"Vi är en myndighet och kan inte fatta beslut med hjärtat"

När jag läste tidningen idag såg jag det här citatet. "Vi är en myndighet och kan inte fatta beslut med hjärtat". Migrationsverkets presschef Joahn Rahm om att verket inte kan stoppa utvisningen av två små barn till Italien.
Vet inte ens vad man ska säga. Jag hittar liksom inga ord. Det är bara så.... hemskt!
Jag är glad att jag är svensk (ja ibland är man ju inte det....) och inte asylsökande... Jag behöver inte oroa mig om att få stanna eller inte. Jag har inget helvete i väntan på om mitt liv ska bli bra eller inte.
"Vi är en myndighet och kan inte fatta beslut med hjärtat". Nej, dom har väl regler att gå efter och kan ju inte bevilja alla uppehållstillstånd. Men alltså... Jag fattar bara inte.

Ännu en gång var gästartisten bättre

Såg lite av Idol igen igår för jag hade sett att Chris Medina skulle vara med.
Tja..... Robin var väl ganska bra. You raise me up gjorde han ju i alla fall rätt bra. Molly var väl ganska bra. Och Amanda..... Jag gillar inte hennes röst, men har ändå typ tyckt om hennes framträdande lite. Men när hon gjorde True Colors..... Hade jag sjungit så där hade dom sagt att det låtit jävligt falskt.... Jag tyckte hon lät hemsk! inte alls bra. Men juryn tyckte väl det var jättebra.... Så olika man kan tycka...
Nej, den enda som egentligen var bra var ju Chris Medina... Och han var ju bara gästartist.... Har bara hört What are words förut, så det var kul att höra en ny låt med han.

Utvisas före jul

I måndags stod det om 16-åriga Vugar Muhtarov i tidningen. Han ska utvisas före jul, efter att ha varit här i 7 år. Han kom med sin mamma men efter avlsag på avslag om uppehållstillstånd försvann hon för att han skulle ha större chans till ett bra liv här. Nu vet ingen var mamman är. Eftersom mamman är försvunnen sen 3 år räknas han nu som ensamkommande flyktingbarn. Och efter 7 år i det här landet får han inte stanna.
Vugar har inte varit i Azerbajdzjan på 10 år, kan inte språket längre, har inga anhöriga där.Eftersom han räknas som ensamkommande flyktingbarn krävs det för att man ska kunna utvisa ett sådant, ett ordnat mottagande i hemlandet. Hur vet dom att det finns det? Han har ju ingen familj där.

En kompis till syrrans sambo fick vänta i flera år på att få veta att han faktiskt skulle få stanna. Han hann gifta sig och få barn.

Ibland skäms man ju för att vara svensk. Det ska inte vara så här! Det ska inte ta flera år att handlägga uppehållstillstånd. Det borde inte ta mer än några månader, högst 1 år. Barn/ungdomar hinner gå ut skolan, skaffa vänner, jobb, bilda familj. Och sen slitas upp från sitt nya liv för att man inte får stanna. Det ska inte gå till så här!

På skyltsöndag kommer det finnas en protestlista att skriva på för att Vugar Muhtarov ska få stanna i Byske. Och den kommer jag skriva på.

Hästtandläkare och kuta i skogen

Igår var jag hos M igen, på min egentliga dag. Var ju där i torsdags för att rida Lappen. Egentligen skulle syrran ha följt med och lånat Hope men hon blev suk. Men jag for ändå eftersom jag ju sagt att vi skulle komma. Kan ju inte säga att jag inte ska komma bara för att hon blev sjuk. Och igår var veterinär och hästtandläkare där så jag hade ju ändå inte kunnat rida på min egentliga dag. M hade sagt att jag gärna fick komma ändå och titta om jag ville, eller hjälpa till lite då dom skulle ha en del att göra under dagen med alla hästar som skulle komma. Det var tydligen 13 hästar som behandlades. Då jag inte behöver betala för att ha Lappen som medryttarhäst tycker jag att jag kan hjälpa henne ibland när hon ber mig så jag tänkte att jag far dit ändå. Så det blev en del packande av höpåsar. Packade rätt många, kanske 17-18 stycken. Kommer itne riktigt ihåg. Men tyckte det var lika bra att packa ordentligt när jag ändå höll på och jag inte skulle göra så mycket annat.
Idag hade hästtandläkaren föredrag på Naturbruks. Så jag och J åkte tillsammans och så M och L. Dom var nog där vid 8 trodde J. Och hon kom till mig vid 8, så det blev att stiga upp ganska tidigt, men det är ju bra... ag har ju så svårt att komma isäng..
Tänkte idag att jag knde igen hästtandläkarn, men vet inte riktigt varifrån egentligen. Han kommer ju från Stockholmsområdet eller nåt, eller ännu längre söderut. Kanske om man sett han när jag gick hästmassageutbildningen, eller om amn sett han nån annanstans.. För jag kommer inte ihåg att vi hade en hästtandläkare med som föreläsare eller så... Han hade några quarterhästar och några varmblod som han red western med, men jag har för mig han sa när vi åt lunch igår att det var mest för skojs skull. Vi var ju i två westernstall udner utbildningen men dom tävlade ju... Jaja, nånstans kommer jag välihåg han ifrån....
Föredraget var i alla fall intressant. Han hade en power point presentation och visade en massa bilder. En del såg riktigt hemska ut faktiskt. Sår efter hakar, tänder som inte var bra. Men det var väldigt intressant.


I eftermiddags for jag till mormor och morfar och släppte Troy så han fick springa. Han vet ju vad det handlar om när man komemr dit så han laddar ju direkt han kommer ur bilen. Så han drog en del när vi gick ner till skogen. Och när jag släppte han så kutade han iväg i full fart. Han har sprungit på riktigt bra. Gömde mig några gånger och gjorde nån inkallning. Gick på stigen och lite på åkern. Och så in bland träden. Han tycker det är så kul. Det ser man riktigt på han. Han får nåt ryck och kutar iväg, tar det lite lugnt ett tag, nosar lite, och rusar iväg igen. :) Han var på väg mot den andra åkern och vägen men den här gången lyssnade han faktiskt ganska bra och får aldrig dit. Däremot for han ut på åkern till vänster om mormor och morfars. Så jag kallade på han men han lyssnade inte, så jag sprang tillbaka mot skogen istället. Då sprang han på den andra åkern, men åt mitt håll i alla fall, och så efter ett tag hoppade han över.
Det är så roligt att se han för han har så roligt. Blir nog kanske att fara dit nån gång nästa vecka också, om jag inte åker på en dunderförkylning jag också... Där behöver man ju inte oroa sig för att det ska komma nån, det är bara att gå. Så det är perfekt att släppa han där så han får rusa av sig.
Hjälpte mormor och morfar att byta till julgardiner i köket också. Mamma sa för nån dag sen att hon ville ha hjälp med det och undrat om jag kunde göra det. Så tyckte mormor, och jag också, att det var lika bra att göra det nu, när jag ändå var där.
När jag kom sa hon "du kom i alla fall. Jag har väntat hela dagen". Men dom är ju så där, säger man ingen tid så dom vet när man ska komma, då väntar dom att man ska komma till man gör det... :)

Jesse J i Idol

Igår såg jag Idol faktiskt, hela delfinalen. Bara för att se Jesse J. Jag tycker hon är cool. Hade det inte varit för henne vet jag inte om jag sett Idol överhuvudtaget.
Jag tycker faktiskt inte att deltagarna är bra. Eller en del är väl någorlunda bra. Robin är ganska bra. Amanda F är typ bäst även om hon egentligen inte har en röst som jag gillar... Molly har väl egentligen en ganska bra röst... Men om det där var dom bästa vet jag inte hur dom sämsta var.... Det är ju ingen variation i ålder heller direkt, alla är väl typ lika gamla... Det var bättre förr. Jag har knappt sett det alls i år och abra några snuttar typ, för ag tycker inte dom är särskilt bra. Auditionen såg man äl mest av, men sen har jag sett väldigt lite.
Men igår såg jag det som sagt. Bara för att se en gästartist....


Troy har varit stallhund

I tisdags jobbade jag första gången. Då gick min teamledare med och visade var saker fanns och vad som skulle göras och så. Vi hade inte alla grejer och så var vi ju 2 så det tog typ en timme. Idag gick hon mer efter mig så jag skulle få prova själv och så. Jag tyckte det kändes som det tog lång tid men hon tyckte det gick bra och att jag låg bra till för att vara första gången. Men städat har jag ju gjot förut så jag vet ju egentligen vad som ska göras. Sen får man ju nte slösa så mycket tid på tex kontoren heller. På en toa fanns det en dusch och där sa hon att jag kunde ta kranen och duschhandtaget och spola golvet så det inte börjar lukta i avloppet då den nog inte används så mycket. Jag torkade även stången som där hållaren till duschhandtaget sitter, och då sa hon att ag hade öga för detaljer. Och det är ju bra.

När jag kom hem hade jag egentligen tänkt lägga mig och sova några timamr igen efter att ha gått med Troy eftersom jag stiger upp kvart över 5. Men jag bestämde mig för at fara till medryttarhästen direkt istället för efter lunch. det kändes lite bättre. Igår när jag var hem för ridlektionen tog jag med mig linan hem igen så när han var med då jag pakade hö fick han sitta fast i linan istället för kopplet. Det blev nog ganska bra, han har ju mycket mer svängrum då och kan gå runt och titta på ett annat sätt och även gå ut på ena sidan. Han fick följa emd när jag skulle fylla på vatten i hagen också. Stanande först utanför Zorns hage, men han hade så ass mycket vatten så jag behövde inte fylla på. Sa åt Troy att sitta men det ville han inte. Han blev orolig av Zorn som blåste lite och tyckte att "vem är du, vad gör du här?".  Det gick bättre i hagen där Lappen, Myntor och Hope går. Där kunde han sitta utan probem, men reste sig ju ibland när jag skulle ta en ny dunk. Men där är dom mer lugnt nyfikna. Men Myntor och Hope var nog minst lika intresserade av vattnet i badkaret. För båda kom och skulle nosa på dunken och så. Och så stod dom vid ingången och tittade mot skogen. Vet inte riktigt vad dom såg men hörde fåglar, typ tranor eller nåt sånt.
Han har ju fått följa med några gånger nu, men det är ett tag sen han följde med, men jag har ju heller inte jobbat på ett tag nu så han behöver ju egentligen inte det. Men det är ju bra för han. Han blir ganska stressad när man kommer dit, men i stallet lugnar han sig ganska fort, i alla fall när det inte när nån häst där... J var ju inne med Hope på gången en gång när vi kom och det var ju jätteläskigt.
Idag när han var i linan tror jag faktiskt han ville in i stallet nån gång. När jag tog kopplade loss han och satte på kopplet så verkade han faktiskt vilja in i stallet men jag tog ut han och kissa först, och sen fick han vara med när jag fyllde dunkarna. Det var ju bra för han också att följa med när jag gick med vattendunkarna. Det är ju jättebra miljöträning för han. Förhoppningsvis sen nån gång när han är mer van kanske man faktiskt kan vänja han mer vid hästarna, och blir han mer lydig kanske man inte behöver ha han kopplad jämt heller. Jag tror inte han skulle spriinga in i nån hage. Hästarna är fö stora och så har han ju fått några stötar från hagtråd tidigare och det kommer han nog ihåg. Men för den skull kan han ju inte springa runt hur som helst.
Men det är ju bra att han kan följa med och det blir ju bra träning för han.

Filmkväll

I tisdags hade vi filmkväll igen, jag och syrran. K var också med och jag tror han tyckte filmen var ganska bra. Vi såg Trassel igen. Jag gillar den, den är rolig och bra. Hästen Maximus är ju nästan bäst.
Vi laddade upp med lite fikabröd, chips och läsk.
Först råkade det bli på svenska, men vi ändrade till engelska. Egentligen orkar jag inte se på svenska, men nån gång blir det säkert att göra det. Skulle nog vilja höra hur det blir med Måns röst. Han påminner ju lite om Flynn också, som han ger röst åt, tycker jag. Så där har dom ju gjort ett bra val :)


                 
                                    


True Talent Final!

Missade det mesta eftersom jag har danslektion så kunde bara se sista halvtimmen. Blir nog att se reprisen kanske.
Förstod att det skulle stå mellan Dimitri och Sofia. Precis som Danny sa att det skulle göra. Dom har bästa rösterna. Sofia är verkligen duktig "för att vara så ung". Och Dimitri har ju en otrolig pipa också. Måste kännas extra bra att få komma till final när han först inte fick vara med. Härlig revansch. :)
Såg ju bara snabbreprisen av låtarna men dom gjorde ju bra framträdande allihop Emelie känns mer som musikal artst för mig än popartist. Hon har ju en rätt bra röst, men jag tror hon skulle passa som musikalartist. Paulina är ju också bra på sin genre och ha ju en lite annorlunda, men bra röst. Men bäst är ju ändå Dimitri och Sofia.
Jag kan ärligt säga att det inte spelade nån roll vem av dom som vann, dom förtjänade det båda två. Så jag är lika glad att Dimitri vann som jag skulle ha varit om Sofia vunnit.
Och båda kommer gå riktigt långt!

True Talent Final!

Missade det mesta eftersom jag har danslektion så kunde bara se sista halvtimmen. Blir nog att se reprisen kanske.
Förstod att det skulle stå mellan Dimitri och Sofia. Precis som Danny sa att det skulle göra. Dom har bästa rösterna. Sofia är verkligen duktig "för att vara så ung". Och Dimitri har ju en otrolig pipa också. Måste kännas extra bra att få komma till final när han först inte fick vara med. Härlig revansch. :)
Såg ju bara snabbreprisen av låtarna men dom gjorde ju bra framträdande allihop Emelie känns mer som musikal artst för mig än popartist. Hon har ju en rätt bra röst, men jag tror hon skulle passa som musikalartist. Paulina är ju också bra på sin genre och ha ju en lite annorlunda, men bra röst. Men bäst är ju ändå Dimitri och Sofia.
Jag kan ärligt säga att det inte spelade nån roll vem av dom som vann, dom förtjänade det båda två. Så jag är lika glad att Dimitri vann som jag skulle ha varit om Sofia vunnit.
Och båda kommer gå riktigt långt!

Det bli inte så bara för att jag vill det.

Tänk om saker kunde gå som man vill... Har fått mail igen av han som har manuskurserna. Undrade hur det blev, om jag skulle gå nån kurs eller om han dödat min inspiration. Det har han ju inte, även om alla svar inte var vad jag ville höra, men ju egentligen redan visste.
Men han ahde sålt ett manus, och sen hade dom inte haft nåt med det att göra, och några andra hade skrivit om det. Så vill ju inte jag att det ska bli. Jag vill ju få ett litet finger med i spelet, men det lär jag ju glömma. Jag får väl sälja manuset och sen är det inte mitt längre, typ. Jag har alltid tänkt att om jag ska vara med i en film får jag skriva den själv. Men ja kan ju itne producera, det har jag inga pengar till. Och kan ju inte filma och söka andra som jobbar med filmen med mig, så jag lär ju få glömma det också. Annars ska man väl ha en jäkla tur och det kommer jag inte ha...
Nora Roberts har ju i och för sig statistroller i alla filmer som baserats på hennes böcker, men hon är ju känd. Och det är en statistroll, inte huvudrollen.... Visst skulle jag vara enormt glad om nån ville göra en film på mitt manus, men helst vill jag ju vara med. Och jag skulle vilja få vara med på ett litet, om än pyttelitet, hörn i processen.
Får väl se hur det här går, men det funkar förmodligen inte så.... Visst finns det dom som skrivit manus och är med i filmen, en del som man inte hört talas om innan just den filmen. Men det händer knappast ofta. Och då har dom förmodligen skrivit manuset, ska själva regissera och så letar dom producenter och andra filmarbetare. och det är ju lite skillnad.... Jag kan ju bara skriva filmen.....
Man ska inte vilja så mycket. Det blir inte på ett sätt bara för att jag vill det. Och det ändras inte på saker bara för att jag vill det. Visst kanske man kan ha jättetur och får jobba med rätt personer, men nej, sån tur ska man nog inte ha. Och det händer säkert inte säskilt ofta att manusförfattaren får vara med och bestämma, för att det inte brukar funka så...

Biggest Loser

En ny säsong av Biggest Loser har nyligen börjat.
Nu är det också 2 nya tränare, så det här ska bli intressant att se.
Jag tycker det är en väldigt bra programidé faktiskt. Det är ju verkligen på allvar och ingen lek. Och en del behöver ju verkligen hjälpen dom får. Dom lär sig hur dom ska träna och hur och vad dom ska äta.
Det är helt otroligt hur stora en del faktiskt är. i den här säsongen är det ju en kille som är den största som varit med i programmet. För några säsonger sen var det en tjej som jag tror var största tjejen som varit med.
Jag tycker det är kul att se hur dom minskar i vikt och se hur dom ser ut i finalen. En del känner man ju knappt igen.

I tried...

I drygt en vecka jobbade jag med en audition video. Gick väl så där... Gjorde den först med webcameran, sen emd syrrans kamera. Blev lite strul... Lågt kamerbatteri så det gick itne filma, bara ta några kort. Kortläsare som gick sönder... Skrev fel åp kuvert så jag måste köpa nya....
Andra som är jätteduktiga har säkert inga problem att göra en bra audition video, och har säkert bra kamera också, men ltie svårt är det att agera bra mot bara en kamera. Men det är vad jag tycke och många gö det säkert jättebra... Jag har jute inte agerat så mycket direkt.
Skickade i alla fall iväg audition videon i tisdags, så nu har jag i alla fall gjort ett försök.... Bara hoppas att den kommer fram till båda.... Jag har verkligen ingen chans, jag bor på fel ställe för det första, och har för lite erfarrenhet. Men jag testade i alla fall....

Mystisk smäll

Det hördes en hög smäll sent igår kväll, lite före midnatt tror jag det var. Jag undrade vad det var som lät, men tänkte att det var nåt som rasade ner eller nåt.
Idag när jag träffade syrran undrade hon om jag hade hört smällen. Tydlgen har den hörts över nästan hela stan, men mest på Anderstorp har jag för mig hon sa. Ingen vet vad det var. Det var tydligen många som ringt till polisen och dom hade väl åkt ut och tittat utan att hitta nåt. Väldigt konstigt...

RSS 2.0