Orolig hund

Igå levde de om jättemycket när dom var och jobbade med altanen. Eller nya grunden, för att sen lägga grunden på altanen. Jag vet egentligen itne vad dom gjorde men levde om gjorde det verkligen. Nu ligger det i alla fall grus där altanen ska vara.
Jag tyckte det levde om nog mycket för min smak så jag tänkte hur det kändes för Troy och hans öron När jag borstade tänderna kom han i i badrummet som vanligt, och så satte han sig med ryggen mot mig och trykte sig mot mitt ben. så jag bestämde mig för att fara hem till mamma och pappa igen över dagen. Men dom gör ju om i hallen och la nytt golv, så det var ju stökigt där också men det levde ju i alla fall inte om lika mycket.
Hos mamma och pappa gömde sig Troy i mitt sovrum eller hos mamma och pappa om han inte var med mig i vardagsrummet. När vi åt middag var han ju med oss, men annars höll han sig undan lite, om han inte var med mig som sagt.
Pappa tyckte det var lite konstigt att Troy aldrig varit ute i hallen, men det tyckte itne jag. Det är grejer, stora, i tvättstugan. två byråer som tar en del plats oh gör det svårare att komma förbi, och så är dom ju i hallen och grejar. Han vågar helt enkelt inte.
När jag skulle gå med Troy satt jag på golvet och tog på mig skorna. Paa sågade till en bit av klickergolvet då och Troy tyckte inte alls om det. Han var på väg att sätta sig i mitt knä och hade han kunnat hade han krypit upp i famnen på mig.
Pappa tycke han är lite fånig, men han är ganska känslig. Speciellt när det lever om. Men det blir väl kanske lite bättre när han blir lite äldre. Han skällde i alla fall inte så mycket när dom höll på utanör min lägenhet på baksidan, men det blev ju några gånger. Men det är ju för att säga till att det är nåt där och att det låter. Men sen levde det ju om så mycket.
Nog försöker han väl bestämma lite ibland, men när han är rädd och orolig då är det i alla fall jag som gäller.

Grannulering + hund = inte bra

Dom ha grävt och ska asfaltera om här på gatan och är klar utanför några hus.
Har varit hos mamma och pappa i ungeär 2 veckor för det. For hem till ridningen på onsdagen som vanligt, och så stannade jag över helgen, och for hem på söndagen. Och på måndagen for jag hem till dom igen. Fick ett papper i brevlådan om att dom skulle gräva utanför huset där jag bor så cyklar skulle bort, och så skulle man ta bort allt på altanen för att dom skulle göra nytt där också. Det dumma är att det skulle göras senast den kvällen,  den 12, men ändå tog det mer än en vecka inan dom började med altanen....  I fredags hade dom fortfarande inte börjat utanför mig med att gräva men i tisdags var dom klara och hade grävt längst bort, vid andra änden av huset. Men jag stannade ändå tillidag eeftersom jag hade ridning igår.
Mamma kom på måndagen och hjälpte mig att ta bort på altanen. Jag hade ju en ställning för en blomlåda som skulle bort och den var ganska tung och ju då svår att bära själv.
Jag hade sagt tidigare att när dom kommer till mig och ska gräva och göra ny altan så kommer jag och bor hos dom för Troy skulle ju säkert skälla mycket för att det låter och smäller och så. Men det gick faktiskt bra när dom var utanför kvartersgården, som ju bara är några meter från min dörr, och grävde. Men han skällde några gånge när det skrapade när dom tog bort asfalt eller tog mot nån sten eller nåt. Men när mamma kom hit och hjälpte mig röja på altanen tyckte hon att jag kunde ju inte vara hemma. Allt jag skulle dra in. Men det skulle ju bli så bökigt att gå ut och in med Troy, och det var väl mer det jag tänkte på. Kan ju inte gå ut genom balkongdörren eftersom den inte går att låsa utifrån. Och så är ju inte syrran så sugen på att komma hit flera gånger om dagen. Och hade dom då också börat med altanerna blir det ju bökigt att gå ut den vägen ändå. Men nu hade dom ju inte det. Förmodligen började dom igår, eller idag.
Och bara sen jag kom hem har jag sopat 3 gånger.... Syrran borstade av Troys tassar när jag kom hem. Hon mötte mig på parkeringen för att hjälpa mig att bära s¨jag inte behövde tjorva med bilen här utanför. Och när jag hade gått kvällssvängen borstade jag av hans tassar igen. Hon tyckte jag skulle spola av han och det skulle jag säkert behöva. Men ag kan inte lyfta ner han i badkaret själv. Och han har aldrig varit där så jag vet inte ens om det går få han i badkaret... Mamma får hjälpa mig imorrn när hon kommer med stallkläderna...
Jag har trampat ett grannuerlingskorn i hälen typ, och det var inte så skönt, men det gick bort  i alla fall. Men jag är ju rädd att Troy ska trampa in det i tassarna och det kanske blir nåt av det, inflammation eller nåt. Jag hoppas han inte ska slicka på benen/tassarna så mycket, för det kan ju inte vara så bra att få det i sig....
Får se hur det går nu närmaste dagarna... Annars åker jag hem till mamma och pappa igen. Och det är ju tur att man kan det....

I am number 4

                                                                                    


I lördags hyrde ja och syrran film. Pappa så också lite av den.
Vi har pratat lite om I am number 4 så vi såg den.

På jorden finns 9 utomjordingar och deras väktare, som ser ut precis som oss, och dom gömmer sig för intergalaktiska prisjägare.
Dom dödas en efter en i nummerordning och nu är dom ute efter nummer 4. Han vill helst leva ett normalt liv och är trött på att flytta runt. Speciellt när han och hans väktare slår sig ner i Paradise och han träffar Sarah som han blir förälskad i.
Just när dom flyttat ini ett övergivet hus som ska säljas hittar dom en hund utanför huset som nummer 4, som hans väktare Henri nu ger namnet John Smith, vill behålla och Henri går med på det. Men det är ingen vanlig hund.
John märker också att han ahr krafter som först ställer till en del problem, men som han efter hand lär sig att hantera.

Innan vi hyrde filmen, som vi gjorde genom TV:n, så vi trailern. Och nåt som stör mig är när saker i trailern inte är med i filmen. Som tex i trailern, frågar John vilekt nummer han är, men i filmen vet han ju det från början.
Jag tycker det var en ritkigt bra film, som jag kan tänka mig att se igen. Och jag hoppas att det kommer i alla fall en till film då historien ju inte egentligen är slut.


Statistroll

Ringde en kille efter 4 idag och sa att han sett mig på statist.se och undrade om jag ville vara statist i en Jonas Gardell film. Dom skulle spela in på Söder idag. Men det är ju i Stockholm och jag är ju inte där. Och det blir ju lite svårt när det är samma dag... Han sa redan i början att det var med kort varsel, men hade det varit på torsdag kanske jag hade kunnat ta mig dir. Nu är det ju liksom mitt i veckan och jag vet inte hur många som flyger, men det är ju ändå inte säkert att jag hittat ett flyg som pasar. Och så ska man u ha nånstans att bo också. Så jag tackade för att han ringde men kunde ju inte vara med. Så typiskt! Men kul att veta ändå att folk tittar på min profil där och kan tänka sig att ha mig med. Får hoppas man har tur nästa gång man söker nåt... Hade ju varit roligt att få vara me i nåt mer. Men nu har jag ju fått göra lite i alla fall, så det blir väl lättare.

Nya glasögon

Igår tog vi stygnen. Mamma hade kollat på stygnen på morgonen och sa att jag fick rina till vårdcentralen ändå. Hon hade tidigare sagt att hon kunde göra det. men sen fick ag ett sms om att hon skulle göra det när hon kom hem.
Så efter middagen provade hon men jag ville ju inte att hon skulle dra så mycket. Så det blev att hon ringde till rannen som är sjuksköterska så fick hon komma. Hon sa att man kunde behöva dra ganska mycket och det var inte alls kul och gjorde ju ont. Det första stygnet vid BH-bygeln var jättesvårt för öglan var så liten, så efter ett tag tog hon det på rygen istället och det gick lite bättre. Sen fick hon också bort det första stygnet. Men kul var det inte. Det var nästan värre än att pierca läppen, det gick i alla fall fortare.

Sen färgade mamma mitt hår så nu är det helt svart igen.
Och idag har jag fått hämta miina nya glasögon. När jag kom hem idag tog jag av mig linserna och satte på mig glasögonen. Det är så skönt att ha nya glas, helt utan repor. Det enda som förstörde var några regndroppar när jag gick med hunden efter att jag satt på mig glasögonen. Nu är det satt på en hårdyta också så dom inte ska repas lika lätt, så förhoppningsvis ska det hålla längre nu.
Det är bra att bågarna reklamerades då dom gått sönder i lödningen. Bågen över näsan lossnade på ena sidan när jag skulle putsa glasen. Eftersom dom reklamerades behövde jag inte betala nåt för det, och det är ju bra för det gick ändå på 1300 eller vad det var, och det är ju nog mycket. Dom hade skickat nya bågar istället för bara en front, och det är väl bra

Prova på agility

I lördags var det Prova på agility på Solbacken, utanför Arken zoo. Så efter att j varit hos hästen så for ja dit med Troy och tittde lite. Dom visade först hindrena och sen fick man prova själv.
Jag kunde ju inte ha Troy lös men det sa dom var inget problem. En tjej hälpte mig i början, och fråade hur gammal han var och om vi hade testat nåt tidigare. Sa att i rastgården på Anderstorp finns det ju lite agilityhinder så han har provat balanshindret ch att hoppa, och så har vi ju en tunnel hemma.
Hon skulle hålla i han så skulle jag g unt och locka på han. Tänkte ha han sittande så han skulle ha mer fokus på mig och lugna sig lite. Första gången sprang han på sidan av hindret.  Men det var högre än han är van att hoppa och han tyckte säkert att det var högt. Sen när jag skulle ha han att sitta igen så ville han inte utan började protestera och bita på mig. Så jag tog i nacken och höll ihop munnen på han. Höll också upp kopplet en gång. Tjejen som var andra halvan av ledarna för valpkusen vi gick var där, och det var hon som höll i agilityvisningen. Hon kom fram och sa att han inte behövde sitta och hon kunde hålla koplet så skulle jag abra gå runt och locka på han. Och då gick det bra. Han hopapde några gånger utan problem, men rev ju hindret med kopplet nån gång. Hon sa att ibland är det bättre att låta dom vara så det inte blir nån konflikt. Jag sa att jag tänkte att han skulle sitta för att vara lite lugnare. För han blev ju så uppjagad. Och hur som helst, oavsett om man ska undvika konflikt eller inte så tar jag inte att han biter på mig.
Sen provade vi också slalom och det gick ganska bra. Hemma är han ju van vid betydligt mindre pinnar och betydligt kortare, men det gick rätt bra ändå, men det var ju inte alltid han ville svänga, men gjorde ju det när man visade, men han tänkte ju hoppa över nån pine ibland. Men han va duktig ändå. Slalom kan han ju, men går ju mest mellan mina ben då, så det blir ju lite annars.
Provade också tunnlarna, en av tunnlarna var rak som den vi har hemma, men här var hela tunneln öppen såatt säga, så inget som låg på marken. Den ena tunneln var svängd och det gick bra med den också efter ett tag Första gången vände han i tunneln, men då stod det också några hundar i närheten utanför. Men jag fick han att gå hela vägen till slut ändå. Balanshindret var ju inga som helst problem, där springer han bara. Men han var på vä att trampa utanför nån gån så då tryckte jag upp han lite. Sen vill han ju ibland börja en bit upp på rampen och hoppar ju av för tidigt också, men det är ju bara att träna på det.
Han hoppade genom ett däck också. Först ville han ju inte alls, men sen fick jag han att hoppa igenom. Sen var det en tjej som höjde det lite för hon och hennes mamma tyckte det var så lågt. Och då sprang han på sidan istället. Sen kom det en kvinna so höll på med agility och var emdoch visade upp och ställde två hinderstöd på idorna om däcket för att han inte skulle springa på sidan, så han inte skulle tro att det var så man skulle göra. Och då hopade han ju.
Han tyckte det var riktigt roligt, och det är jättekul eftersom jag ahde tänkt träna agility med han och föhoppningsvis också tävla.
Jag frågade aldrig om nån kurs, men kollade lite på internet, på studiefrämjandets hemsida och på burkshundsklubbens hemsida men det stod ingentin. Mamma ringde igår när han var på jobbet och sa att en hon jobbade med hade varit på agilityvisningen och sa att det skulle börja en kurs på tisdagen, alltså idag, så jag kollade lite igen, men kunde ju inte hitta nåt. Hon tycke jag skulle rina till studiefrämjandet och höra om kursen. Men det gjorde ja inte, eftersom det ju skulle börja idag. Kollade mer på brukshundklubben också och medlemsavgift och kursavgift skulle vara betalda innan kursstart. Och så fyllde man i ett formulär där på hemsidan om man ville bli medlem. Men det kostade ganska mycket att bli medlem, plus kursavgiften då så jag bestämde mig för att ja ska gå sen nån gång om det blir nån kurs.
Och när mamma kom hem sa hon att hon hade ringt och det var en forsättningskurs som skulle börja, så jag hade ju ändå inte kunnat gå den. Men jag hoppas det blir nåt snart.

RSS 2.0