gick väl hyfsat fort tror jag. Beror ju på hur noga man är och jag fördelar ju spånet över hela boxen, medan dom bara lägge in nytt spån, för hästana gå ju ändå ut det själva. Och då går det ju lite fortare.
När jag skulle ställa in en häst som jag spolat av helt och hållet frågade jag var det nu var han skulle stå. Hon tyckte att "du har tagit in och ut han två gånger, har du inte lärt dig det än?" Kanske inte pecis så hon sa men ungefär. Jag kom ju knappt ihåg vilka jag hade tagit in just då...  Hennes syster var där idag och förstod ju att det var ganska mycket att ta in och lära sig. Och det finns en fux, sen är alla bruna och nån svart. Så dom ser ju liksom likadan ut. När vi tog in hästarna så fick jag ta in dom jag visste var dom skulle stå. Och det var några jag hade lite koll på, så det börjar jag väl lära mig lite. Men jag vet box och hage, inga namn... Ska jag ta in nån häst måste dom säga vilken hage. Visst har jag börjat lära mig lite namn, men inte vilken häst. Men jag har bara ahft praktik i 1,5 dagar. Jag kan ju inte förväntas lära mig namnen på ca 23 hästar på så kort tid.
Förhoppningsvis tycker han inte att jag är helt hopplös...

Och några saker känns nog lite bekant tror jag. Tex en häst smeknamn... Kanske några andra saker också, men det speciellt... Men det är väl bara nåt jag har hört förut antar jag...


Första dagen i travstallet.

Idag var första dagen på praktiken i travstallet.
Skulle egentligen köra bil men bilen bestämde sig igår för att ta en paus = ville inte starta. Så imorse blev det cykel. I snöblandat regn, men mest regn, så jag var blöt när jag kom fram till travet, men mest på ytterkläderna.
Det har gått bra idag, fast det var ju inte så trevligt med vädret. Blötsnö och blåst, och då bli det ju lätt kallt, och så blir man ju så blöt.
Pappa fick igång bilen idag så jag fick i alla fall köra bil hem. Dom kom med regnkläder också, som jag bett om när dom lämnade bilen, och ett ombyte sockar. Vilket behövdes, men skorna var ju redan blöta så det var bara att byta igen närjag kom hem.
Idag har det blivit släppa ut lite hästar, mocka, ta in några hästar, stapla höbalar, ge lite hö och kraft.


Superduktig ung dansare

När jag såg på Oprah Winfrey igår så visade dom en snutt av den här killen, Aidan Davis. Tänkte att jag måste kolla på Youtube och det har jag just gjort. Han var 11 år, och tyckte bara om att dansa...

I det andra klippet var han 12.

När började han egentligen? När han var 2? Ja, jag är avundsjuk. Jag skulle också vilja vara så där bra. Men då får jag nog sätta igång och öva! :)
Vill också sjunga

Såg på Oprah Winfrey och det var "The world´s most talented kids". Där borde Nick Jonas ha varit med :) Han är ju ett musikalist geni.
Justin Bieber var med och så några andra. Jag blir så sugen på att sjunga när jag hör andra som är bra. Sen blir man ju lite avundsjuk på så unga personer som har så bra röster, tex Demi Lovato.
Jag vill också sjunga... Får väl söka till Idol igen eller nåt. Har ju en rätt bra webcamera på min laptop så jag ska försöka göra en demo och skicka till sivbolag.
Och spela in lite mer när jag sjunger andra låtar och lägga på min Youtubekanal.
Hoppas att ni tycker om det om ni lyssnar.

musicinmysoul83

Tokio Hotel fans gör DAA stolta

(DAA.com)


 

Tokio Hotel fans, ni gör oss stolta!
Förra året var Tokio Hotel med i H&M's FAA-kampank. Efter det har de fortsatt stött oss och delat med sig meddelandet om säkert sex med den stora Tokio Hotel fans familjen. Det är ett viktigt livsräddande meddelande och såklart är vi på DAA glada när artister försöker nå ut till så många som möjligt. Med Tokio Hotel är det en annorlunda historia: Inte bara bandet blev våra nya krigare, med dem kom också miljontals fans över hela världen! Ibland kan vi på DAA inte förstå hur snabbt kärleken spreds: Om någon någonsin säger snabbare än ljus, tänk då igen. På Facebook, Twitter, TH-fanklubbar, Street Team och fanhemsidor, allt som är möjligt användes. Innan man visste om det så fanns meddelandet där i all världens hörn. Det är otroligt! Deras pågående entusiasm inspirerar oss i det vi gör. Detta är precis vad vi behöver för att alla ska förstå, men också för att sprida vårt budskap. Vi kan inte vänta på att tacka Tokio Hotel fansen för deras åtagande och stöd! Snart kommer vår bok "Daa: The First Decade!" finnas i affären - inklusive tre ej tidigare visade bilder på killarna. En speciell hälsning till alla dreas fans som kämpar med oss för en värld fri mot HIV/AIDS - ni är som rockstjärnor


Hittat på Schwarz - Tokio Hotel blogg

Praktik i travstall

Igår var jag på arbetsförmedlingen och träffade min jobbcoach för första gången. Var väl inte så där jättemotiverad....
Men nåt gav det i alla fall. Dom har en lista på olika ställen som erbjuder praktik och det fanns ett om djurskötare/hästskötare hos en travtränare. Det har jag ju aldrig hittat själv eftersom man inte kan se det på AMS hemsida. Jobbcoachen ringde och pratade in ett meddelande på mobilsvar och sen ringde han mig nån timme senare och sa att travtränaren ville prata med mig. Så jag ringde och sen åkte jag till travet för att träffa honom. Han tyckte det lät bra. Jag har hållit på med hästar länge, kan både rida och köra, masserar.
Sa att jag mest kört dressyr och precision, men på han lät det som att köra är ju inte speciellt svårt, och det håller jag med om. Själva körandet är inte svårt. Han tyckte också att hästvanan är ju det viktigaste, resten kan man ju lära sig. Och så är det ju. Och nu handlar det bara om en månads praktik, för att se att det funkar. Han kunde inte lova heltidsanställning men kanske halvtid eller timmar. Och jag tar det jag får. Får ju en chans nu också att få komma in i travet lite och se om jobba med hästar verkligen är nåt för mig. Det var en annan tjej som också skulle ha praktik, och han sa att han inte kunde anställa båda, och det kan jag förstå. Hon hade jobbat mycket med travhästar förut, så vi får väl se hur det går. Kanske man kan få jobba några dagar i veckan eller nåt i alla fall.
Han är mycket mer seriös känns det som, än dom utanför Sundsvall. Han visste det där om praktik och förlorade a-kassadagar. Sa att han inte vill utnyttja nån, han vill inte ha någon på praktik i 6 månader och sen inte kunna erbjuda ett jobb.
Var in på arbetsförmedlingen igen igår och hämtade papper som han ska fylla i innan jag kan börja praktiken, och ska förbi travet sen så han får skriva på dom.
Det kommer bli intressant i alla fall. Brukar ju vara ganska hårt att jobba med hästar, men förhoppningsvis tycker jag det är roligt. Och så får jag kanske ha ett jobb ett tag i alla fall, och det går ju alltid söka annat under tiden.

Tokio Hotel till Tokyo i december

Nu är det bekräftat att Tokio Hotel kommer att fara till Japan! Den 15 december kommer dom att ha en liten spelning i Tokyo, var är inte bestämt än.
Spelningen är endast för musiktidningar, tidningar, radio, musik TV shower, och fans som vunnit tävlingar som radiostationer och tidningar kommer att ha.

Förbjud inte hundraser

Aftonbladets Johanne Hildebrandt skrev i måndags en kolumn om hundkörkort och kamphundar.

Antalet kamphundar i Sverige har ökat från 300 till 6000 på tio år. Antalet polisanmälda hundattacker har under samma tid ökat från 1 900 till 3 600, enligt TV4. Nu talas det om förbud, att vi ska göra som Danmark där 13 raser förbjöds tidigare i år.

[...]

Fast när ett universitet i Pennsylvania gjorde en undersökning som omfattade 6 000 hundar från 33 raser så visade det sig att rottweiler och pitbull låg i mellanskiktet när det gäller benägenhet att attackera.

Den mest aggressiva rasen visade sig i stället vara – tax. En stor överraskning för mig som firar ettårsdag som matte till Gudrun, en släthårig tax med ett synnerligen muntert och milt sinnelag.Jag tror inte på att förbjuda raser. Det löser ingenting. Och vill man ha en kamphund ser man till att skaffa det ändå. Förmodligen skulle det bli mer blandraser också, och en del inte särskilt genomtänka blandningar också kan jag tänka mig.. Och det är ju faktiskt så att det beror på vem som håller i kopplet. En Flatcoated retriever kan också bli farlig i fel händer.
Jag tror mer på hundkörkort, kanske till och med att gå en kurs när man funderar på att skaffa hund, sen ta hundkörkortet innan man skaffar hunden.
En dålig ägare kan förstöra vilken hund som helst, oavsett ras. Det är det man ska fokusera på tycker jag, inte vilken ras det är.

Chokladfondue

Igår åt vi fläslfilé med hemmagjord klyftpotatis. Det var jättegott.
Men bäst var ändå efterrätten. Chokladfondue med toblerone. Mums!
Vi doppade nektarin, apelsin,ananas och minimarshmallows. Jättegott. Minimarshmallows var nästan godast att doppa tycker jag, men den smälter ju lite också.

Det var faktiskt mammas idé. Jag fick det där i julklapp för nåt år sen men vi har aldrig provat.


......

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1916468/trumerin?claim=n4g3njzk3g7">Följ min blogg med bloglovin</a>

The Last Song

Igår kväll hyrde jag och syrran film. The Last Song. Jag har faktiskt börjat läsa boken, eller det är i Allers, så det är ju mycket nerkortat. Men av det jag läst så gillar jag den. Och vi hade tidigare pratat om att se filmen, delvis för Miley Cyrus. Hon må vara en Disney-stjärna och det finns säkert många som inte tycker att hon är bra, delvis just därför. Men jag gillar henne, och jag tycker att hon är både bra sångerska och skådespelare. Om inte annat visade hon det i den här filmen. Först kunde jag inte riktigt tänka mig henne som rebellisk, men hon gjorde det riktigt bra.

The Last Song handlar om Ronnie (Miley Cyrus) som med sin lillebror Jonah (Bobby Coleman) ska tillbringa sommaren hos deras pappa Steve (Greg Kinnear). Han och deras mamma  är skilda och Ronnie anklagar pappan för att ha lämnat dom. Och hon är inte alls glad över att tillbringa sommaren hos pappa, och hon gör det inte lätt för honom.
Kort efter att dom anlänt till huset beger sig Ronnie ner till stranden där hon träffar Will (Liam Hemsworth). Han springer in i henne under en volleybollmatch, hon faller och spiller ut sin milkshake på sina kläder. Och är inte alls impnerad av honom.
Hon träffar kort efter et Blaze och blir vän med henne, men ett misstförstånd från Blaze sida leder snart till att dom inte längre är vänner.
Ronnie hittar på stranden nedan för deras hus ett bo med sköldpaddeägg som en tvättbjörn gräver fram för att äta upp. Hon bestämmer sig för att hålla tvättbjörnarna borta bygger över boet med diverse saker och ringer akvariet. Och vem kommer från akvariet om inte Will.
Ronnie släpper sakta men säkert sin iskalla attityd och slutar vara svårfångad, när Will tycker att hon är allt anant än iskall, när hon till och med försöker skydda sköldpaddeägg.
Will och Ronnie börjar dejta, men det är inte helt okomplicerat. Men dom passar bra tillsammans och jag kommer på mig med att tänka att jag skulle vilja ha det som dom i filmen, i dom väldigt bra stunderna.
Ronnie är antagen till Juilliard, men tänker inte gå där. Hon slutade spela piano när pappan lämnade dom, men musiken har dom fortfarande gemensamt, och det är det som till slut för dom samman igen.
Ronnie får sig en oväntad överraskning när det gäller sin pappa, och är både ledsen och arg på honom. Det är där det börjar bli sorgligt och jag kan erkänna att det kom tårar några gånger. Vissa delar är så sorgliga. Jag är imponerad av Bobby Coleman som Jonah, jag tycker han var jättebra.

Jag tycker att det är en jättebra film, som jag kommer se många gånger, och tycka lika bra om varje gång.

RSS 2.0