Fallit av en häst

Igår var jag hos min medryttarhäst. Dom har gjort en ny sommarhage för några veckor sen som står ganska långt från stallet, så ska man in med två hästar så får mant a in alla 3. Så Lappen stod redan inne när jag kom. Tog bara ut han ur boxen längst ner och ställde han i gången. Tänkte att om jag står längst ner så kan dom andra ju bara gå in när dom kommer.
K kom in och sa att det var skjuttävling i grustagen så jag skulle rida uppåt, eller vad jag nu hade tänkt göra. Hos mamma och pappa blåste det så mycket så jag hade tänkt rida på banan. Där blåste det inte alls lika mycket, men eftersom det sköts kändes det som det var bäst att vara på banan, då det ju fotfarande var hemma.
När jag skulle ta på han skorna kom M, J och L tillbaka så jag ställde in Lappen i boxn igen och väntade lite medan dom gjorde Myntor och Hope klara.
När jag kom till banan såg jag att bandet runt banan inte hängde på stoplarna på vänstra kortsidan och en del av långsidan vid ingången men jag tog bara pallen och stängde. Vi var ju ändå intänga då det är högt gräs och annat som växt där. På banan låg också ett typ galler som dom har för at jämna till underlaget. Tänkte att jag får väl hålla lite avstånd. Fanns en ganska stor hög av underlaget vid gallret typ en mete ifrån och en mindre hög i högra hörnet mot vägen.
Det gik ganska bra till en början. Han reagerade ju lite på skotten men var ändå ganska avslappnad, men det hälpte säkert till att han fick gå på volter och lite serpentiner och så, så han fick ju tänka på annat. En gång kom vi för nära gallret så jag tänkte att jag får se till att ha lite mer avstånd nästa gång. Han hoppade till lite, men sen var det lugnt. Men sen blev det en för stor sväng en annan gång och han kom för nära gallret. Vet inte om han trampae på det eller rörde vid det med hoven men han blev i alla fall jätterädd och började bocka. Jag tappade ju balansen och hängde på sidan. Höll i tyglarna och trampade i vänstra tigbygeln, men hade aldrig kunant ta mig upp på ryggen igen. Tänkte att det här går inte och släppte bara. Slog i höftbenet på vänster sida. HAr ju redan problem med ländryggen och att slå i samma område för tredje gången är knappast bra.
Lappen sprang runt banan men lugnade sig ganska snat. Högra tygeln hade fastnat unt stigybeln så jag tog loss den och drog tygalrna över huvudet på han och gick unt lite med han, blan anant fram till gallret. Sen efter en liten stund satt jag upp igen och red ett litet tag till.
När jag kom in i stallet igen var M fortfarande där med L och J i stallet och jag sa att jag åkt av. Berättade vad som hade hänt, och sa att jag fick ta det lite på mig själv då jag skulle ha hålli me avstånd. Dom undrade om jag hade ont, men jag sa att just då kändes det ganska okej, lite ont, men får se sen. Det kändes ganska bra när jag stod stilla men gjorde ju lite ont när jag gick. M frågade om jag tappat andan men det klarade jag mig från.
Efter ett tag kom K ut i stallet igen och M sa att jag fallit av. Jag berättade igen vad som hänt coh att jag fick ta på mig det lite själv eftersom jag ju skulle ha hållit större avstånd till gallret. Han sa att, och M också då, att det skulle ju inte ens ligga där, och att han ju visste att jag skulle rida där. För det hade jag ju sagt.
När jag kom hem sa jag till mamma att jag åkt av och att hon eller pappa gärna fick gå ed Troy, så hon gjorde det. Det kändes ju inte så bra efer fallet och jag slapp gärna dra i Troy om han skulle slita mycket.
Mamma och pappa åkte bort på kvällen till L och G och tog han med sig så kunde han springa runt där. Var ganska skönt faktiskt. När jag stog eller satt var det ganska bra, men så fort jag skulle upp eller gå var det inte lika roligt.
Pappa följde mig med Troy imorse ifall han skulle slita mycket. Det gjorde han inte menn pappa fick ändå a han efter ungefär halva promenaden.
Det har kännts bättre och bättre ju längre dagen gått och u mer jag rört på mig, men att jjobba imorrn blir knappast särskilt roligt. Jag har ju fortfarande rätt ont och är öm på vänstra sidan. Jag har ett stort blåmärke oh två små. Och ett kort rivmärke typ.

Varför kostar allt så mycket?

Varför ska allt kosta så jäkla mycket?
Kan typ inte göra nåt av det jag vill för att det kostar så mycket.
Jag vill ju gå den där utbildningen för fysioterapeut för häst. Även om jag gått en del moment sen tidigare. Har tänkt på den förut, men valt bort den eftersom den kostade så mycket. Men jag vill verkligen gå den. Men det går ju inte. Jag kan inte låna själv eftersom jag inte har nåt jobb. Mina föräldrar kan inte låna åt mig för det blir för mycket pengar. Och jag skulle väl ändå typ ha panik över att inte kunna betala tillbaka, eller i alla fall ta väldigt lång tid att göra det.
Jag vill köpa häst, men kommer inte kunna göra det på bra många år, eftersom jag inte kan låna pengar och inte har nåt jobb....
Jag kan inte åka utomlands för det kostar för mycket...
Vet inte om jag tror på det, men ibland känns det som det sitter nån där uppe och ser ner på mig och tänker att det ska inte hända nåt kul för henne, hon ska inte ha nån tur. Hon ska bara vilja och drömma om saker, men det ska inte hända nåt...

Professional Equine Sports Therapist

Hittat en utbildning jag vill gå. Eller egentligen har jag sett den förut, men räknat bort den då det kostar så mycket. Och nu är den dessutom länge och kosta ännu lite mer...
En av dom som hade Svensk Terapeut Utbildning har gått ihop med 2 andra och startat UPH. Så delar av utbildningen har jag ju egentligen redan gått. Men den är ju bredare nu och jag skulle vilja gå den för att bredda mina kunkaper och kunna starta upp företaget igen. I så fall skulle jag ju ha mer att erbjuda. och jag går hellre en hel utbildning än kortare fristående kurser. Det kan ju bli ganska dyrt det med.
Hade egentligen tänkt kolla upp deras avbetalnignsplan man kan ansöka om när man blivit antagen. Men vet inte om jag ska göra det... Sen går det ju låna, men genom det ena, Human finans, ska man ha en årsinkomst på 125 000 kr, och det har då verkligen inte jag... Skulle man låna genom Handelsbanken finans som dom nämner, ja då ska man ju ha fast inkomst då också...
Vette tusan hur det här ska gå. Det kommer inte gå... Får lägga allt åt sidan och gräva ner det för jag har inga pengar....Mina föräldra måste ju typ låna åt mig om jag ska få låna... Är dom knappast särskilt sugna på... Bara att glömma allt. Precis allt.....

Mer eller mindre utkörd från rastgården

Igår gick jag med Troy till rastgården på kvällsvängen. Har inte varit där på ett tag eftersom jag varit en del hos mina föräldrar då dom passat Troy på dagarna medan jag jobbar.
Tänkte att han skulle få springa av sig, för det behöver han. Han fick hoppa lite och gå på balanshindret. Sen fick han springa runt själv en stund. Plötsligt springer han iväg för han ser att det kommer in 2 hundar. Jag såg dom inte alls först då jag stod med sidan mot dom. Jag går dit och ropar på Troy en gång men bryr mig inte så mycket. Dom har ju bara gått in. Han nosade på båda hundarna och sen fick jag tag på han och hade han att sitta. Den ena kvinnan frågade om jag var klar snart, och jag sa att jag nyss kommit. Hon sa att dom hade tänkt få släppa hundarna ensamma. Jaha, sa jag. Dom såg bara på mig och sa ingenting, men jag kände mig ju tvingad att gå. Hade bara varit där i ca 5 minuter...  Jag tycker faktiskt att om grinden är stängd kollar man om nån är där och frågar om man kan komma in. Alla hundar går inte ihop med alla. Man kan väl fråga för artigheten om inte annat. Eller i alla fall säga "Hej. Vi tänkte komma in."
Syrran ringe strax efter att jag gtt så jag gick och mötte henne och så följdes vi till Coop. Vi gick förbi rastgården igen, ca 20 min efter att jag gått. Och då var dom inte ens kvar!

Agility säcktunnel

Mamma har köpt en tunnel som jag provade med Troy igår. Först la jag in en godis en liten bit in och sen lite längre in. Han fick också sätta tassen på den. Tänkte att han skulle få höra prasslet bara och vänja sig vid det men det var inga problem. När jag ville att han skulle sätta tassen på var han väldigt ivrig och satte nosten mot, men det var ju inte det jag frågade efter. Men han la upp tassen två gånger.
Sen provade jag att slänga in godis på olika ställen i tunnel och så gick jag till andra änden och höll upp den och sa åt han att komma. Och det gjorde han utan problem. Var jätteroligt. Provade en gång till men då sprang han runt istället. Så jag gick till öppningen med han. Då var han på väg över tunneln och tänkte gå över på min sida men jag hejdade han och sen sa jag att han skulle in där (öppningen) och då for han själv hela vägen, fast resten av tunneln ju låg ner. Jätteroligt att se han så ivrig. Trodde han skulle vara lite avvaktande mot tunneln, men icke.
Sen gjorde jag en liten bana. Satte upp några plaströr som han fick gå slalom mellan och så fick han ta tunneln. Gjrode lite rallylydnadsövningar också för att pausa lite. Mamma kom hem och kom ut och var med en stund. Pappa kom också ut och tog fram den lilla polen så Troy fick hoppa över den också.
Pappa hade han att gå igenom tunneln några gånger, och en gång trasslade han in sig så vi fick ta i varsin ände och dra ut den. Trodde han skulle bli rädd då, men det blev han inte utan for genom tunneln utan problem. Var jätteskönt. Annars är det ju nåt som kunde ha gjort att han inte tyckte det var roligt längre.
När man kan träna ordentligt sen, tror jag han kommer tycka agility är jättekul. Men han blir ju lite uppjagad. Eller ganska mycket. Men han blir ju så ivrig och vill jobba.

I söndags var syrran, K, lilla M och K`s mamma här på middag. Jag, syrran och lilla M åt potatis och fiskpinnar och resten åt surströmming. Jag och mamma hämtade lilla M lite tidigare under dagen och så kom dom andra efter 5. Och då var lilla M jättehungrig.
Efter maten fick lilla M sitta på gunghästen. Hon tycker det är jätteroligt. Och fort ska det gå :) Hon ville vara i vaggan och gunga också när gunghästen togs bort efter ett tag. Syrran får ta med henne på Prova på-ridning sen när det börjar om i höst. Kan hon nog tycka är roligt.
Försökte ta lite kort, men det blir ju inte i det ögonblick man vill eftersom det är en viss fördröjning. Ville ha kort när gunghästens och vaggans främre del är uppe från golvet, men det är inte lätt.

Eric Saade

I helgen har det ju varit Stadsfesten här. Första gången på länge som vi inte gått på kvällen... Var egentligen rätt sugen på att gå antingen fredag eller lördag men nu blev det inte så.
Jag och syrran, och K gick på dagen på lördagen och så hade vi lilla M med oss. Hon fick hörelkåpor på sig och sov nästan hela tiden.
Jag och syrran gick först tillsammans, men sen skulle hon göra nåt så jag tittade på Eric Saade under tiden för jag orkade inte stå och vänta. Gick faktiskt ganska långt fram, ville ju se nånting. Och så ville jag se dansarna. Nu när jag dansar själv är det minst lika intressant :) Kanske inte direkt så att jag skulle börja lyssna på han, men jag tycker ändå att det var ganska bra. Låtarna som spelas på radion är ganska okej, även om jag ju knappast skulle köpa skivorna. Men dom går lyssna på.
Det var lite svårt att se nåt, men det var ju så mycket folk och så satt det ju en del barn på föräldrarnas axlar. Men så är det ju. Och det var många barn där... Men det är väl mest barn som lyssnar på han...

När vi åt sen var det några som satt i närheten av oss som pratade lite om Eric Saade. Hörde en pappa säga "Eric Saade, kan det bli sämre". :) Ja, det kan det. :)
Köpte ju så klart den obligatoriska thaiwoken. Och så blev det lite godisremmar. Såg barn med sockervadd, men hittade det inte... Är så barnslig att jag vill ha sockervadd.. :) Får bli en annan gång! :)

Trassel

                                                         
                                              


I fredags hyrde jag och syrran film. Vi har pratat ett tag om att se Trassel, så nu gjorde vi det.
Jag tycker den var riktigt bra, och riktigt rolig. Jag diggar hästen. Han var väldigt rolig. Sen fanns det så klart andra roliga saker också, men hästen var nog nästan roligast.
Mandy Moore är ju en duktig sångerska och jag tycker hon är en rätt bra skådespelare, så hon passar som Rapunzel. Jag kände nog igen Flynns röst lite och både jag och syrran undrade vem som gjorde hans röst. Sen när vi såg att det var Zachary Levi kunde vi inte komma på vem det var. Kollade nyss på IMDB, och det är ju han som spelar Chuck. Han var riktigt bra på att sjunga faktiskt. Han var visst född 1980. Trodde han var äldre.
Jag tycker det är roligt när det är en "riktig" historia så att säga, att man kunnat ha riktiga skådespelare. Det blir roligare då. Och man kan ju som sätta sig in i handligen på ett annat sätt.
Det känns lite fånigt när det är en tecknad film, men jag vill också ha the fairytale. Men jag får skriva om det istället. :) Men då är det ju en bra film i alla fall.

I slutet var det nåt som jag kände igen. .. och sa nåt om det. Syrran kände också igen det. Tror hon kände igen nåt mer men hon kom inte ihåg. Inget ovanligt, men konstigt... Just det är inte med i trailern, och jag har inte sett så mycket om filmen förut trailern, det är jag rätt säker på den här gången. Och jag vet att när jag känner igen att jag sagt precis samma kommentar förut, så har jag i så fall sett det med syrran, vilket ju gör det ännu konstigare. Eftersom det är första gången vi ser filmen.... Mysko...

RSS 2.0