Riktigt bra Horsemanship

Såg på Bukefalos i en tråd att det skulle vara en dokumentär om någon som höll på med Horsemanship. Men då hade det redn varit. Men det fanns en länk till svtplay. Sen såg jag den i en grupp på Facebook också, och då tittade jag på dokumentären. den var ungefär 1,5 timmar har jag för mig, så först tänkte jag bara kolla en stund i taget, men den var så bra så det blev lite längre stunder innan jag pausade en stund.
Buck Brannaman heter mannen som hållit på med det här i många år. Jag är faktiskt rätt imponerad och skulle väldigt gärna gå på hans clinics, men han måste ju komma till Sverige först. Jag tycker han har ett väldigt bra synsätt på hästhantering.
Det var en unghingst med om inte var hanterad och det slutade med att han skadade en av Bucks medhjälpare när han skulle förbereda hästen på att få på en sadel har jag för mig. Hästen lastades efter tag på trnsporten igen och ägaren beslutade att avliva hingsten, nåt folk sagt till henne förut. Det var en tjej som var åskådare på clinicen som frågade hur han kunde vara så lugn när dom skulle få in hästen i transporten och han svarade att det är aldrig hästens fel, det är människans. Och det tycker jag var ett bra svar faktiskt.
 
Här är länken till dokumentären som heter Buck. Den går att se på svtplay i 27 dagr till.
http://www.svtplay.se/video/260406/buck
 
Det finns också en namninsamling för att visa intresse för att Buck Brannaman ska komma hit och hålla en clinic.
www.namnlista.se/buck-brannaman-till-sverige

En sock kan verkligen ställa till det.

Nu är det i stort sett en vecka sen Troy blev dålig.
Jag måste ha missat nån sock när jag skulle lägga tvätt i tvättkorgen då jag hade tvättstugan förra lördagen. För på måndagen på förmidagen var han väldigt lös i magen och sen fick han diarée. När jag kom hem efter att jag och mamma varit på stan hade han gjort två pölar på vardagsrumsgolvet och kräkts 2 gånger vid balkongdörren. I alla fall en sock, men kanske 2.Vi for till mina föräldrar för det är lättare att bara ta ut han då. Han kräktes sent på kvällen och jag var upp felra gånger under natten för han kräktes. Han fick ingen mat på måndagen och på tisdagen kokade jag ris och provade ge han 2 gånger men han ville inte ha. Provade ge han lite ris på onsdagen också efter att jag och mamma gått en kort promenad med han för han orkade inte gå särskilt långt. Han var jättelåg. Han ville inte ha nåt ris då heller. Ringde veterinären för jag började ju bli orolig. Vi fick fara dit på en gång. Vi fick vänta en liten stund sen fick vi komma in ochdom grjode först en bukröntgen sen fick han fick dropp under huden och kontrast och så fick vi komma tillbaka ungefär 2 timmar senare, kl 12. han var lite piggare efter droppet och det var ju skönt att se. Men 20 i 12 kräktes han upp kontrasten så dom kunde inte se nåt när han röntgades igen. Vi fick lämna han över dagen så skulle han få mer dropp tror jag, och kontrast. När vi ksulle hämta han var kontrasten kvar i magen så dom kunde inte se nåt. Vi fick komma tillbaka på torsdagmorgon. Då hade han kräkts i hallen och stängt in sig vid dörren. När jag gick en kortsväng med han kräktes han upp lite kontrast. Han röntgades igen hos veterinären men det var som dagen före och veterinären sa att hon skulle öppna han och se om nåt satt fast.  
När hon ringde vid 12-tiden sa hon att en sock hade fastnat och att hon tagit bort en bit av tunntarmen för det fanns inge cirkulation där. Tydligen är det ovanligt att det blir så efter så kort tid.
Som tur är, är han ju försäkrad, så jag behövde inte betala allt själv, men det blev ju en del ändå.
Vi fick komma tillbaka igen på fredagen så fick han lite mer dropp tror jag, han fick i alla fall lite mat så veterinären fick se att det började komma igång igen. När vi hämtade han var han ganska pigg och glad att se oss, och ville hemskt gärna därifrån. När vi har varit tillbaka dit så har det inte varit några problem att gå in i väntrummet, men längre än så har han inte velat gå. mend et har ju gått ändå, han är ju liksom tvungen.
När jag och pappa hämtade han var han mycket piggare men sen när vikom hem så låg han hela kvällen.
Så nu ska han ha krage i 10 dagar, äta två olika tabletter, och jag får inte träna han på 3 veckor. Men han orkar ju typ ingenting. Han är ju mycket piggare nu, men han vilar ändå mycket. Idag har han inte alls velat vara ute på promenad över huvudtaget. han har inte velat lämna gården.
Pappa frågade om stygnen och så, om det börjar klia, och veterinären sa att vi kunde sätta på en gammal t-shirt. Så han har fått ha det, och så tratt såklart. Men idag hade han abra t-shirt en del av dagen. han verkar inte bry sig särskilt mycket om stygnen och han har fått vara utan tratt ibland också.Men det är ju när han är med oss och ligger nedanför fåtöljen typ, så vi ser vad han gör. måste vara jobbigt att ha tratten hela tiden. Även om den inte väger jättemycket måste det ju bli lite jobbigt för nacken.
Men jag är glad att jag inte väntade längre, för då vet man ju inte hur det hade gått. Och det är skönt att se han mycket piggare än han var, för han var verkligen spak. Nu vet jag ju att han blir bra även om det tar ett litet tag.
Och det blir inga mer sockar!
Vi fyllde ju år i torsdags också. Ingen rolig födelsedag direkt. Vi hade edan bestämt att vi skulle fira under helgen, och det var lika bra, för jag hade då inte varit sugen på att fira.
 

Skickat iväg boken

I förrgår mailade jag fantasyn till ett bokförlag igen. Och redan igår hade jag fått mail av dom, men det var att det var kul att jag var intresserad av att bli utgiven av dom och att det var ett litet förlag med få anställda så det kunde ta ett tag innan jag hörde nåt från dom.
Jag hoppas det inte ta jättelång tid ändå, men oftast tar det ju 2-3 månader att få ett svar. Och jag hoppas verkligen dom gillar den så det blir utgivning den här gången. Annars måste jag prova ett annat förlag igen.

Varför jämföra två olika hundar?

Var ute med hunden mitt på dagen och vi ett tillfälle stannae han när han såg en hun en liten bit bakom oss. Han la sig men jag fick han att sitta. Den andra hunden var liten, antingen en blandras med papillon eller nån renrasig trasselsudd och ägaren var en ung tjej. Hon sa nåt om att det var svårt att få han att flytta sig. Jag sa att han ville hälsa. Nu blev det inte så men vi pratade lite om att hälsa på andra hundar. Hon tyckte inte dom behöver hälsa på alla och det tycker inte jag heller. Min hund hälsar nu nästan bara på andra hundar i rastgården, etersom vi fått jobba en del på hundmöten. Hon hade i alla fall haft nästan samma problem som jag med att hunden vill hälsa på alla och drar om det går en hund framför. Men det lät på henne som att hon bara hade behövt säga till sin hund nån gång så var problemet löst. Hon frågade om jag gått nån kurs och då blev jag faktiskt lite irriterad. Jag har faktiskt gått några kurser, och varit mycket på öppen träning. Men det vet ju inte hon. Hon vet heller inte att min hund gått slalom lös runt andra hundar varav den ena var en löptik, utan att bry sig alls. Det är jättebra om hon bara behövt säga till sin hund nån gång. Alla hundar är inte så. Men hennes hund kanske är lättare min? Min hund kanske ha mer egen vlilja?Han kanske har varit mer dominant som valp? Det är trots allt två helt olika raser.
Hunden jag växte upp med och hunden jag har ju är ju 2 helt olika hundar, även om det är samma ras. Det är mer fart i min hund, han var svårare när han var valp än hunden jag växte upp med.
Varför måste man jämföra 2 helt olika hundar? Alla hundar är ju olika.


Ola - I`m in love

Olas video till nya singeln I`m in love kom ju för ett tag sen.
Låten verkar spelas ganska mycket på radion, men jag har oftast missat den. Många gånger har jag hört att den ska spelas, men då hade man redan hunnit in på nästa ställe jag skulle städa. Men nån gång har jag faktiskt lyckats höra hela eller nästan hela låten.
Videon har jag dock bara sett en gång. Jag gillar låten mycket mer än videon, men det är bra att han vågar prova något nytt.


Indianfilmer

Såg lite av Åskhjärta i torsdags, men bara början, för sen var det Hawaii 5-0 kl 9 och det brukar jag alltid se. :) Men jag har ju sett Åskhjärta nån gång förut, spelade in den också, men den var så pass lång, med reklamen i alla fall, så hela kom inte med. Så jag såg den nån annan också så jag fick se hela.
Jag tycker den är ganska bra, men största skälet till att jag gillar den är ju för att det är om indianer. Jag har varit jätteintresserad av indianer nu i nästan 16 år. "Hur blev du intresserad av indianer?" "Jag såg Rädda Willy".... Tänkte på det nån gång förra veckan typ. Om nån skulle fråga hur det började. Men det var ju så jag såg Räda Willy och det är ju en indian med där. Så jag blev både intresserad av späckhuggare och indianer.
Jag började kolla lite om legender en gång. för att kanske kunna skriva en historia som bygger lite löst på en legend men jag hittade ingen som jag gav mig nån idé men kanske ska kolla lite mer nån gång.
Jag skulle gärna vilja vara med i en film om indianer nån gång, men det lär ju aldrig hända, jag bor ju trots allt inte i USA. Men jag skulle ändå vilja det, dels för att jag är så intresserad av indianr, dels för att jag tror att det finns många bra historier kvar att berätta, och som behöver berättas.

blandat

Länge sen jag bloggade nu. Har tänkt göra det flera gånger men det har aldrig blivit. Ändå har jag ju haft en del att skriva om.
Som att Troy äntligen gått i poolen. Det är över en månad sen nu. Det var nog i slutet av juni kanske. Jag tog ut poolen och fyllde den med lite vatten när jag skulle sola för jag orkade inte gå ut och in i duschen om det blev väldigt varmt. Och tänkte att lill M kunde bada lite när hon och syrran kom. Så vi badade lite. Hon tyckte ju så klart att det var rätt roligt. Jag hade fyllt på med några kannor riktigt varmt vatten men mamma fylllde några pannor också och hällde i poolen så det blev lite varmare. Det var ganska varmt den dagen och när vi hade ätit middag gick Troy runt poolen och såg ut lite som att han ville gå i. Så jag hämtade blodpudding och lockade han lite. Släptte en bit i poolen så han skulle behöva gå i för att ta den. Har provat det förut men då har man baram gått runt till andra sidan typ för att inte behöva gå i. Men nu gick han i, tveksamt först, men sen stod han med alla benen i poolen. Han var så duktig. Sen gick han faktiskt i själv också, det var jätteroligt. Lilla M ville köra apport, hon tycker det är så kul. Och då skulle han vara i poolen tyckte hon. :) Så han fick gå i poolen och så kastade jag iväg dummyn och så fick han springa och hämta den. Det var inhga problem för han att gå i poolen, så jag hoppas att han kan använda den nästa sommar. Egentligen är det lite för höga kanter och det är nog delvis därför han inte har velat gå i, men nu gör han ju det och det är jättebra.

Har nog jobbat klart för i sommar nu... Bara typiskt att jag blev sjuk, kanske min sista dag... Vet inte om jag skulle jobba torsdag och fredag, men nu lär det ju inte bli så ändå. Men det känns skönt att ha jobbat klart. Och att jag inte behövde stressa ihjäl mig sista veckorna, som i början, men det är ju för att det var så många på semester på det första stället. Och så hade ju några stängt så jag fick storstäda lite istället för att fylla ut tiden. Och förra veckan gck jag ju enligt schema så det blev ju korta dagar. I veckan gick jag på jouren så i måndags tvättade vi fönster och igår storstädade vi lite och gjorde golvvård, och tog lite fönster som var kvar.

Var och fikade med T igår. Det var riktigt trevligt. När jag var statist den 30 juli för en ny tv-serie för barn så var hon scripta. Jag var med i hennes musikvideo och hon va castingansvarig eller castingassistent för tv-serien så hon frågade om jag ville vara med. Jag fick vara i nån scen med en kvinna som hon kände och vi pratade en del om att jag skriver och så, och hon sa att du och T borde b li kompisar. Hon hade sagt ungefär samma sak till T. :) Sen har vi pratade en del på facebook. Jag mailade henne på Filmcafe och frågade vem jag skulle sätta som arbetsgivare och då tyckte hon att vi skulle träffas och fika nån dag. Så det blev igår. Vi pratade mycket om skirva och film och så där. Det var riktigt trevligt. Hon är i stan till slutet av augusti så vi får se om det blir att träffas nån mer gång.

RSS 2.0