Söka jobb

Igår var jag först på vårdcentralen och tog bort några födelsemärken. Som jag inte höll på att få ta bort för att dom är heltofarliga som han sa och det var helt onödigt tyckte han. Men jag lyckades motivera till att ta bot två ändå, då den ena satt där BH-byglen ligger och den andra på ryggen stod ut lite grann. Eller ganska mycket egentligen. Men han ville först itne ta bort dom, eftersom dom ju var ofarliga och jag förmodligen haft dom hela livet. Och så kunde jag ju få ärr. Men det är väl ändå upp till mig om ja vill ha ärr eller inte. Och blir det ärr är det ju inga stora ärr. Och det satt ju itne vid ansiktet precis... Han frågade om ja fått skärsår nån gång och sa att när det läkte kunde det bli för mycket så det blev ett ärr. ar ett ärr på överarmen efter att jag skar mig på en trasig vas, och det är mycket mindre än när jag gick det för kanske 5 år sen eller vad det kan vara. Pappa sa att det finns ju alltid en infektionsrisk, men det sa då läkaren inget om förrän han satt ett stygn på båda ställena, men han trodde inte det skulle bli nåt. Sen skulle ag tydligen ha bokat en ny ti för att ta bort födelsemärkena, men han tyckte väl det var onödigt... Jag trodde jag bokade tid för det när jag ringde före sommaren, men tydligen inte. Fast på kallelsen stod det i och för sig nåt om hudförändring, så han trodde väl bara att han skulle titta på det. Måste ha blivit hådare eller så hade ja bara en väldigt bra anledning till att ta bort ett födelsemärke på ryggen för flera år sen då det stod ut lite och ja rev lite i det med klockan ibland.

Sen var jag på arbetsförmedligen och anmälde mig arbetslös. Behövde inte vänta allt för länge. Ska antingen få en tid med min förra handläggare, för jag ska få samma, eller så blir det gruppträff. Tycker gruppträarna är så tråkiga. Jag har hört allt så många gånger förut. Man vet ju vad dom ska säga...  Pratade i alla fall lite om vad jag vill göra och jobba med och utbildning. Men som det är nu blir det väl att försöka få ett jobb så ja kan gå utbildningarna eller i alla fall en av dom. Skulle vilja gå hundmassage också för att kunna erbjuda mer. Men då vill jag gå på UPH eftersom jag vet att dom är duktiga då en av dom som håller i det där höll i utbildningen jag gick när jag läste till Fysioterapeut för häst.
Får se hur länge jag får vänta innan det blir arbetsförmedlingen igen... Får väl försöka vara lite mer aktivt arbetssökande den här gången.... Ja måste ju ha ett jobb... På fredag skulle i alla fall Rusta vara på jobbchansen. Och så Xakt såklart. Men där söker jag inte.

Idag har jag varit på stan igen och sökt några jobb, bla på Kusen & co. Och dom kom ihåg mig från när jag var där tidigare i vintras. Och det är ju bra, och att hon kände igen mig från ridhuset. Dom hade kvar mitt CV och jag låg väl bra till om dom skulle anställa nån lät det som. Han sa att en del känner dom på en gång att det inte är rätt person. Och även om dom ju inte kan lova nåt är et ju bra att veta att jag känns som en person dom kn antälla när dom kan anställa. Som det är nu hade dom en tjej som ick extra ibland men hon gick på gymnasiet. Och så var det väl nån mer som dom kanske hade tänkt. Så vi får väl se.....
På Lindex kunde man bara få extrajobb om det skulle bli nåt. Ja måste ju som ta det jag får, men det är ju synd om man inte får jobba mer än någa gånger i månaden.... Jag behöver ju ett halvtidsjobb i alla fall...
Ska söka lite fler jobb imorrn, men jag vet inte riktit var ja ska söka. Har sökt som överallt och jag vill prova nåt annat än hottell/restaurang gärna. Får väl söka mig till industrin... Nåt annat än städjobb hade ju också varit kul...

Troy har badat!

I söndags for jag och mamma med Troy till Gunsen. Han har u varit i vattenfyllda diken och verka tycka att det är kul så jag sa till mamma att vi kan ju fara till Gunsen nån dag och se om han vill bada. Mamma tyckte att vi kunde ju göra det då.
Jag tog med stövlar och en liten låda som jag la godisbitar i. När vi kom dit hade jag han först kopplad och gick ut i vattnet och han gick faktiskt i och for runt lite och drog i kopplet. Eftersom vi var ensamma släppte jag han. Jag la den lilla lådan emd godis i vattnet och så gick Troy ut och hämtade den. Gjorde det 3 gånger och sen fick han springa runt lite själv. Kastade en pinne också som han hämtade. En gång kom den lite långt ut tyckte han och han vågade itne ritkigt ta den, men han vände igen och tog den. Det var ganska djupt för han då men vattnet ick inte över ryggen. Han simmade inte, men han har badat och det är jag jätteglad för. För sist jag försökte få han i vattnet så stenvägrade han ju. Ville ju inte ens sätta tassarna i vattnet.
Så nu kan man ju ta han dit fler gånger och veta att han badar. Jag tror faktiskt han tyckte det var ganska roligt.
Förhoppningsvis kan man ta han med ut i båten nån gång. Men han är ju ganska osäker med vatten och inte som Dart som hoppade från båten fast han satt fast för att han vlle bada, så då ska jag faktiskt ha flytväst på han. Och det ska man väl egentlien ha.
Men jag är så glad. Troy är inte rädd för vatten längre.

"Kom, kom, kom!"

Igår gjorde jag ett spår åt Troy av korv. JAg skar upp en ganska tjock skiva som jag delade i lite mindre delar och gnuggade i gräset och gjorde ett spår på ca 10 meter. Troy fick vara inne under tiden och när jag var klar gick jag in en stund. Troy han ville bara ut. "Kom då, matte kom!". Nu går vi ut, kom då! Kom!" Ungefär. Jag satt först i fåtöljen, sen gick jag för att dricka lite och då sprang han ju efter och trodde att vi skulle gå ut i groventrén. När jag gick tillbaka till fåtöljen sprang han tillbaka till dörrren och visade med hela sig att han verkligen ville ut. Han visste vad det handlade om. När han fick komma ut satte jag han och visade sen med handen mot spårets början och då for an ju iväg, men jag luckades hejda han så fick han börja om från början. Och det gick riktigt bra. Han kanske inte följde spåret exakt men han följde i alla fall linjen.
Sen kastade jag ut lite brödbitar också som han fick söka efter, 3 husmans bröt jag i bitar. Och han får runt på gräsmattan och sökte. Mamma har gjort så nån gång tidigare och han verkar tycka att det är ganska kul. Han får ju i alla fall använda huvudet lite. Och han har ju lärt sig att använda nosen nu, eller börjar ju i alla fall lära sig. I början när han skulle spåra sprang han ju utanför och och hoppade över för att komma till sälva spåret igen. Men den här gången följde han ju hela spåret, så det tar sig ju helt klart.
Det var så roligt att se han innan han fick komma ut för han var verkligen ivrig.
Får göra fler korvspår nästa helg när jag far till mamma och pappa igen.

RSS 2.0