Sick Puppies Retweet

Var på Twitter i måndags och skrev lite. Bla ett tweet till Sick Puppies som jag faktiskt fick ganska många retweets på. :) Har aldrig fått så många retweets förut, det brukar inte bli det. Så det var kul att både Sick Puppies retweetade, och drygt 10 till.
Kläder jag vill ha

Hade tänkt göra ett sånt inlägg som jag aldrig brukar göra, med bilder på kläder som jag vill ha. Har hittat ett antal klädersplagg som jag vill ha, bla en klänning, nån stickad tröja, och en topp, men hittade inte nån bild på Cubus hemsida på toppen som jag packade upp idag som var jättesnygg och som jag gärna vill ha, så det får väl bli ett senare inlägg. Och hoppas att det finns bild på allt som jag tänkte visa.
Toppen är svart, och övre delen, axlar och ner över nyckelbenen, lite av ärmarna och en del av ryggen har svart genomskinligt typ. Tänkte att man ju skulle kunna vara lite rockig i den, skulle säkert passa bra till rockbyxor eller rockkjol. Så jag ska köpa den nästa gång jag får pengar. Om den finns kvar då.

Igår var jag i alla fall och shoppade lite, allt på Cubus. Det blev 2 cardigans, 2 linnen och 1 topp.Tanktop-linnet köpte jag i vitt också. Toppen var en t-shirt, vit, med en diamant och så står det Rock out young dreams. Hittade ingen bild, och orkade inte ta en bild med kameran.

Sommartid - vinter igen...

Natten till idag skulle vi ju ställa om till sommartid. Men igår kväll snöade det ganska mycket, och nu är marken täckt av snö igen... På väg och gångväg har det ändå smält bort ganska mycket, så i alla fall på gångvägen är asfalten framme.
Men det blev typ vinter igen lagom till sommartiden-...

När jag gick och la mig igår ställde jag mobilen på automatisk uppdatering av klockan, och sen ställde jag alarmet på 7. När klockan ringde imorse trodde jag ju då att klockan var 7, och när jag kom in med Troy efter promenaden och skulle gå och lägga mig tyckte jag klockan stod på 07.35, men när jag kollade en stund senare stod det 08.45 typ.... Så det verkar som att klockan blivit ställd på 7, men ringt kl 8..... Jättekonstigt tycker jag. Om den ska ställas om automatiskt, och jag ställer alarmet på 7, borde den väl ändå ringa 7? Nu skulle jag ju i alla fall inte upp och jobba och det var ju bra...


Narnia: Kung Caspian och Skeppet Gryningen


                                                    


Igår visade dom andra Narnia filmen igen, och äntligen kunde jag se hela. Dom har visat Narnia: Kung Caspian och Skeppet Gryningen förut några gånger på nån ac Canal+ kanalerna, förmodligen flera gånger. Men 2 gånger har jag bara kunnat se en del av det. Men när jag såg att den skulle visas igår kväll så tänkte jag att jag skulle se den.

I den här filmen återvänder Lucy och Edmund till Narnia, med deras kusin Eustace, som inte alls tror på Narnia. Men han lär sig snart att det faktiskt finns. Han är dock motvillig och tjurig till det mesta, och gör det inte lätt för någon att tycka om honom.
Caspian letar efter dom 7 sju lorderna av Telmar, som var Caspians fars närmaste och lojalaste vänner. Efter att hans farbror har försökt döda dom har dom flytt till The Lone Islands, och ingen har hört från dom.
Dom får snart veta att en ondskefull form av dimma hotar Narnia och dom får veta av trollkarlen Coriakin att dom måste hitta dom 7 lordernas svärd och placera dom på Aslans bord för att kunna stoppa ondskan.

Jag tycker filmen är bra. Det är länge sen jag läste böckerna och jag kommer inte ihåg så mycket. Lite av det jag kommer ihåg är hur dom kommer till Narnia genom tavlan i rummet som Edmund delar med Eustace, och när Eustace förvandlas till en drake. Jag tycker dom har gjort en riktigt bra film, och specialeffekterna tycker jag är riktigt bra.

Sick Puppies items

Sick Puppies World Crew News Webcast har tävlingar nästan varje månad tror jag, eller i alla fall nån gång då och då. I februari hade dom en tävling där man skullle ta 6 textrader från 3 låtar och göra en dikt Jag kom först ihåg fel och tänkte typ 6 rader från 6 låtar eller nåt sånt... Sen kollade jag avsnittet igen och fick ju göra om. Min dikt blev i alla fall så här.

I`ve had too many days
Where I`m ready to break
The words circling in my brain
Tell me when it`s over
The scars too hard to hide
I should`ve known better


I samband med att avsnittet blev uppladdat fick jag mail från SPWC News att min dikt var fantastisk men att jag inte vunnit Men eftersom jag varit med i tävlingen ville dom skicka några Sick Puppies grejer till mig. Och idag fick jag det äntligen. Inget speciellt egentligen, men ändå. Bla en kapsylöppnare som man kan sätta i nyckelringen. Hade det inte varit en kapsylöppnare hade jag nog satt den i dragkedjan på jackan. )


                                    


Ändra och korrekturläsa

Idag har jag fått vika en massa jeans, collegetröjor och mjukisbyxor och inte varit så mycket i butiken, men det är skönt med lite omväxling ibland. Tyvärr har den andra praktikanten slutat, och det är synd för det var jätteroligt att jobba med henne.

Igår och idag är jag utan hund så jag ska kolla igenom boken så mycket som möjligt och ändra så det blir rätt och sen korrekturläsa. Jag hade ju gjort lite innan dokumentet blev skadad, men nu är det bara att börja om med det. Men det skrevs u om lite också, men jag vet inte om det finns så mycket stavfel egentligen eftersom den ju är skickad 2 gånger tidigare. Nu ska jag i alla fall prova ett bokförlag som bara ger ut fantasy har jag tänkt. Och hoppas på det bästa. Jag hoppas att den blir utgiven den här gången. Några har j läst en del eller hela och tyckt om den. Och hos ett annat bokförlag skulle dom ju diskutera utgivning, så det måste ju betyda att den är tillräckligt bra.

Syrran följde mig med skräp till återvinningen efter middagen och sen följde jag henne hem och tränade lite på hennes mini circle pro. Och när jag kom dit och hade tagit av mig ytterkläderna och pratade med lilla M så satte hon på sig kepsen bak och fram och sa "cooling". :) När när vi satt i soffan och hon tyckte att jag skulle ta på mig min zip hoodie igen så tykte hon jag skulle ta på mig luvan och då sa hon "cooling" igen :)

Bakat

Skull egentligen baka i söndags, men det blev väl lite sent, och så fanns det inga ägg, så jag bakade igår istället. Men det blev inte tidigare för det. Men jag och mamma gick med Troy först Efter middage, och så gick jag en kortsväng senare istället.
Mamma bakade ör ett tag sen nonstop-kakor, och jag bakade såna igår, fast utan nonstop. Men mammas blev bättre, även om pappa tyckte dom blev jättebra Men mina är inte så där småsega som mamma blev, och jag tycker det är så gott när chokladkakor är lite småsega.
Dom blev lite för stora och tjocka, då blir det att baka fler i helgen ska jag göra dom lite mindre.
Praktik och lite annat

Idag började 3 veckan på praktiken på Cubus. har inte fått lära min nån kassa än, men förhoppningsvis kommer det, så kanske jag kan få jobba lite där sen. Vore ju kul med sommarjobb. Är något less på studentlägenheter och kök, men det blir ju att söka där i alla fall... Måste bara skriva ut en ansökan.... Men av nån anledning skjuter jag på det hela tiden.... Men jag vet ju ganska säkert att jag får jobba där.
Har packat upp kläder som vanligt och galjat och larmat, och så fick F och jag innan vi slutade galja linnen och nån klänning som skulle reas.
Vi upptäckte att vi båda skulle vilja vara skådespelare, båda vill till USA och vara med i film där... :) Lär ju aldrig hända för min del i alla fall. Hon gillar också Logan Lerman väldigt mycket, och gillar några av Sick Puppies låtar. Det är trevligt att jobba med henne, och är lätt att prata med. Skulle säkert kunna vara någon jag skulle kunna umgås med, bara synd att hon är 10 år yngre.
Det är faktiskt rikitgt kul att vara på Cubus, och det är ju kul att man faktikst får använda dom kläder man har, men jag skulle helt klart behöva uppdatera min garderob. Skulle vilja ha typ 10.00 att bara shoppa för och inte behöva t'nka på vad allt kostar.

Igår när jag med Troy på öppna träningen. Tyvärr kom det bara en till dit, så vi var bara där i typ en timme. Han for iväg från mig en gång när jag skulle ta tag i handtaget på halsbandet, han började hoppa lite och jag missade. Som tur var sprang han inte så långt, men mindre trevligt var ju att han sprang till hästskit... Men vi är ju i en manege så... Men annars skötte han sig ganska bra. Inkallningarna gick bra. Vid 11 ungefär bestämde jag och den andra tjejen att vi skulle gå en sväng med hundarna, för hno hade en till hund i bilen, och det är ju också bra träning. Speciellt för Troy. Han ville ju till dom båda andra några gånger, men skötte sig faktiskt väldigt bra.

Igår när pappa kom hem från bouletävlingen följde L med och såg på hockey, och sen kom C med Disco. Så han och Troy busade en del. En gång kom faktiskt Troy in till mig i vardagsrummet och hämtade benet, jag trodde först han skulle lägga sig och tugga på det, men han tog med det ut i köket och släppte det framför Disco. :) Och inte försökte han ta tillbaka det heller. Fast Disco hade det i munnen när dom lekte. Jag tror Troy gav benet till han så han skulle lägga sig och tugga lite och ta det lite lugnt en stund :)
När vi skulle äta la vi dom båda två en bit ifrån varandra och det gick ganska bra. Både Troy och Disco var upp några gånger men... En gång var Troy jätteduktig, Disco kom fram till han men Troy rörde inte ens på sig, han gjrode inte ens en ansats att resa sig, så där blev jag glatt överraskad.
Mamma och pappa ska ta med han till L och C på lördag så kan han och Disco busa lite igen. Jag ska massera L`s häst, och jag vill inte ta med han då, för jag tycker det blir för länge för han att sitta i bilen i minst 2 timmar. Massagen tar ju minst 1 timme, och så ska jag ju pyssla med Lappen också.
Men det är bra att jag får massera, även om det kanske bara blir 1 gång.

Melodifestivalen

Jag är jättesen att skriva om Melodifestivalen, men jag har inte haft så mycket tid att sitta vid datorn dom senaste dagarna.
Jag tycker att det var riktigt bra, men jag förstår fortfarande inte vad Björn Ranelid och Thorsten Flink gjorde där. Läste i Aftonbladet nån gång att Christer Björkman sagt att folk tror att det är en rättighet att vara med i Melodifestivalen men att det inte är det. Vad tusan gjorde dom där då? Ingen av dom kan ju ens sjunga. Thorsten låt kanske kunde ha varit bra, om någon annan gjort den. Jag orkar inte ens lyssna på låtarna. Och tjejen som var med i Björn Ranelids låt, sjöng ju riktigt bra. Tycker faktiskt lite synd om henne...

Dom brukar ju säga att det är bra att vara i slutet för då kommer folk ihåg en. Men David Lindgren var ju först, och giorde det väldigt bra. Och han höll sig ju i toppen hela tiden, och att sluta på en fjärdeplats är ju inte dåligt första gången man är med i Melodifestivalen och relativt okänd. Han är ju musikalartist, men säkert inte så många som känner till han. Jag har då ingen koll på musikalartister. Jag vet vem det är då jag känner till han från när jag gick gymnasiet typ.  Shout it out är en väldigt bra låt tycker jag, som han gör jättebra, och det lyser igenom hur kul han tycker det är att stå på scenen, och det gör det ju alltid bättre.

Jag är lite förvånad över att Lisa Miskovsky hamnade så pass långt ner, då jag gillar hennes låt väldigt mycket och tycker framträdandet var väldigt bra.

Loreen och Euphoria gillar jag jättemycket. Hon har en så vacker röst och har gjort låten jättebra. Jag gillar inte den typen av dans egentligen, men hennes framträdande var ändå speciellt tycker jag. Jag är göad att hon vann, och jag tror det kommer gå bra för henne i Eurovision Song Contest.

Danny var ju som alltid bra. Kläderna med lamporna fick mig att tänka lite på Step Up 3. :) Jag tycker det är en jättebra låt och jag tycker han gjorde ett väldigt bra framträdande. Man förstod ju ganska tidigt att det skulle stå mellan han och Loreen. Ett tag tyckte jag att han skulle vinna, men som sagt är jag ändå glad att Loreen vann.

Jag förstår att Danny är besviken över andraplatsen och att han hemskt gärna ville vinna, men han uttryckte sig ju minst sagt klumpigt när han sa att han gjorde det fetaste framträdandet som någonsin gjorts i Sverige och att svenska olket gjort en miss när dom inte röstade fram han som vinnare. Han skrev en liten förklaring på Facebook, och det är ju bra, men det folk reagerat på är ju inte att han sagt att han är besviken och ville vinna, det är ju bara naturligt, men att han skulle ha vunnit och gjort det bästa framträdandet någonsin... Det är ju lite dåligt valda ord.

Det var första gången som jag hörde Top Cats låt, i finalen. Inte riktigt min typ av musik även om det inte direkt var dåligt. Men som en del andra låtar, som tex Andreas Johnsons låt, så påminner den mig om någon annan, jag kan bara inte komma på vilken.

Molly Sandén har ju en väldigt fin röst, och hon hade också en rätt bra låt. Men det brukar väl inte gå så bra för ballader. Men hon gjorde det ju rätt bra, och fick väl ganska mycket poäng.

Inte dålig i ryggen längre

Har varit jättedålig i ryggen i flera veckor. I böran av förra veckan kändes det som att jag hade träningsvärk i låren för låsningarna i ländryggen. Och så kändes det på en punkt längre ner på rumpan. Sen blev det väl lite bättre. Eller bättre blev det ju inte men det kändes inte lika mycket.
I går fick jag äntligen massage av en pappa känner från jobbet. Han sa att jag var jättedålig, hade varit kall på ländryggen och hade dålig blodcirkulation. Och det lät ju inte så bra. Har ju haft riktigt ont i ryggen nu mån-ons då jag stått hela dagarna på Cubus. Har haft nedräkning efter lunch till jag slutar bara för att få vila ryggen. Men idag har jag inte känt av et och det var så skönt.
När han var nere vid korsryggen typ och tryckte gjorde det så jäkla ont. Jag knep ihop ögonen för att det gjorde så ont. Det var hemskt faktiskt. Och så hade jag lite i nacken som gjorde rätt ont. När han tryckte där nedanför skallbasen sa han att det inte var bra, att det satt så mycket och så. Då och tidigare när han höll på med skulderbladen så kändes det i fötterna, och från knäna ner till fötterna, som innan man får sockerdricka i fötterna, lite domnande sådär- Och egentligen ska man väl inte känna nåt. Men det är cirkulationen som ökar.Hade tänkt lägga upp en outfitbild idag, men det blev aldrig taget nåt kort. Får se om syrran kan ta ett kort imorrn.

Older than America


                                                    Har inte varit på internet på några dagar. I lördags hyrde i alla fall jag och syrran film. Vi visste inte riktigt vad vi ville se och kollade runt lite på Hemmakväll. Vi har pratat om flera filmer, men oftast kommer vi inte ihåg vilka när vi väl ska hyra film. Eller så känner vi för att se nåt annat. Syrran hittade i alla fall Older than America. Och eftersom det handlar om indianer ville ju jag se den. Men jag blev faktiskt lite besviken. Eller... den var i alla fall inte riktigt lika bra som jag trodde den skulle vara.

Rain jagas av visioner från förr och är rädd att bli som sin mamma som anses sinnesjuk. I sina visoner ser hon en katolsk präst, sin moster och sin mamma som utsätts för olika "behandlingar". Rain blir själv inlagd för att få hjälp, men lyckas ta sig därifrån. Hon förstår mer och mer och inser att hennes mamma inte är sinnessjuk. Och allt har inte gått rätt till på internatskolan för indianerna.
Filmen gräver i dom långsiktiga effekterna av det kulturella folkmordet och förlust av identitet som skedde vid dessa instutioner över hela USA och Kanada. Filmen fick mig att tänka lite på Into the west, som också berättar mycket om det här, även om det utspelar under den tid det började.
Bradley Cooper är ju med på omslaget, men jag förstår faktiskt inte varför. Jag tycker han är bra, men är besviken över hans roll. Inte hur han agerade, utan rollen i sig. Han tillförde inte mycket egentligen. och var ju inte med mycket heller. Det är synd tycker jag.


Äntligen praktik

Igår ringde min handläggare på arbetsförmedlingen och sa att han hade pratat med butikschefen på Cubus. Hon skulle också ringa mig. Men i alla fall kunde jag börja på måndag. Så nu äntligen kan jag börja! Det har ju dragit ut så jkla mycket på tiden! Först ahde han tydligen skrivit fel adress när han skickat till facket, och så var hon sjuk i typ 1,5 vecka. Så på måndag ska jag börja kl 10 och gå till halv 5. Sen ska jag gå från 8-16.30 och på fredagar sluta kl 4. Så då blir det inte så långa dagar i alla fall. Jag var som inställd på att börja kl 10 eftersom dom öppnar då, men när jag nu ska sluta halv 5 behöver jag ju varken skippa ridningen eller dansen och det är ju bra. Och jag hinner ju ändå gå en ganska lång promenad med Troy innan jag måste fara. Måste väl stiga upp vid halv 6 förmodligen, men det är ju inte värre än i somras när jag jobbade på SKEBO och steg upp kvart över 4.
Förhoppningsvis går det bra också så jag kan få både extrajobb och sommarjobb.
Har egentligen inga bra skor att ham har ju dom där silverfärgade, men dom är egentligen ltie för långa, funderar på att köpa nya, för dom släppte ju ändå lite i sulan som vi limmade, och då blir det en storlek mindre. Om dom fortfarande finns kvar vill säga. Får väl se när jag får pengar... Jag och mamma var i alla fall upp till Skohuset och köpte broddar, för nu har det varit plusgrader några dagar och blivit väldigt isigt, Så det var inte så jäkla kul att gp med Troy i morse. Köpte ett par typ ballerinaskor till mig också som jag kan ha till leggings tex. Så det blir väl kanske leggings och skjorta på måndag. Jag behövde inte ha Cubuskläder eftersom jag bara ska ha praktik, men nåt plagg därifrån vet jag i alla fall att jag har. Sen får man väl köpa lite efter som.

Vore lättare utan drömmar

Jag är ganska nära en depression känner jag. Men jag tror jag har varit lite deprimerad tidigare faktiskt.
Visst finns det dom som har det mycket värre, och det är fler än jag som har det så här, men det gör det ju inte lättare för mig, och det ger mig då inte mer pengar...
Jag är snart 30, och då kommer jag väl få panik. Jag börjar väl snart få det. en anleding är att jag verkligen inte vill bli gammal, jag vill inte dö. En annan anledning är att jag börja bli för gammal för en del saker jag vill göra. Bara för att jag äntligen bestämt mig för att följa mina drömmar, och så finns det ett jättestort hinder i vägen som heter pengar. NU när ag faktiskt vill försöka, för att det faktiskt nån gång ska hända nåt, nä då kan jag inte det för jag har inga pengar. Jag skulle ha börjat efter gymnasiet, men det gjorde jag ju aldrig. För det är så mycket lättare att drömma coh vilja, än att faktiskt göra det. Och nu när jag faktiskt bestämt mig för att försöka, innan jag blir för gammal, då går det inte! Jag har inte ens råd att gå på auditions här. Förstår inte varför jag skickade auditionsvideon till USA, för jag har ju noll chans, även om jag kan se mig i just den rollen. Men jag är knappast tillräckligt bra. Jag är inte en sån som glider in på ett bananskal....
Jag har varit med på någa casting siter i några år nu men nästan inte sökt nånting. Har antingen tänkt att ag inte har råd, eller att jag jobbar och det kanske inte är så lätt att ta ledigt, speciellt om det bara är för statist och man får veta med kort varsel. Och det vet jag ju att man kan få... Jag kommer aldrig få göra nåt, bara för att jag har gjort så lite, och för att jag inte har råd att fara!
Sen andra drömmar och saker man vill... Jag vill ha en häst. Är det verkligen för mycket begärt? Jag vill gå några utbidlningar. Är det verkligen för mycket begärt? Jag vill kunna starta upp företaget igen, gå utbildningarna för att kunna erbjuda mer. Är det verkligen för mycket begärt?
Det är helt uppenbart inte meningen att jag ska bli nåt!
Jag kommer förmodligen aldrig få ge ut nån av mina böcker heller. Jag kommer aldrig få mina manus gjorda till film. Allt jag skriver kommer bara vara för mig. Jag blir då inte förvånad.
Jag kommer inte bara sitta där när jag är 60 och ångra allt jag inte gjorde. Jag kommer och tänka på saker jag ville göra, men inte kunde, bara för att jag inte hade pengar.
Jag måste ta mig ur att inte våga och vara rädd för att inte vara bra nog, och försöka följa mina drömmar, innan det verkligen är för sent. Men hur tusan gör man det när det inte finns några pengar?! Fan att allt ska kosta så jäkla mycket!
Det är uppenbart att jag inte ska bli nåt.

RSS 2.0