Ren och fin

Igår fick Troy duscha så nu är han ren, len och svart igen. :) Mamma har tyckt att han blivit sämre i pälsen och tänkt att det kanske är fodret, men det är det inte. När asfalten börjar komma fram då börjar han alltid rulla sig igen. Rulla gör han ju lite under vintern också, men mest när marken är bar. Och nu är det ju så mycket grus, så han har varit mörkgrå/gråsvart ett litet tag. Men nu har han blank päls igen. :)
 
Köpte mer lever igår och gjorde hundgodis igen. Brynte lite först och sen in i ugnen. Köpte fyra levrar. La först in dom i frysen en stund, men det blev nog inte tillräckligt länge. Blev i alla fall lite lättare att skära den här gången. Men eftersom jag skulle skiva 4 st så tog det ett litet tag. För att inte tala om att skära i småbitar. Det tog 1 timme eller nåt. Var lite less när det var klart måste jag säga. Och trött i händerna, speciellt vänster eftersom det var den jag skar med. Och hela tiden jag skar i småbitar satt eller låg Troy och väntade på att det skulle falla ner nån bit lever. :) När jag tog en ny bit att skära i småbitar satte han sig alltid eller ställde sig, och ville väldigt gärna ha lite grann. :)
Ska nog prova att koka dom lite nästa gång, kanske inte blir lika kladdigt då, eller så får man ah dom i ugnen över natten, med luckan lite öppen, och hoppas att Troy inte försöker öppna.

Tävling

På min film och bokblogg har jag just nu en tävling där man kan vinna den kompletta DVD-boxen för tv-serien Battlestar Galactica.
 
 
 
hit för att se hur du ska göra för att vara med och tävla.

Färskfoder och levergodis

Jag har börjat ge Troy färskfoder, eller har gjort det några veckor nu, och han älskar det verkligen. Ger utan spannmål, då intruktören för Equine Touch trodde att han kanske kunde vara allergisk mot det, eller att det i alla fall är det som gjort att han fått pålagringen då han är så ung. Hon har gett mig några länkar till några artiklar också som är intressanta om torrfoder och färskfoder. På djuraffären sa butikschefen att det inte berodde på foder, men det kan det ju tydligen göra. och jag vill ju gärna ha en avkomma, så jag testar och ser om det blir nån bättring. Om inte annat ska det ju vara många fördelar med färskfoder också.
Och han tycker verkligen det är jättegott. Så fort jag tar fram det för tining, så vill han ha mat. :) En gång tog jag fram för att tina medan jag var och behandlade några hästar och när jag kom hem igen slickade han flera gånger på mig och visade tydligt att han ville ha mat. Nu! :) Så han älskar sin mat.
Vi har inte tränat nästan alls ett litet tag för jag har itne riktigt vetat vad jag ska ge för godis. Har ju gett  torkad blodpudding förut, men det är tydligen lite spannmål i det. Så jag kollade lite på internet igår och köpte sen nötlever och torkade i ugnen. Och det var tur att jag ahde godis när jag skulle gå kvällsvängen med han för det smällde lite och då blev han väldigt orolig, men lyckades locka han genoma tt slänga godis på marken. Sen smällde det igen ännu högre kanske 10 min senare. Och då hjälpte inte godis. Men han gick i alla fall framåt, men jag la koplet runt bogen för han slet så mycket. Dels får jag något mer styrsel på han, och så drar det inte lika mycket runt halsen.
Tränade lite idag innan jag for en kortsväng på stan, och han var så ivrig och tyckte att det var så kul. fast det bara var lite sitt och ligg och lyfta tassar. han kastade sig upp och ner. :) Och så fick han sitta eller ligga och så kastade jag iväg en godis som han fick vänta lite på att ta.
Nu sitter han och väntar på mat, för jag tog fram 2 korvar innan jag for på stan och nu ligger dom i en glasslåda och tinar... :)

Outfitsidéer

Var en snabbsväng på stan och var in på H&M och Gina Tricot. Hittade mycket som jag vill ha, speciellt på Gina Tricot. Det var leggings, långa linnen, lite typ oversize tröjor. det finns så mycket nu när det börjar bli vår och jag skulle gärna byta ut det mesta i min garderob. Jag fick så många idéer och jag önskar att jag kunde köpa allt jag vill ha. Skulle vilja ha lite nya stövlar/stövletter också.

Låt inte skogen förstöras stammar utplåas!

Såg det här på Facebook idag och delar det här ockå, för det är viktigt.
 
Medans tidningar och TV rapporterar om livet och kärleksaffärerna som rör skådespelare, fotbollsspelare och andra kändisar, så har hövdingen för Kayapo stammen nyss fått höra den värsta nyheten i hela sitt liv.
...
Mrs Dilma, Brasiliens president, har gett sitt godkännande för byggandet av ett enormt vattenkraftverk. (Världens tredje största)

Detta innebär utplånandet för alla stammar som lever längst med floden eftersom fördämningen kommer att översvämma mer eller mindre 988.421 hektar av skogen. Mer än 40 000 infödingar måste hitta andra levande miljöer där de kan överleva.
Förstörelsen av den naturliga miljön, det vill säga avskogning, och försvinnandet av flera arter av växter och djur kommer att bli ett fullbordat faktum.

Vi vet att en enkel bild motsvarar tusen ord, och visar det pris som skall betalas för "livskvalité" i våra så kallade "moderna bekvämligheter". Världen har inte längre plats för de som bor annorlunda. Allt måste jämnas bort, och alla måste i globaliseringens namn förlora sin identitet och sätt att leva.

Om detta gör dig rasande, så uppmanar och ber jag dig att "dela" detta meddelande till alla dina vänner, släktingar och bekanta.
Och glöm inte att skriva under namnlistan!
http://amazonwatch.org/take-action/stop-the-belo-monte-monster-dam
 
 
Om du bryr dig, och det hoppas jag att du gör. Skriv på!

Drömmen i drömmen

Hade en konstig dröm i natt. Först drömde jag innan jag somnade ordentligt. Jag vet inte var vi var, men jag och en annan gick vänster i en korsning i en korridor och satte oss mot väggen och typ gömde oss eller nåt. Sen kommer en kille och en tjej, tjejen hette Anna och killen var Jake Abel. Och dom var vampyrer.... Dom gick förbi oss, Jake drog väl typ med sig Anna och stängde in henne i ett rum typ. Sen ville han att jag skulle komma. Vi kände varandra, och jag var väl lite orolig att han skulle lura mig, men det sa han att han inte skulle. När jag kom dit öppnar han dörren och släpper in mig i rummet, där Anna är. Och ja, det hade ju inte slutat bra, men jag är snabb och öppnar dörren och stänger den igen när jag kommer ut, men Anna kommer på nåt sätt också ut och jag har nån typ av påle i handen som jag dödar henne med...
Sen i natt drömmer jag att jag är hos någon jag känner och ska fira dennes födelsedag. Sitter och pratar med några kompisar och berättar om drömmen...Sen måste jag plötsligt fara tjugo i ett, för klockan ett skulle jag behandla en häst. När det är klart åker jag tillbaka dit, men då är firandet som över. Jag får med mig 2 flaskor stora som vinflaskor, med nåt som jag ska blanda lite av innehållet med vatten och nåt annat och ge till Troy.....
Vet inte ens var det här med vampyrer kommer in, för jag har inte läst nån bok om vampyrer, och det var länge sen jag såg The Vampire Diaries.

Undrar om jag inte läst den förut

Läser just nu Genom dina ögon av Stephenie Meyer. En bok som jag många gånger sagt att jag inte vill läsa, för jag är inte särskilt förtjust i Twilight. Syrran har många gånger försökt få mig att läsa den, men jag har aldrig velat.  Men förra veckan var jag och syrran och såg The Host, och då blev jag sugen på att läsa den. Jag har läst drygt en tredjedel ungefär, och jag gillar boken även om det är lite långdraget och segt ibland.
Men. Vissa saker verkar vagt bekanta, saker om inte är med i filmen, och jag börjar undra om jag inte har läst boken nån gång ändå. Det är ju trots allt ett tag sen den kom ut.
Det lustiga är att jag känner igen saker från filmen också, fast jag aldrig sett den förut, sånt som inte är med i trailern. Så jag antar att jag sett om den nånstans och sen glömt bort det... Men det händer nån gång då och då att jag känner igen saker i filmer jag vet att jag inte har sett förut.....
 
Det skulle dock inte vara första gången jag har läst en bok jag glömt att jag redan läst. Tex när jag läste Rör mig inte av Tahereh Mafi, kom jag på efter ett tag att jag nog redan hade läst den, och det har hänt nån annan gång också. Oftast när det har gått ganska länge sen jag läst boken. Och det har hänt några gånger med filmer också. Som tex A walk to remember. Där gick det från "jag vill se den igen" till "jag vill se den"...

Skriva, skriva

Nu har vi börjat komma nånstans ed våran nya idé. Det är jag som har skrivit, me det är väl för att det var jag som kom på idén från början, men vi har bollat lite idéer och syrran har kommit med förslag på ändringar ibland och så. Vi kommer säkert sätta oss ner och skriva tillsammans nån gång också.
Början är väl nästan klar men det är fortfarande några luckor som ska fyllas i. Och så har jag/vi kommit på en del saker som ska hända längre fram, så vi måste ju fylla i mellan där också. Men det ska nog ge sig ju mer vi håller på med historien.
Jag tror i alla fall att det här kommer bli riktigt bra.
 
 
Igår började vi på säsong 3 av Roswell, som jag skrivit om här, så nu är det inte så mycket kvar. Och båda känner att "vad ska vi göra sen då?/vad ska vi se på sen?"

RSS 2.0