Skriver igen

Har haft lite bloggotorka på i den här och min film och bokblogg. Men nu är den uppdaterad med ett inlägg om Roswell. Den var en av våra favoritserier när den gick på TV och yrran hittade boxen med alla 3 säsonger till ett bra pris, så vi har Roswell marathon nu. Hae glömt hur beroendeframkallande den är. :)
Jag inspireras ju väldigt lätt, tyvärr ibland, och har kommit på lite till en ny berättelse. Kommer förmodligen inte kunna skriva från början till slut, och jag hatar när man får idéer man vet att man inte kan avsluta. Ska kanske skriva med syrran, så vi får se om man kan skriva hela historien. Jag hoppas det, för det kan bli riktigt bra. Får skriva allt jag kommer på och sen s vad man kan göra av det.
 
ska sätta mig nån dag och få klart till manuskursen också. Det är verkligen på tiden. Hade tänkt göra det för några veckor sen, men veckorna har bara runnit iväg, och så tänker jag att jag ska sätta mig och göra det imorrn.... Har skrivit lite på min andra filmidé också, och hoppas att jag kan få ihop allt där också. Jag har det mesta där redan, så jag hoppas jag kan göra en bra historia från början till slut och skriva ett bra manus av det.
 
Gick Equine Touch Steg 2 för 2 veckor sen. Bara jag och en till som gick Steg 2. Så et blir bara vi från Steg 1 som kommer gå alla stegen nu. Men då "känner" man nån i alla fall, och det blir väl lite roligar, eftersom vi måste till Skåne nästa gång. Så nu blir det att behandla lite hästar igen.
Och skriva så mycket jag kan. :)

Mer snö, och kusiner på besök

Från att ha varit plusgrader flera dagar blev det plötsligt minusgrader och snö igen. När jag tog ut Troy på fredagmorgon för att han skulle få kissa var det några centimeter snö och blåsigt. Skulle till M på lördagmorgonen för att ge hästarna frukost då dom var borta, och det var typ halv storm då.
När jag kom hem for vi till våran morbror och åt lunch och träffade våra kusiner för mormor fyllde år i söndags. Roligt att träffa kusinerna från Stockholm igen. Och lilla M hade så roligt med A fast hon är flera år äldre. Men A är ju van att leka med systerdottern F som är typ 1 år äldre än lilla M.  Lilla M frågade en gång om vi skulle stanna en stund till, och när vi skulle fara ville hon inte hem. :) Och så har hon sagt sen också att hon vill leka med A. Så förhoppningsvis kan hon göra det igen nån gång.
Vi hade pratat om att gå ut på kvällen, vi kusiner, och I sa att Petter och Ison & Fille var på Folkparken. Något varken jag eller syrran visste om, men det har inte varit bra marknadsföring direkt. Hur som helst blev det att vi for på det. Tyvärr följde inte CH med på han skadat sig ovanför ögat tidigare under dagen, och K ville inte heller följa med, men hade inte gjort även om vi bara gått på Allstar.
Det var inte så myckt folk som jag trodde det skulle vara, men som sagt var det ju inte direkt marknadsfört. Typ bara på Facebook. Men förutom att dom började spela så sent, typ vid halv 1, så var det ändå riktigt bra, även om det inte är några jag lyssnar på. Och fast det inte var så jättemånga där, så märktes det inte på framträdandet, och det var ju också bra.
Men fy tusan vad folk trängs! Hade inte alls särskilt kul i början näe man fick knuffas och hålla emot för att inte måsta flytta på sig, och tänkte flera gånger "jag står faktiskt här!" Det var inte ens då där när jag var och såg Tokio Hotel och hade ståplats och fick stå hyfsat nära scenen....
I söndags var vi på Coop och åt luch med mormor och morfar och kusiner, moster och hennes man. tyvärr var inte alla från lördagen med, och lilla m hade ju velat träffa A ign, men dom var inte med. Men lilla M hade ganska roligt ädå eftersom det finns en lekhörna i restaurangen.
 
Idag snöar och blåser det igen. Så ma kan väl säga att vintern kom tillbaka.. Jag vill inte ha mer snö. Jag vill ha vår!

Häst sköts i huvudet - överlevde

Det hände under fjolåret i en by utanför Umeå. Hästen var dräktig och skulle föda, men värkarbetet avstannade och man kallade på veterinär. Denne konstaterade att fölet satt fast och sannolikt redan var död. På grund av hästens ålder och tidigare skador var ägare och veterinär överrens om att hästen skulle få somna in. Avlivning sker oftast med spruta ller bultpistol, och veterinärn valde bultpistol då det är billigare. Men avlivningen misslyckades katastrofalt och orsakade stort lidande för hästen. Veterinären missade flera gånger att sättta skottet på rätt ställe, vilket gjord att hästen skadades svårt, men fortfarande levde. Under processen låg hästen ner och sprang och försökte andas. Till sist stacks hästen för att tömmas på blod, men inte heller det utfördes på rätt sätt till en början. Avlivningsprocessen tog enligt ägaren minst 30 minuter medan vetrinären sägr att det tog ungefär 20 minuter. Veterinären medger att avlivningn tog för lång tid och att hon använde en metod hon inte var van vid.
Veterinären har blivit anmäld och Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård konstaterar att hästen genomgått ett stort lidande och har nu gett veterinären en varning.
 
Läs hela artikeln här.
 
Alla gör fel nån gång och man gör misstag, men sånt här FÅR INTE HÄNDA!
 
 

RSS 2.0