Duktiga Troy

Igår var jag i rastgården och tränade lite. Alla olika lukter blir ju en bra störning, och det gick väl så där. Hade inte tränat så länge när det kom en karl med en Berner sennen-tik så då fick dom leka. Hon var kring 13 månader, så nån månad yngre än Troy. Dom busade på riktigt bra. Han slickade lite på henne ibland och nosade lite i baken så han blev nog lite intresserad. Han har börjat förstå att det är skillnad på tik och hane.

Idag var vi i rastgården och tränade lite igen. Gick sådär, men det blir ju bättre. Ibland vill han bara nosa, men ibland är han med på det jag vill att han ska göra. ska gå dit fler gånger och träna för vi behöver träna mer ute.
Efter det väldigt korta träningspasset fick han vara lös och springa runt och leka. Provde balanshindret igen. Förut har han ju inte vågat och bara tagit nåt steg och sen hoppat ner igen. Men nu gick det! Han är så duktig! Provade några gånger och han hopapde ner efter ett tag, men gick längre och längre på balanshindret oxh tillslut gick han hela vägen. :I Jätteduktig! Med tanke på att bara för nån månad sen vågade han knappt gå upp på den, Och då är jag heller inte ofta i rastgården och har bara provat balanshindret vid 2 tillfällen tidigare. Han fick på på en bänk också och det gick bra efter några gånger. Det är så mycket snö där så den är bara några centimeter upp.
När vi varit i rastgården ett tag kom det några med två hundar så då fick han leka med dom. Det var full rulle ett tag. Troy blev lite intresserad av tiken. Han slcikade lite på henne ibland och nosade henne i baken. Först lekte dom bara, men sen blev han lite närgången men hon klarade det bra själv. Men en gång var han faktiskt på henne och då sa jag ifrån. så nu får man väl kolla honom lite.

Men han var riktigt duktig idag. Kanske går jag till rastgården imorrn också och tränar lite, och provar balanshindret igen :)

Bill har spelat in låt med annan artist

Från Drew Ryan Scotts Twitter. Observera att det är från 23 december förra året.


"High Five"

Har funderat lite på att använda klicker till Troy, men aldrig bestämt mig. Men igår kväll inhandlade jag faktiskt en klicker, några till ben och lite Frolic eftersom det är slut sen nån vecka tillbaka eller så. Blev inspirerad av en tråd på Bukefalos så jag tänkte att jag ska nog testa lite jag också.
Innan jag for och köpte klickern provade jag lite High Five, och det gick nästan redan då. Med klickern var det inga större problem och det hade gått utan den också. Nu behöver jag bara hålla upp handen i stort sett så sätter han tassen mitt i handflatan. Han är så söt :)
Provade också att han skulle hålla ut benet, en av utmaningarna i tråden, men det gick väl lite sådär. Han vinkar liksom hellre, så det blev ett "vinka"-kommando istället. Han kan ju redan "vacker tass" så det steget var ju inte så långt. Ska försöka få han att lyfta vänster ben också, men har ju alltid tagit det högra förut, så han förstår inte riktigt att han kan lyfta det vänstra också, men det kommer nog.
Han verkar i alla fall tycka att det var roligt, så jag kommer nog fortsätta använda klickern till små trick i alla fall.

Mycket god mat

För att få ett bra avslut på gårdagen med begravning så gick vi ut och åt på kvällen. Jag hade min långa mörkgröna tröja, ett skärp i midjan och leggings som ser ut ungefär som läderleggings på mig. Jag tycker itne det har försvunnit så mycket från sidorna för övningana jag fåt från sjukgymnasten är ju inte direkt styrketräning så, och jag har väl inte direkt gått ner i vikt. Nu gör ju skärpet sitt till också, och leggingsen, emn jag såg riktigt smal ut. Jag vet att jag är smal, men ibland blir det liksom "är jag verkligen så smal?" Eftersom jag har både midja och höfter såg det ganska bra ut, men hade sett bättre ut om jag haft mer på andra ställen...
Vi gick till Reastaurang Viking. Jag har varit där förut en gång med jobbet, Mamma och pappa har också varit där nån gång och kanske L och K också.
Nästan alla beställde plankstek, bara jag som beställde grillat kycklingbröst och T och J beställde pizza. Planksteken var tydligen underbart gott och C och dom andra sa flera gånger till våran servitris hur bra det var. Min mat va också väldigt gott, och det var väldigt snyggt upplagt. Man skulle bara ha haft kameran med sig så man hade kunnat ta ett kort. Tror servitrisen blev lite less på att hra hur bra maten var, men när man tycker om nåt vill man ju säga det, och det sa dom flera gånger. Blev lite sugen på plankstek jag också, men man vet ju inte om det är lika bra nästa gång...
Servitrisen var nån ung tjej men hon var väldigt trevlig och passade väldigt bra till det där jobbet.
När vi skulle gå glömde K sin kofta så servitrisen kom efter oss och hann ikapp när K och dom andra satt sig i bilen. C trodde först det var L´s kofta, men hon hae ju inte haft nån, så hon trodde det var K`s. Och som tur var hann dom inte fara. Det var väldigt kallt, så hur tjejen inte frös ihjäl (ja ni vet vad jag menar) förstår jag inte, hon hade ju bara t-shirt.
När jag tänke på det sen kändes det lite bekant faktiskt. Men det är mycket som känns bekant ibland.
Men det var trevligt att gå ut och äta och göra nåt roligt när man gjort nåt väldigt tråkigt tidigare under dagen.

Bill nyheter - duett?

Det här är postat på tokiohotelusa´s Twitter.

When asked in the chat if the Bill news was a duet, Scott and Martin used the "hand over mouth" smilie. Make of it what you will.
3 hours ago


"Can't reveal until confirmed but working onsomething collaborative" - Bill Kaulitz/ @cherrytreerec secrets being told woot
3 hours ago


CLUE TO @CHERRYTREEREC Bill Kaulitz News "Liz - clue: #Cherrytreedom"
3 hours ago


Martin: "We will have Bill news soon"/fangirl overload crash
3 hours ago

Begravning

Igår var det begravning för farfar. Det gick faktiskt ganska bra. Kistan var vit och det var en fin bukett med blommor på. 
Nu är det ju vinter och solen var väldigt låg, men jag hade ändå hoppats på en solstråle som på Js begravning.
Det känns fortfarande lite konstigt, men nu är han med farmor igen.

Hur kan man inte se en hästs dåliga rörelsemönster?

Idag var det ridning igen. Det gick väl hysat. Hästen jag red får man driva på ganska mycket för att han ska hålla igång.
En häst som var med red jag på nån av dom sista lektionerna innan jul. Då hade hon en rörelsestörning och det kändes när man red. Jag tyckte hon gick konstigt men det tyckte inte ridläraren, sa att hon var oliksidig. Jag ahde då försökt se skuggan när hästen gick fö att försöka se, och hon gick inte i en jämn rytm och jag sa det. Så jag förstår att hästen inte ville galoppera, även om hon har lite svårt för att orka hålla galoppen. Kändes lite dumt att jag blivit irriterad på henne för hon talade ju förmodligen bara om att hon inte ville galopera.
Idag på lektionen såg det nog värre ut. Jag frågade hon som red hästen om hon hade kännt nåt innan vi skulle gå in i stallet, men det hade hon inte gjort. Bara med galoppen.
Men hur kan folk som jobbar med hästar dagligen inte se det dåliga rörelsemönstret? Hästen går inte ba och det ser ännu värre ute i trav. Påpekade det när jag ridit hästen, men förmodligen har dom inte gjort nåt eftersom det fortfarande är kvar. Men det syns ju, och det känns när man rider. Jag känner det i alla fall. Och allt kan man inte skylla på oliksidighet. Och om nu hästen är så oliksidig, varför gör man då inget åt det?
Jag ska i alla fall sluta säga till när jag märker nåt, för jag vet inte om dom bryr sig.

Alldeles för högt

Såg på Biggest Loser förra veckan. Nu är det Austrailien, så egentligen tycke jag det borde stå Biggest Loser Australia i TV tablån men...
I alla fall skulle dom två lagen gå längst upp på en bro, och det var inte lite högt kan jag tala om. Jag hade aldrig klarat av det. Båda lagen hade en som var väldigt höjdrädd, men dom klarade av det till slut ändå. Ena laget lät den höjdrädda gå först så kunde dom andra peppa och pusha framåt. Det var inte så jättelångt kvar när hon stannade och hade mer eller mindre panik men till slut lyckades hon ta sig till mål i alla fall. Karln i det andra laget hade inte heller så lätt att ta sig upp och stannade nån gång och dom andra fick heja på han fö att han skulle fortsätta.
Jag tror aldrig jag hade klarat av det. Jag är för höjdrädd, och jag vet inte om en sån där tävling när det ändå bara handlar om några kilon att lägga på eller dra bort, skulle vara motivation nog att göra det. Jag tvivlar. Jag ska ha mycket pengar innan jag går till toppen av en sån där bro.

Ny lekkompis?

I en tråd på Bukefalos frågade jag om det var nån i Skellefteå som bodde i närheten av mig och sa att jag gärna ville ha en lekkompis till Troy. Två svarade och den ena bor en bit bort så vi har träffats två gånger nu. Första gången kom hon till mig, det var i onsdags. Vi gick till rastgården så dom kundr vara lösa båda två, då henens hund var mer hussehund. Det är en storpudel på 4 å. Ha skällde ganska mycket när dom skulle elka och det tyckte inte Troy om. Jag tror han tycker han låter för hård. Efter en stund kom det en karl med en dvärgpudel. Så Hennes hund och den lekte och skällde på varandra och Troy höll sig för sig själv. Hon sa att hon kunde ju kanske ha tagit med sig mellanpudeln i alla fall, som hon hade lämnat hemma för det var rätt kallt.
Sen kom det en karl och en kvinna med två hundar till. Då blev det lite intressant igen för Troy, men snart lekte dom med pudlarna och då var det inte lika roligt längre.Jag trodde han skulle leka mycket mer och var lite förvånad faktiskt. Förut när vi har varit där och det har varit anda hundar där eller kommit andra hundar så har han i och för sig lekt emd dom en stund och sen har han typ lekt själv och så. Men han var mycket lugnare än jag trodde han skulle vara.
Han med dvärgpudeln hade varit med oh importerat Flat och kände till Troys uppfödare. Han sa att Flat med bredare nos, som Troy har, är lugnare än dom med spetsigare nos. När jag berättade det för mamma tyckte hon inte direkt det stämde på Troy :)
I måndags träffades vi igen, jag och tjejen med storpueln Jag och Troy åkte till henne. Först gick vi en promenad där hundarna ibland var lösa. Först var storpudeln lös men Troy tyckte inte om när han skällde. Han vike undan och liksom sjunke ihop. Han tycker inte om när hundar skäller på honom. Mellanpudeln fick vara lös istället. Han skällde också en del, men låter inte lika farlig eftersom han är ganska liten. Men han tyckte nog att Troy var lite för på. Men han blir ju lätt det.
Nä vi kom tillbaka fikade vi. Drack te i havliterskoppar :) Jag har en sån kopp som jag brukar dricka var o´boy i ibland. Inne låg hennes hundar och tog det lugnt. Troy tog det också ganska lugnt i början och låg han också. Sen ville han leka lite men det blev inget av det. När vi fika satte vi oss i vardagsrummet. Mellanpudeln hade lagt ig i soffan och var riktigt söt där han låg. storpudeln kom och ville gosa lite. Men han var lugn och försiktig. När jag slutade kom han up med benet, ungefär som Ludde brukar göra. Han var uoo lite i knät också, men det gjorde ingenting. Han låg liksom bara där med överkorppen. När han gått kom mellanpudeln och ville gosa också.
Vi ska träffas fler gånger och det är roligt. Troy får andra hundar än Ludde att umgås med och jag får också träffa nån. Kanske kan hennes kompisar vara med med sina hundar nån gång också.

Skotträdd?

I fredags var det ju nyårsafton. Inte den roligaste måste jag säga. Nu gjorde vi inget speciellt och jag var hemma hos mamma och pappa. Men jag kände väl ändå inte egentligen för att hitta på nåt.
Men som vanligt så börjar dom ju skjuta raketer så tidigt. Varför börjar man vid 2. halv 3? Varför kan man inte börja vid 8 i alla fall?
Tycker alltid dom börjar tidigt, men nu blev Troy skrämd när vi gick på promenad vid 10 i 3. Jag trodde jag skulle slippa smällare och raketer då, eftersom det var så tidigt, men jag hade ju hört några enstaka smällar innan jag gick.
Gick en runda på kanske 30 min och han fick vara lös mest hela tiden. Roligt att kunna ha honom lös på gångvägen igen. När jag kom till gatorna igen satte jag honom och skulle koppla honomi och då var det nån smällare eller nåt som det liksom  kom gnistor från. Kopplade han och böjade gå, mern han hade blivit  rädd och hade väldigt bråttom. Sen kanske 20 meter senare far det iväg typ10 raketer i följd, en sån där förpackning med flera stycken. Och han blir så klart ännu räddare. Jag fick stopp på honom och försökte lugna honom, men när vi började gå igen så mer eller mindre släpade han mig hem. Jag hoppas,om jag hade tappat honom, att han sprungit hem.
När vi kom in var han ju så klart väldigt orolig och när det smällde så gick han typ och gömde sig  i mitt eller mina föräldras sovrum. Men efter en liten stund kom han igen och det var ganska lugn. Låg och vilade, ville leka.
När jag och mamma skulle gå kvällssvängen vid 7 så smällde det ganska mycket. Han ville inte alls vara ute och gå. Fick han till korsningen på våran gata, kissade, och sen ville han bara hem. Så vi gick in igen. Pappa tyckte det var dumt, men jag ville inte gå med han själv. Pappa ville inte heller för han var inte bra i ryggen. Men han tyckte att det var dumt att vi gick hem igen för det visade ju att det var farligt typ.
Han var i alla fall lugn, låg hos mamm och pappa medan dom såg på TV. Jag och pappa gick med han vid halv 8. Han fick släpa honom nerför uppfarten och dra honom till korsningen vid vägen. Se gick det väl hyfsat. Det gick bättre och bättre under promenaden och han brydde sig inte så mycket om dom mindre smällarna, men reagerae ju så klart på dom högre. Han drog hela tiden eftersom han var rädd, men det gick ganska bra ändå. När vi kom hem igen så var han lugn. låg och sov och ville prata lite ibland. Det var jätteskönt att han var lugn inne.
Vid 12-slaget gick jag in till mina föräldar och satte mig på golvet eftersom jag knappt pratat med Troy på hela kvällen och han la sig så klart i mitt knä. När sen klockan slagit 12 och vi tittade på raketerna verkade han inte så orolig, men man såg på han att han undrade lite. Sen när jag satte mig i fåtäljen kom han upp i knät med framdelen och ville gosa. sen kravlade han upp och satte sig i mitt knä och tittae ut genom fönstrena. Tyckte det var både gulligt och smart.
Tog inte ut han igen förrän efter 1 då det bara smällde nån enstaka raket, men så fort vi kommit ut vände han och skulle in igen. Fick han i alla fall att kissa innan vi gick igen. För första gången på länge låg han i mitt rum när jag gick och la mig. Vet inte hur länge han låg där men förmodligen sov han där en stund.
Han väckte mig vid  5 och jag tog ut han. Men när jag tog på mig jackan gick han från hallen och ville inte alls med. Fick ändå ut han för att kissa.
Det var jättejobbigt att se han så rädd, har aldrig sett han så rädd förut. Inte ens när han blir rädd när det lever om när nån  byte däck.
När vi gick morgonpromenaden igår var han som vanligt igen. Han satt vid dörren och väntade på att få gå ut när jag ahde klätt på mig alla ytterkläder. Vi gick bakanför ridhuset så han fick vara lös. Jag och mamma gjorde några inkallningar mellan oss, och en gång då smällde det lite, men han satt kvar och vände bara på huvudeet och sen tittade han på mamma igen.
Så jag hoppas att det bara var nåt tillfälligt för att han blev rädd och att det har gått över till valborgs. Förra året var det ju inget problem fast det var en kille som smällde en smällare bara en liten stund innan vi gick förbi majbrasan. Då reagerade han ju, men sen var det inget mer med det. Så jag hoppas att han inte bryr sig på valborgs. Men så länge han är lugn inne i alla fall...

RSS 2.0