Härligt med plusgrader - hatar halkan

Det har varit plusgrader några dagar nu vilket jag tycker är riktigt skönt. Man behöver inte riktigt lika mycket kläder, och så börjar det bli lite vår. Eller ja, våren är ju en bit bort, men det tinar ju en hel del snö när det få vara plusgrader flera dagar, och det är ju bra. :) Det var 7,4 grader igår. Men när det blir lite varmt måste det ju blåsa... Igår blåste det i alla fall inte så kallt.
Men - när det tinar blir det ju också halt, och det kan jag ju inte påstå att jag tycker om. Det är nästan så man får ta fram broddarna igen. Men det har ju tinat ganska mycket och det har kommit fram ganska mycket asfalt på gångvägarna, så förhoppningsvis blir det mer barmark snart.
 
Igår blev det en sväng på bokrean efter att min syster slutat på jobbet, och det blev några böcker. Hade ärna köpt fler, men det blir ju lätt dyrt ändå. En bok jag köpte var dessutom inte på rea. Har skrivit om det i min film och bokblogg.

Ett "nej" igen

Skickade ju fantasyn till ett bokförlag för nån vecka sen och har fått svar nu. Så det gick ju rätt fort. Tydligen får dom in många manus, så man kunde inte få personliga kommentarer nu. Men som vanligt ville dom inte ha manuset... Har drmt 2 gånger att jag skulle få ut boken där men det var väl för att jag så gärna vill få den utgiven nu... :) Den var ju i alla fall under diskussion för eventuell utgivning en gång på ett annat förlag, så den borde ju vara bra nog i alla fall. Så det är bara att föröska hitta ett nytt förlag att skicka den till.... Och hoppas på bättre tur ännu en gång... Synd att man inte har möjlighet att ge ut själv...

Det tar sig

Hade danslektion idag igen. Bara typiskt att det ska vara samtidigt som ridningen. Får hoppas att det inte blir så till hösten. Och helst att det blir fler vuxna som som vill dansa streetdance så vi får vara en egen grupp igen.
Hur som helst har vi ju börjat med koreografin till vårföreställingen och även om vi inte jobbat så mycket med den än så börjar det ta sig ganska bra tycker jag. Tror det kommer bli en riktigt bra koreografi. Jag har minst koll på böjan faktiskt... Annars brukar det ju vara det man kan bäst, men vi började ganska sent med koreografin för dansläraren visste inte riktigt vad hon skulle göra, och så börjar man ju inte med vårföreställningen så fort terminen börjar heller... :) Så vi har lagt på ganska mycket och inte gjort så mycket från början egentligen. Idag blev det bara några gånger vi gjorde från början, men jag förstår ju att hon vill lägga på så mycket som möjligt.
Tror som sagt det kommer bli riktigt bra och jag ser framemot att vara med i vårföreställningen igen. Det kommer bli kul! :)

Rida ute

Idag fick Troy vara lös och ha lite kul i snön igen. Jag och syrran gick till koterspåret och släppte han. Det blev inte så länge men han fick springa av sig lite i alla fall. Och även om det inte är så lång stund har han ju kul i alla fall. Slänge ut några godisar som han fick leta och så blev det nån inkallning. Tog några kort på han med mobilen för vi glömde ju så klart kameran. Det blev väl hyfsat bra bilder i alla fall. Men det är lite typiskt för när man får han att titta på en och sen trycker så hinner han ju vända på huvudet innan kortet tas, även om det inte tar många sekunder. :)
 
Vi har också varit till ridhuset med lilla M igen så hon fick rida lite på prova på-ridningen igen. Hon tycker det är så roligt. Hon ville att mormor skulle följa med också, så hon gjorde det. Eftersom det var så bra väder idag, några plusgrader så fick dom vara ute och rida. Det bev bara skritt, men lilla M var nog nöjd ändå. Hon vinkade en gång åt mamma och momor också en gång och log. Det har hon inte gjort förut, men nu gjorde hon det. Hon pratade faktiskt inget heller. :) Men det var väl spännande att få vara ute. Kanske blir nån mer gång.

Fått svar från bokförlag

Har fått svar från ett bokförlag jag skickade fantasyn till. Och precis som förut så blev det ju inget nu heller... Men har ju skickat till ett annat bokförlag också, så jag får väl hoppas det blir nåt där istället. Även om det är ett litet och nytt bokförlag... Sen är det ett till bokförlag jag hade tänkt försöka med också, så vi får väl se...
Jag drömde för några dagar sen att den hade blivit utgiven. Drömde att jag läste en recension om boken fast jag inte hade fått veta att den skulle bli utgiven. :)
 
Idag bakar lilla M bullar med morfar. Hon är jättesöt, duktig och tycker det är riktigt roligt. :)

Lite blandat

I torsdags skickade jag min fantasy till ett förlag igen. Ett nytt och litet förlag, men jag hoppas det inte gör nåt... Och att boken blir utgiven den här gången...
I fredags var jag och fick massage, då jag gått med mina låsningar alldeles för länge, och nere vid korset nånstans gjorde det jätteont. Fast han kunde typ inte känna nåt, så det måste ha suttit väldigt lite, men väldigt ont gjorde det likafullt. Sen på kvällen var jag öm, och det är jag faktiskt fortfarande.
Så blev itne att rida min emdryttarhäst igår. Man ska väl ta det lite lugnt när man har blivit behandlad. Och eftersom jag hade haft så mycket låsningar ville jag ju inte dra till det på nåt sätt.
Jag och syrran gick på bio igår och såg A good day to Die Hard, det kan ni läsa om här.
Har varit med mamma och gått med Troy på skoterspåret 2 gånger också. Han tycker ju det är så kul att vara lös och ha sig i snön.

Ryttare tränade med elchocker

Den österrikiska dressyrryttaren Ulrike Prunthallewr har fått endast nio månaders avstängning och motsvarande 34 00 kronor i böter efter att hon och tränaren Friedrich Atschko använt el, trenar under nosgrimman och nubb vid träning av hästar. Tränaren får böta cirka 42 000 kronor, har det regionala österrikiska Tyrolska ridsportförbundet.
 
Det skriver Hästmagazinet.
 
Vidrigt säger jag bara.

9 000 hästar spårlöst borta

SvD hade igår en artikel om försvunna hästar.
 
En ny kartläggning visar att upp till 9000 hästar försvinner varje åri Sverige. Länsstyrelsen i Skåne vill få resurser för att kontrollera om svenska hästar fraktas illegalt till Centraleuropas färdigmatsfabriker.
 
 Det är inte bara rumänska hästar som blir till råvara för den europeiska livsmedelsindustrin. Sedan flera år kommer stoa kvantiteter hästkött till Europa från hästar i USA som slaktas i Kanada och Mexiko.. Och i Storbritannien och Irland försvinner varje år 75000 hästar spårlöst, enligt källor inom Labour. Även i Sverige går hästar bokstavligt talat upp i rök, och detta i väldiga mängder.
År 2011 slaktades 4300 hästar legalt vid svenska slakterier och blev livsmedel. Dessutom utfärdades 1122 tillstånd av länsstyrelser för att gräva ned döda hästar på av kommunen godkända platser. Till det kom drygt 6000 hästar som avlivades för att bli biomassa som uppblandat med träflis eldades upp i värmeverket i Karlstad.
Det finns inga kontrollr på hästar som transporteras ut ur landet. Slaktvärder för en häst är idag ungefär 2000 kr, men i Danmark är det dubbelt så högt, i Blegien 3 gånger  så högt, och i Italien fyrdubbelt.
 
Läs hela artikeln här.

Bara en gång...

Idag är det Alla hjärtans dag. Och som vanligt är man ensam. ... Är med syrran och lilla M, och jag och syrran ska se film sen. Men inte ha man någon. Jag har i alla fall Troy. Men bara en gång skulle jag vilja vara med någon jag älskar på Alla hjärtans dag. Är det för mycket begärt? Visst finns det värre saker än att inte ha en partner att fira Alla hjärtans dag med. Men jag vill också ha lite kärlek...

Lite fantiserande

Idag var jag och mamma till mormor och morfar och så fick Troy vara lös i skogen och på lägdan. Han tycker ju att det är så kul att vara lös. :) Och han springer ju aldrig långt heller så det är svårt att gömma sig. Men vi gömde oss ju mycket när han var liten så han har ju lärt sig att hålla koll på oss.
Fantisera när jag gick där med Troy om hur man skulle göra om man hade deras gård. :) Det är ganska oligt att tänka på. Hur man skulle göra med ladugården, som ju användes som stall för en massa år sen och sen blivit ombyggd. Och hur man skulle sätta hagarna, och var man kanske skulle lägga en ridbana... :) Det är ganska mycket mark, även om det är ganska långsmalt. Och även om man gjorde stora hagar skulle ma ändå kunna ta lite eget hö.
Jag skulle nog faktiskt kunna tänka mig deras gård.

Igår åt vi tacos till middag. Det var riktigt gott, men egentligen var nog både jag och syrran sugna på kycklingtacos. :) Men nu blev det emd köttfärs. När vi handlade till det så köpte vi också poppade chips. Syran hade sett det nån gång och ville prova. Och det är typ som varma chips, så det var riktigt gott faktiskt. :)

Första tatueringen

Igår var jag och tatuerade mig för första gången. Egentligen skule jag ha gjort det i slutet av januari, men han blev sjuk så det blev framflyttat. Syrran skulle egentligen följt med, men hon fick jobba, och mamma ville inte. :) Men det gick bra ändå. Var faktiskt aldrig nervös, lite fladder bara när jag skulle sätta mig, men sen var det lugnt. Så jag antar att jag verkligen var redo för det här. :) Har velat ha tatuering länge och har flera jag funderat på. Hade egentligen tänkt göa en annan på insidan på högra underarmen först, men nu blev det den här, oh den är ju mindre. :) Men har fortfarande tänkt göra den andra nån gång.
Förutom att jag vill ha den andra på högra underarmen så har jag länge velat ha en tatuering på insdian av handleden. Nu syns det ju när man vrider på armen, vilket jag om jag ska vara ärlig inte riktigt hade tänkt på, och inte heller att den "flyttar" på sig när man virder armen, tex hålle upp den, men det vänjer jag mig sökert vid snart. Den sitter ju där jag ville ha den egentligen. Jag ville inte ha ett kinesiskt tecken eller en tribal, så en gång när jag såg dom här ringarna, som jag hade sett ett antal gånger redan, så tänkte jag att det blir perfekt. Har tidigare aldrig velat ha en bandlogo eller nåt sånt, och även om det här är Tri-polar ringarna (Sick Puppies) så kan det ju betyda nåt annat också.För mig har det inte bara med just den skivan att göra, även om det har med musiken att göra, men också lite annat, även om det kan kopplas till det.
Hade först tänkt en mindre tatuering, men skrev ut 2 till bilder i olika storlek och så fick mamma hjälpa mig att välja, och då blev det den här som var typ mellan. Jag har og tänkt ungefär den här storleken ändå när jag tänkt på tatuering där tidigare. Han som gjorde tatueringen sa att eftersom den är så liten kan han inte göra skuggningen exakt, och hade ag då tagit den mindre kanske han inte hade kunnat göra det alls, eller att det inte blivit lika bra. För på den är ringarna ganska små. Så det blev nog rätt bra så här ändå. :) Jag ska bara vänja mig vid att den finns där. :)
 
 
 

Behandlat hästar

Igår fick jag behandla en Irish cob med Equine Touch. Pratade med ägaren till min medryttarhäst, som är delägare, och sen den andra ägaren. Ska ju ha 10 hästar som jag behandlat 3 gånger innan steg 2, och nån har jag tappat och nån är svår att få tag på, så jag behövde en till för att vara säker på att ha 10 hästar. Så han ska behandlas 2 gånger til, så får vi se vad dom tycker sen. Och idag har jag behandlat en ponny för 3 gången. Ägaren var nöjd och det är ju alltid roligt att höra. Vi ratade lite om sadel och hur ofta man kan behandla och så också. Även om man inte alltid har tid kanske, tycker jag det är bra när man kan prata lite med kunden före/efteråt, och inte bara behandla och gå.
Så nu har  gjort klart nästan alla hästar. 1 gång kvar på en häst och så 2 gånger kvar på den nya hästen.
 
Ska nog ta nån dag till veckan och fara och dela ut lite lappar igen tror jag. :) Men jag verkar ju kunna få några kunder i alla fall. :) Så får hoppas några hänger med genom alla stegen och fortsätter vilja ha hästen behandlad ibland sen också.

Ny blogg

Nu har jag skapat en ny blogg där jag skriver om böcker, filmer och TV-serier. Jag kommer skriva om böcker och filmer jag gillar eller inte gillar, och både nya och gamla. Jag kommer fortsätta skriva i den här bloggen ändå. Kanske kommer det bli nåt inlägg om någon film eller bok här också, men det kommer i huvudsak att bli på den nya bloggen.
 
Ninas film och bokblogg
 

RSS 2.0