Repetitionsdag ET

I helgen har jag varit i Umeå för repetitionsdag i Equine Touch. Eftersom jag åkte buss så var jag tvungen att åka på lördagen, och eftersom det bara gick en buss, i alla fall på eftermiddagen, till Hössjö var jag tvungen att åka med bussen som gick kl 10 till Umeå. Och så blev vi 45 minuter sena för det var en kille på bussen som började mä jättedåligt så vi fick vänta på ambulans jättelänge. Men eftersom jag skulle ha haft 2 timmar på mig om bussen varit i tid så hann jag ändå äta och handla det lilla jag behövde handla.
Av dom andra som var med på repetitionsdagen var det bara 2 från min grupp. Sen var det några som hade gått Steg 1 2010 och så var det en som hade gått Steg 2.
Vi pratade lite först, gick igenom lite vad Equine touch är, gick igenom fingerställningarna. Och så fick vi gå igenom branding och Basic Body Balance och gå igenom några problemområden vi kände att vi ville träna lite mer på. Och så pratade vi lite om olika saker.
Jag var den enda som stannade en natt, men det gick bra att sova där ensam i huset ändå. Fick hjälpa till att borsta av några hästar på lördagen och det gjorde jag gärna, då hade jag ju nåt att göra en stund. :) Sen gjorde jag middag och läste ett gäng gamla Min Häst.-tidningar som fanns där. :)
Manualen för Steg 2, och speciellt Steg 3, verkar vara jättemycket. Det är lite synd, för första manualen står det ju lite vad ET handlar om oh greppen och hur det ska utföras och var och så där. Men det verkar vara mycket mer att läsa i dom andra, och i 3 är det mycket mer saker runt omkring av det lilla jag såg när jag bläddrade i Ys manual. Så det blir typ jättemycket att läsa då. och så ska man ju göra ett prov. Och skriva en uppsats på 2000 ord. Ja vi får väl se hur det går..
Men jag längtar till Steg 2, så man får lära sig mer. Pratade lite om det med Y, att det känns som lite, när man är tex på halsen och sen är väldigt spänd, men jag håller ju på med hästmassage också, och då fick vi ju lära oss alla grepp på en gång, så jag vill ju göra mer. Sen, som vi pratade om också, eftersom jag håller på med hästmassage ckså, och vill jobba med det här, tänker jag ju kanske på ett lite annat sätt, som hon väl också hade gjort när hon började. Man vill ju göra mer. Hade det bara varit för husbehov, min häst och kompisars hästar typ, då hade man nog säkert varit ganska nöjd med det man lärt sig nu. Men man ska ju komma åt ganska bra ändå, och man har ju sett resultat ändå. Men det känns ändå som man gör så lite ibland.

Stöka undan lite

Gör sällan såna här inläggdär jag lägger in bilder på mat, men det händer ju.
Igår när jag handlade lite köpte jag en förpackning med 2 grillade kycklingfiléeer. Då jag har varit ensam några dagar åt jag den ena till middag igår och den andra till lunch idag. Lite pommes till och så lite sallad. Riktigt gott faktiskt.
 
 
 
Mamma var förbi på förmiddagen och så har detblivit lite bortstökat, gått med skräp, diskat, fått undan Equine Touchjournalerna i en pärm, så jag har alla på ett ställe och vet var jag har dom. Massagejournalerna har jag ju alltid bara skrivit i ett block och sen renskrivit på datorn  så dom finns på USB-minne.
Nu blir det att försöka få undan lite mer papper, och försöka aktivera Troy. Han har nog haft lite tråkigt. :)

Hinderkombination utan tyglar

Såg den här videon länkad till ett inlägg på Bukefalos. Jag tycker det är rätt imponernde faktiskt. Han tar ju inte ens tag i manen. Jag hoppar inte åna höjder, men jag hade nog inte klarat det utan att i alla fall ta tag i manen.
 
 

How to tell if your dog is Puerto Rican

Såg den här videon på Facebook för några dagar sen. Jag  tycker den är rätt rolig faktiskt, men det är synd att hunden sitter fast/nån håller fast i kopplet.
 
 

Roligt att rida

Igår var vi på Prova på-ridning med Lilla M igen. Tredje gången. Vi gick faktiskt hela familjen, utom hennes pappa då. Syrran tyckte att pppa skulle följa med och se henne rida eftersom hon tycker det är så kul, så han gjorde det, och så följde mamma och jag med också. Är nog inte så ofta hela familjen följer med kanske, om man nu inte bra är 3. :) Men det är så roligt att se henne för hon blir så gld.
Lilla M fick vänta lite den här gången, annars har hon varit bland dom första och fått rida på en gång. Hon hoppade runt lite och var jätteglad över att hon skulle få rida. Vi fick säga åt henne några gånger att vara stilla och inte prata så högt eller skrika, för hon blir ju lätthögljudd när hon är uppspelt. Och så var det en bebis på läktaren som skrek lite, så då ville hon ju se den. :)
Hon ville att jag skulle gå med henne, och inte syrran, så då gjorde jag det. Flera gånger sa hon "Jag rider", "Titta jag rider". Och när hon fick trava så skrattade hon jättemycket. Och hamnade lite på sniskan. Men hon trycker ju inte ner fötterna i stigbyglarna så man skulle förmodligen kunna ha jättekorta och hon skulle ändå tappa dom, och så håller ju bara i tyglarna, inte i sadeln. Men på ett sätt är det ju bra, men hon skulle ju behöva lära sig hålla sig fast lite, men hon drar inte i tyglarna i alla fall.
Och hon var så söt för hon strök ponnyn över manen några gånger under varven hon fick rida, och när vi stannade så klappade hon han på båda sidor om halsen. Syrran sa att hon hade gjort så tidigare, för hon hade väl sagt att hon kunde klappa för att tacka för ridturen. Sen när jag lyft ner henne fick hon klappa lite till. Hon är så söt. :) Jag tror hon kommer bli en liten hästtjej. Det hade varit kul om hon blev det.
 
I torsdags fick jag och Troy sällspak när vi gick vid halv 4. Hon om bor 2 dörrar bort, med hon gick i min dansgrupp förut, hade min hund med sig. Vi kom tillbaka samtidigt efter kvällssvängen i onsdag, och hennes huund la sig och var leksugen, så Troy drog jättemycket och jag kunde till slut inte hålla för jag ahde kopplet mellan benen. Hon tyckte att vi kunde ju följas nån dag och när jag träffade henne på torsdagen bestämde vi att följas på eftermiddagen. Vi gick till skogen och släppte dom. Och Troy var jätteduktig. Fast han hade nån att leka med var han klockren på inkallningarna. Jag visslade och kallade på han och han kom som ett skott. :) Det var jätteroligt. Och en gång när tiken gjorde nån lite avstickare av nåt slag sa jag åt han att vi skulle gå här, så han stog och såg efter henne men följde inte efter. Jätteduktig! :)

Sponsrat inlägg: Telia HBO

Nu har HBO`s serier kommit till Telia och man kan nu skaffa HBO gratis i 6 månder via i Telia Digital-tV.
 
En av min favoritserier är Game of Thrones. Jag har läst böckerna och blev glad när jag fick veta att det skulle bli en serie. Att bara göra film av det hade inte gått, om man inte gjort flera filmer, då det är långa böcker.
Serien handlar främst om familjerna Stark, Baratheon och Lannister. Eddard Stark är gammal vän med kung Robert Baratheon och han ber Stark att tjänstgöra som Kungens Hand. Men allt står inte rätt till och han får snart reda på att den förre som hade den posten blev mördad. Stark bestämmer sig för att undersöka saken, och snart är hans liv i fara.
Drottningens familj, familjen Lannister, konspirerar för att kunna ta över kungriket, och gör vad som helst. Tyrion Lannister vet man dock inte alltid var man har tycker jag.
Familjen Targaryen,på andra sidan havet, är bannlyst, men Daenerys och hennes bror är också intresserade av tronen och tänker se till att få den.
Jag tycker serien följer böckerna bra, och precis som i böckerna är det intriger, incest, mord och förräderi.
 
 
Läs mer och beställ HBO!

Vill ha häst...

Tänkte jag skulle snåla ordentligt några månader nu och se hur lite jag kan klara mig på.... Sa det till mamma och pappa idag och så började vi prata om att köpa häst... Dom blev itne direkt glada över att hästen jag vill ha finns i USA... Mamma tyckte att jag i så fall skulle köpa en billig häst här och se om jag överhuvudtaget klarar av att ha häst. Men häten jag vill ha finns i USA. så det är bara att hoppas på att man får jobb.... Eller får ge ut en bok i år/nästa år.... Hästen kommer ju inte vara till salu hur länge som helst dock... Har inte frågat om andra är intresserade, men et finns det säkert. Jag skulle bara bli stressad av det....
Jag det finns ett lån man kan ta där första året är amorteringsfritt, men pappa sa att det tydligen var bestämt sånt skulle tas bort. Annars hade det ju varit en idé... Men jag har inte rätt årsinkomst för ett lån så dom måste ju gå i god för mig... Och mamma (och pappa...) tänkte inte hjälpa till att betala för hästen.. Det är ju inget man kan räkna med i alla fall.... men det kostar ju bra mycket mer att importera än vad hästen kostar så... jag kan väl förstå att han blev lite sur när jag sa det.... Men det är den hästen jag vill ha...
Jag kommer väl inte kunna köpa häst ändå förrän om 20 år till, om jag har tur...
Man ska inte kolla hästannonser för skojs skull.. Risken finns ju att man hittar nåt man verkligen vill ha, men inte kan ha.... Och jag har ju hittat nån jag verkligen vill ha... fast jag vet så lite... Me jag vet inte... det känns som det är hästen för mig i alla fall....
Jag måste bara på nåt sätt få pengar till det....

Dålig kombination skådespelare - karaktär

Jag tycker inte om visa skådespelare som vissa karaktärer. tex när jag fick veta att Johnny Depp skulle spela Tonto i nya versionen av The Lone Ranger.. Johnny Depp är ju jäkligt bra, och han ska väl ha lite indianblod, säger han väl i alla fall. Men en indian tycker jag ska spelas av en indian. Hade han varit hälften indian hade det väl varit en annan sak.
Och Tom Cruise som Jack Reacher.... Jag har läst en del av böckerna och tycker att dom är riktigt bra, så jag blev glad när jag såg att det skulle komma en film. Men när jag såg på IMDB att det fanns en trailer, som jag inte tittade på, åg jag faktiskt inte att det var Tom Cruise....När jag säg i Aftonbladet att han var i Sverige för att promota filmen hoppades jag att det var som producent/regissör, men det var det ju inte. Blev faktiskt besviken när jag faktiskt förstod att det var han som skulle spela Reacher. Han ska ju vara jättelång och ganska stor, och så ska nån som är typ 2 dm kortare och mycket smalare spela han... Det blir ju bara fel...Läste en recenssion och den som skrivit den tyckte också att det blev fel, men att filmen var bra. Jag kommer ju se filmen, och förhoppningsvis tycka att den är bra. Jag kan bara inte se Tom Cruise som Jack Reacher.

Bra eller dåligt?

För 3 dagar sen skickade jag fantasyn till ett bokförlag igen. Syrran ahde skickat till samma, samma dag också tror jag. Hon fick svar igår redan, inte så positivt, och jag vet inte, känns väl itne som det var helt befogat kanske... Vad vet jag, jag jobbar itne på bokförlag. Men jag ahde blivit väldigt negativ med den kritiken.
Jag har itne fått svar, och jag vet inte om det är bra eller dåligt. Men av kritiken syrran fick, är jag nog faktiskt lite rädd för hur svaret kommer att se ut. En refusering blir det säkert. Jag verkar inte ha nån tur med den här historien, även fast jag är säker på att det skulle kunna bli väldigt bra, och det är ju en serie, och blir bättre och bättre, karaktärerna utvecklas, relationer utvecklas, och hela historien utvecklas ju under historiens gång.... JA vi får vänta och se hur dåligt det blir...
 
När jag skulle gå med Troy, vid 5 blev det nog, så höll jag inte på att få han med mig. Han ville knappt gå ut ens. Han trodde att det skulle smälla.... Vet inte om det var för att det var mörkt, för mitt på dagen var det inga problem, men mamma hade å andra sidan inte haft några problem när hon gick med han rätt tidigt imorse.
När vi kommit nåt tiotal meter gick han till och emd runt mig och tänkte skynda sig hem. Jag fick han ändå med på den korta promenaden, men han hade ganska bråttom så han var säkert lite orolig.... Tråkigt om det ska bli så här... Men det smällde ju lite igår, och då ville han ju inte ut alls nästan. Mamma hade provat gå med han, sen ringde hon mig och jag provade 3 gånger. Så han fick vänta till pappa kom hem och det hade väl gått hyfsat när dom gått ett tag...
 
Min ridoverall hade kommit så mamma hämtade ut den idag.  Provade L`s då vi har typ samma storlek, och jag ville ha en likadan som hon har då det är bra med reflexer på den. Lite stor upptill men tänkte att man ju då lätt rymmer en till tröja, ahde redan t-shirt,långärmad och fleecetröja. Nu tycker jag väl att den känns ganska stor upptill, blev bättre när jag tog på mig mer kläder då jag abra hade t-shirt först. men stor är den fortfarande, men mindre storlek vet jag inte om man kan ha... Så jag hoppas den krymper lite i tvätten.

Fortfarande förkyld

Är fortfarande förkyld och hostar, men det är väl lite bättre i alla fall. Var på gränsen till att få feber igår, så jag slapp gå med hunden då han behövde 2 långa promenader eftersom det var nyårsafton. Det hade gått ganska bra ändå. Han fick vara med mamma och pappa fast dom hade främmande, för eftersom han är rädd för rakterna så har han det bättre hos dom som bor i villa. Det smällde några gånger när jag skulle gå kvällsvängen första gången i söndags, men även om han blev orolig och ville hem fick han inte panik. När pappa gick med han igår vild halv 2 eller vad det nu var, så hade han varit orolig och ville hem, men pappa hade kunnat sätta han så han hade inte panik och det var ju bra. Han fick en tablett sen på kvällen. Han hade varit ganska lugn inne som han brukar fast det smäller, men lite orolig blir han ju. Och han ahde följt med dom ut när dom gick ut, men han ville ju in när det smällde. Men dt lät inte som han hade haft panik i alla fall.
Blev väldigt lugnt för oss igår eftersom syrran också är sjuk, fast lite mer än jag. Så vi såg lite film och tog det bara lugnt. Hostade väldigt mycket när vi skulle sova, så det var lite jobbigt. Har hostat en del idag också, och så är man ju så täppt i näsan.. hade ju varit bra om man kunde andas genom näsan när man ska sova, men det går inte....
Nu vill jag bli frisk igen.

RSS 2.0