Vill du ha Lena Furbergalbum?

Det började med en "namninsamling" på Bukefalos, egentligen meratt visa intresse förett Lena Furberg album än en vanlig namnlita. Det finns en tråd där om gammla Lena Furberg serier där man pratar om serier man minns och tycker om, som inspirerade till "namninsamlingen". Sen startades en grupp på Facebook, som ju också visar mer rättvist hur många som faktiskt är intresserade,och man ser ju också alla namn. Tråden på Bukefalos togs bort.
Många i gruppen är vuxna, men många är det ju också som växt upp med att ha läst Min Häst och Lenas serier. Jag har alltid älskat Lena Fubergs serier, och Min Häst nummer utan hennes serier, har inte varit lika bra. :)
Vill du också ha Leba Furbergalbum med alla hennes underbara serier, gå med här. 
Vi som vill ha Lena Furbergalbum
 

Bakat

I eftermiddag/kväll har jag och syrran bakat. Syrran bakade chokladmuffins med lite chokladkaka med apelsinkrokant i och efter middagen bakade jag chokladkakor. Egentligen är det Non-Stop kakor, men jag tycker det blir nog så bra utan Non-Stop. Jag vill bra ha goda chokladkakor. :)
 

Troy är 3 år!

Skulle egentligen skriva igår, men hade inte tid.
Igår fyllde Troy 3 år! Så i söndags fyllde lilla M år och igår Troy. Jag tycker fortfarande det är roligt att dom är födda bara en dag efter varandra.
Kan inte riktigt fatta att jag haft han så pass länge. Ibland känns det nästan som man nyss hämtade han, men han börjar ju vara stor nu, och det märks ju också på mer mognad. Men ibland skulle man ju vilja att han var så där liten som han var när han var typ 4 månader, så man kunde ta upp han och bara krama och mysa med han. Han är ju lite för stor för det nu,,,, :) Men vi myser ju mycket ändå när han ligger i knät.
 
Fick förresten en glad överraskning i söndags när jag gick med Troy. Träffade en familj som frågade var han kom ifrån. Sen klappade dom han och pratade lite. Dom hade haft 2 flattar förut och nu funderade dom på att skaffa en igen. Karln sa att jag måste ha trimmat han ganska hårt för att få han så lydig, och sa att han gick så fint när jag gick med han själv. Och det är ju jätteroligt att höra. För tidigare har man ju tänkt att folk tänker att han är olydig och kastar sig mot andra hundar, även om det bara är för att leka. Men där har han ju blivit mycket bättre, och vi har ju väldigt många bra hundmöten nu. Men det kommer ju med mognad och träning.
 
Jag hoppas jag får många många fler år med härliga, underbara Troy!
 
 
 
 
 

Lilla M 3 år!

 
Idag fyller lilla M 3 år!
Igår var jag, syrran och lilla M en sväng på stan och köpte sockar... och kollade på skor, men hittade inte riktigt nåt. Syrran köpte några presenter till lilla M och jag köpte på Coop sen när vi for hem till mig igen för att ta lite grejer innan vi skulle fara till mamma och pappa. Jag köpte en sån där YooHoo eller vad det nu heter.
Vi firade henne igår. Hon fick sina paket från en fiskdamm som mamma (mormor) skötte. Lilla M tyckte det var jättespännande och roligt att få paketen. Och när mamma sa att det var ett stort paket som skulle komma blev hon ännu mer exalterad. Så jag tror det var en ritkigt bra idé av mamma att göra en fiskdamm istället för att bara ge lilla M paketen. Hon fick också en massa hårsnoddar och hårspännen, lite kläder och en egen liten ficklampa. Hon tycker det är roligt med ficklampan, men man får säga åt henne att hon inte får lysa i ögonen.
Mamma hade gjort en fjärilstårta som lilla M tyckte var jättegod. Hon sa flera gånger "Mmmm. Gott, gott". :)
 
 
 
 
Visst är den söt? Fanns olika figurer som var jättesöta.Och lilla M tycker jättemycket om den.  När vi såg dom på Coop första gången tänkte jag direkt på lilla M, och hon gillade dom och ville ha en. fast vi sa att hon inte skulle få en då, sa hon att hon kunde gosa med den ändå. :) Men nu har hon ju en egen.
 

Kinamat

I torsdags lyxade vi lite med kinamat. Ingen av oss orkade laga nån mat, och vi var båda lite sugna på kinamat så vi for och köpte det när vi slutade på jobbet. Det blev som vanligt 4 små rätter. :) ingen stor variation när vi köper kinamat, det blir oftast samma sak.  Nån gång har jag köpt strimlad biff emd bambuskott och det tycker jag är jättegott, men med 4 små rätter får man ju lite av olika saker, och biland när man tagit nåt annat skulle man ju vlja ha nåt av det.
När åt kom mamma och pappa förbi och hjälpte oss lite med att skruva isär mitt köksbord och ställa det "nya" i köket. Och så satte vi äntligen upp gardinerna igen. Dom har varit nere ett tag nu efter att fönstrena blivit ommålade. Men syrran har inte riktigt haft tid att hjälpa mig och så har jag varit en del hos mamma och pappa. Och i vardagsrumet är det för långt för att jag ska kunna sätta upp dom själv.
 
 

Tvätta fönster i regn och snö

Idag har det regnat, snöat och blåst mycket. Vi storstädar ju trappuppgångar jag och syrran och jag sa att jag kunde ta fönstrena idag. Det började med att regnet vräkte ner, sen blev det snöblandat, och sen snö. Och så blåste det då. Inte särskilt kul att tvätta fönster då...

ViaPlay

ViaPlay är en ledande online tjänst inom Skandinavien, med ett väldigt stort utbud inom TV, film och sport. Du har alltid tillgång till det senaste och mest populära utbudet, och det spelar ingen roll var du är, och du kan se dygnet runt. Väljer du TV eller TV+Film kan du se en månad för 0 kr och därefter betala 49 kr i månaden för TV eller 99 kr i månaden för TV+Film. Du kan då se film och TV helt utan reklam. För 99 kr i månaden får du TV+Film+Sport och kan då ta del av livesänd sport och välja mellan tusentals filmer och Tv-program. Inget av paketen har någon bindningstid. Viaplay fungerar också i smartphone, läsplatta och Smart TV. Det finns också appar för iPhoone, iPad och Andriodtelefon, där nästan hela utbudet finns tillgängligt. För att det ska fungera smidigt behöver man en snabb uppkoppling. Den streamingteknik som ViaPlay använder sig av ger dig både hög ljud- och bildkvalitet, och kontroll över sändningen.

En sväng på stan

Idag gick jag, syrran och lilla M till stan. Det blev sent för lilla M igår och hon vaknade tidigt, så som oftast somnade hon på väg till stan, och hon sov nöstan ända till vi skulle gå hem igen. Men det behövde hon nog.
Syrran skulle på stan och köpa en ny mössa och se om hon hittade nya galonvantar till lilla M, och jag tänkte att jag följer med. Länge sen jag var på stan. Pappa tävlade i boule idag så vi skulle gå och se lite när han spelade. Lilla M tycker det är roligt att se när han spelar, och så ville hon se morfar.
Men han ringde när vi hade varit på stan en stund och sa att han var färdig. Han skulle egentligen bjuda på fika där, men eftersom han var färdig löntes det väl inte riktigt. Vi frågade om han ville fika med oss ändå, men han skulle skjutsa hem en som han spelar med. Så vi gick på Subway istället. Skulle vi ha gått på Wayne`s och fikat hade det väl ändå blivit nästan lika dyrt. Lilla M sov ju fortfarande så när hon vaknat och vi var på väg hem fick vi säga att morfar redan spelat klart men att hon skulle få se han sen när han och mormor skulle komma till mig.
Jag hade sagt till lilla M att hon och jag skulle gå till lekparken idag, så vi gjorde det efter middagen, Nör vi kom hem från stan gick jag med Troy och hon ville då följa med. Hon blev jätteledsen när hon trodde att jag skulle gå utan henne när jag skulle ta ut han för att kissa, då hon behövde få nåt i sig först. Han gick riktigt fint bredvid vagnen, men han har ju gått bredvid vagnen ett antal gånger nu, även om jag inte gått emd han och vagn så många gånger. Men i början var det jättesvårt för han drog så mycket. Men nu går han ju riktigt fint annars också, så det gick bra. Gick förbi en liten lekpark i närheten av mig och lilla M ville gå dit efter middagen. Först till den och sen den stora lekparken, som vi brukar gå till. Men det regnade så mycket då, men hon ville ändå gå till lekparken. så vi gick till den lilla i närheten av mig och var där en stund så hon fick åka rutschkana och gunga lite.
 
Köpte dom här byxorna förr några helger se när jag, mamma och syrran var i Piteå. Hade dom för första gången idag. Men man skulle haft några andra skor till, och en annan jacka egentligen.. :) Men eftersom vi gick in till stan hade jag inte så mycket skor att välja på, då jag inte vill ha stövletterna när vi ska gå in till stan eftersom det är så pass hög klack, och stövlarna har också lite för hög klack för att gå mycket i, i alla fall för mig, som inte går så mycket i klackar. Så det blev bara vanliga promenadskor,
Lilla M frågade om jag hade bakat när hon såg mina byxor. :) Pappa frågade likadant när han såg dom. :)
 
 
 
 
Nu är det ju snart november, och hösten regnar bort....
Många träd och buskar har tappat alla, eller nästan alla blad, men det finns en del gröna blad kvar. Jag tycker dom här buskarna har härlig grönfärg på sina blad.
 
 
 

Söt tröttis

Såg den här underbara bilden på Facebook idag. Hur söt är den inte? Man bara smälter.
Blir sugen på en kattunge när jag ser såna här bilder. :) Kanske blir en katt igen i framtiden. ;)
 
 
 
 

Dvärghäst

Såg den här bilden på Facebook idag. Non-profit organisationen Heart of a Horse har postat den. AM I CUTE OR WHAT? står det ovanför bilden. Jag har inte läst alla kommenterar, men det verkar som att många faktiskt tycker att den är gullig, och några säger till och med "I want one!"
Jag tycker inte alls den är söt. Benen är alldeles för korta. Visst, hade den haft normala ben, hade den varit söt, men den här lilla hästen är dvärg.
 

Inte nu heller...

Fick svar från bokförlaget jag hade skickat fantasyn till men blev såklart refuserad. Igen. Han sa att dom tackar nej till många manus eftersom det är ett litet förlag, och trodde inte att manuset skulle nå ut till en bredare publik, och det är det dom behöver...
Jaha... Ska man ge upp den nu då, eller försöka fortsätta och skicka till nåt annat förlag? men jag vet knappt vilka förlag det finns kvar som ger ut fantasy... Annars får jag fokusera på hästboken och ungdomsboken som jag försöker skriva manus på. Dom är jag säker på skulle gå bra.... Men med den (o)tur jag haft hittils, så lär det väl inte bli nåt av dom heller...

Söta lilla M

Jag, syrran och M var hos mamma och pappa under helgen. Mamma har gjort om M:s gamla säng till en soffa så hon har en egen soffa att sitta i och se på TV. Hon tyckte om den. :)
Eftersom hon nu är utan säng där fick hon  sova på pappas luftmadrass. Hon var med när vi skulle blåsa upp den, och ville också testa. Hon orkade ju inte trycka ner "pedalen" men pappa visade att hon kunde trycka ner den med foten så det blev så att hon höll i pappa och så hoppade hon upp och ner och hade jätteroligt. En gång vickade hon på rumpan också. :) Hon var jättesöt.
Syrran sovde hos mig i min lägenhet 2 nättter och fick då ligga på den där luftmadrassen, och hon tyckte att den var jätteskön, hon sovde visst bättre än i sängen hos mamma och pappa, så den madrassen har nog blivit för mjuk. :)
 
Nu börjar jag komma igång och träna. Inget avancerat, bara en Orbitrek, hantlar på ca 1,5 kilo och en mini circle. Men det får duga. Det ger ju i alla fall nåt. Kanske kan få lite mer muskler och slippa låsningarna jag får varje månad typ, mer eller mindre. Var och fick behandling i fredags för i torsdags kände jag att jag hade en ordentlig låsning i nacken, eller egentligen var det ju i dom första ryggkotorna. Trodde jag skulle ha jäötteont i nacken i fredags men det hade faktiskt släppt lite, men det var ändå ganska låst. Har inte behövt gå till han på typ 2 månader, och det blir längre och längre mellan gångerna. Skönt att ha hittat nån som är riktigt bra på massage/akupressur.

The Fast and the Furious maraton

Igår hade jag och syrran filmmaraton. Vi valde mellan Step Up-filmerna, Transformers-filmerna och The Fast and the Furious filmerna. Så det blev dessa.
 
    
 
 
Vi hoppade över 2 Fast 2 Furious, för jag tycker inte riktigt den är lika bra som dom andra, men den tycker jag egentligen inte om The Fast and the Furious: Tokio Drift heller. Och så råkade jag stoppa den i Blue-ray spelaren istället för 2:an, men den utspelar sig ju sen så det spelade ingen roll. Men det är synd att den utspelar sig sen, efersom Han är med i 4:an och 5:an också. Jag gillar han, han är lite cool. :)
Ikväll bli det att fortsätta se, måste ju se alla. :)
 

Regn och ännu mera regn

Det känns som hösten regnar bort. Det har regnat jättemycket.
Igår var det kurs hos M igen, men jag var inte med den här gången. Men jag var där och pyssade med Lappen och packade hö och så, eftersom det var lördag, och "min" dag. Och det regnade ju så klart igen. När en av tjejerna skulle rida vräkte det ner. Hur kul är det då?
Det bara regnar och regnar. Jag vill ha lite sol och se fina höstfärger på löven.
När jag kom hem till mamma och pappa igen efter att ha varit hos M igår såg jag att grannarnas sida av häcken hade fina färger och våran sida är bara gul. Mamma sa att sidan mot gångvägen är röd. Det har inte varit så mycket nyanser på löven i år tycker jag, och som mamma sa har det gått så fort. Löven har ändrat färg, men är mest gula, och många träd har tappat nästan alla löv.
Tog i alla fall en bild i morse där det var lite olika färg på löven.
 
 

The Script - Hall of Fame ft will.i.am

Såg The Script prata om den här på Twitter för ett tag sen och tänkte att jag skulle kolla upp den eftersom jag verkligen gillar deras musik, men det glömdes liksom bort. Men så såg jag videon till den i en blogg förra veckan jag jag älskade låten direkt. Sen  lyssnade jag på den på Youtube och den var på repeat ett tag, och nu när jag lyssnar på den igen, så är den på repeat. :)
 
 
 

Kurs

Hade tänkt blogga under helgen och tidigare i veckan men det har inte blivit av.
I lördags var jag på kurs hos M. Ewa heter hon som höll i kursen, dom brukar rida för henne. Förra gången var jag bara där och tittade på lite när jag pauade från att packa hö, men n blev det så att jag filmade och var staketryttare, så kollade jag när dom red och var med på teori. Hon pratade bla om metod, men tyckte inte hon höll på med en metod utan att det var ett synsätt. Kraftskapande ridkonst kallar hon det, och jag tycker hon verkar ha en jättebra syn på det hela.Hon pratade lite om dokumentären om Buck och hingsten som anföll hans medhjälpare, men sa att den anföll inte, den försvarade sig. Och eftersom mannen blev "anfallen" hade han inte lärt sig Buck`s metod. Jag tror hon tycker ganska bra om han ändå, för hon sa att om dom skulle prata skulle dom nog vara övverens om mycket. När hon pratade om hingsten sa jag att som jag förstått det var han knappt hanterad, för det var väl det dom pratade om, men Ewa sa att det hon såg var en häst blivit slagen, därav försvar och inte anfall.
Det var rätt intressant att se när dom red också. Dom var 5 stycken tror jag, som red, 2 pass var. Blev ugen på att rida jag också såklart. Men jag är inte tillräckligt duktig i akademiskt för att vara med på hennes kurser. Ska vara med på nån Lena-kurs igen alla fall. Jag dagdrömde lite om att ha egen häst och vara med på Ewas kuser och så där. Jag tror det hade varit väldigt intressant.
Jag är så hemskt hästsugen. Men det är jag ju alltid, mer eller mindre. Men jag lär inte få någon egen häst förrän jag är 50.... Varje gång jag kollar på Nokota Horses For Sale kollar jag alltid lite extra på en bild, för jag tycker hästen är så häftig tecknad. Tyvärr är han ju inte gammal på bilden och över väl lite över året nu, så det hade varit roligt med en lite nyare bild. Men jag längtar och drömmer och hoppas man kan ha häst snart och inte behöva vänta 20 år till.

RSS 2.0