Jonas Brothers-dröm

Igår gick jag upp vid kvart över 7 och gick med Troy och sn gick jag och la mig igen. Drömde om Jonas Brothers. Joe var med i min streetdance-grupp :) Jag var kompis med dom alla 3 och vid olika tillfällen frågade jag dom när dom skulle börja jobba på ny musik. Nä jag frågade Nick var vi i nån klädaffär av nåt slag och jag vet itne om han jobbade där elelr vad han gjorde för han höll i alla fall på tröjor. När jag frågade han log han bara ett sånt där härligt leende, men sa ingenting om det har jag för mig. Sen skulle dom intervjuvas och satt i några soffor i klädaffären.
Kommer inte ihåg så mycket av drömmen nu men det var en ganska dröm som hade några roliga stunder.

Hidalgo


                                                    


I förrgår visade dom Hidalgo på TV. Missade början, för jag visste inte att den gick. Men jag såg filmen då jag tycker om den. Det är ganska länge sen jag såg den nu.
Ikväll visar dom den igen på en av Canal+ kanalerna. Missade början igen, men bara några minuter.

Jag gillar verklighetsbaserade filmer, eller i alla fall en del av dom...


Hidalgo handlar om Frank T. Hopkins och hans mustang Hidalgo. Hopkins red för armén och efter att ha sett massakern vid Wounded Knee, som hemsöker honom, jobbar han sen i Buffalo Bill`s Wild West Show. Hopkins sas vara den största ryttaren som Väst någonsin känt. Han blir inbjuden av en rik shejk att delta i ett 3000 miles långt lopp för att bevisa att han och hans häst är bäst, där han tävlar mot världens bästa arabhästar och Beduinryttare. Det är en stor utmaning som förut varit begränsad till dom finaste arabhästarna som någonsin fötts upp. Några av Beduinryttarna har bestämt sig för att sabotera för Hopkins och förhindra att en utlänning rider hela loppet. Det blir inte bara en ritt för stolthet och heder, utan även för överlevnad.


Spricka i ett revben

Har ju hostat rätt mycket nu i drygt 2 veckor. Under helgen halkade jag när jag var på väg hem efter en promenad med Troy. Vi gick förbi hans idol Uncas, som ju var ute. Husse höll på att sätta upp lampor i buskarna. Troy stannade för han ville ju hälsa och Uncas gick från tomten. Sen var han på Troy och skulle dominera och då ville ju Troy undan och det var då jag halkade. Det var ingen snö då och blött gräs ger ju inget fäste.
Kände lite i sidan i måndags och igår och tänkte att jag sträckt mig. Men senare igår kväll gjorde det ont i sidan när jag hostade och jag fick trycka med handen mot för att det skulle bli ett tryck. Sen blev det bara värre och värre så det har inte varit lätt att sova, fast jag la mig sent också... Ringde till mamma tidigt i morse som tyckte jag skulle ringa sjukvårdsrådgivningen. Sa att det kunde vara en blödning i muskeln eller ett revbensbrott. Tyckte jag skulle ta värktablett och avvakta. Pratade med mamma igen och sen ringde jag vårdcentralen när dom öppnade och fick en tid hos en läkare. Han lyssnade när jag andades och lyssnade på hjärtat och sen fick jag ligga på britsen och så klämde han lite. Och sa att det nog var en spricka i sista revbenet. Kul... Fick två hostmediciner på recept och två olika smärtstillande. Och dom har väl lite fast jag bara tagit en gång, men eftersom jag ska ta båda samtidigt borde dom ju vara ganska bra.
Men visst känns det ju när man ska sätta sig och så där, och vrider/böjer på sig, och det är inte kul ska jag tala om. Gör riktigt ont ska jag säga. Får se hur det känns efter helgen. Blir i alla fall ingen ridning idag heller, och inte heller på lördag. Blir nog inte att fara dit överhuvudtaget...

Troyr träffar kastrerad första gången

I förrgår var vi i rastgården. Först var vi ensamma men sen kom det två stycken med två hundar, en wippet och en japansk spets. Spetsen var kastrerad och Troy var väldigt intresserad och höll på och slicka, och försökte få igång han lite och leka, men det var han inte intresserad av. Först sa han ifrån lite mot Troys "uppvaktning" sen var det typ "jaja, slicka då". Frågade om det var länge sen han blev kastrerad men det hade han varit i ett år eller nåt. Sen kom jag på att Troy nog aldrig träffat en kastrerad hane förut.

Igår var vi i rastgården igen, men ensamma. Men han hade ganska kul ändå. Fast det är ju roligare för oss båda två när han får nån att leka med.

Snö!

När ag tog ut Troy i morse så nöade det! Ganska mycket också. Och när jag skulle gå morgonpromenaden lite senare så snöade det u också. Stora flingor var dt också. Så det lär komma lite snö idag.
När ag skulle på stan såg jag att byxorna var lite blöta längst ner. Jag hade såna där ritidsbyxor på mig så jag kände inte att dom var blöta. Så jag bytte till jeans. Och vek upp fållen så det inte skull bli så blött. Men det var ju äändå blött när jag kom hem.

Var och bytte från stav till ring i läppen idag. Det har nötts av staven och när man ser att det faktiskt blivit lite nött på tandköttet kan man ju inte låta bli att vara där och pilla lite, så jag har ju gjort det värre, och är irriterad på mig själv men det är abra att leva med.... Det är jättelite nött på tanden bredvid men där hade jag ju abra stav i typ 3 veckor innan jag bytte till ring. Nu har jag ju haft stav i drygt 2 månader. Hade egentliten tänkt ha stav lite längre, eftersom det är ärrvävnad unt hålet nu efter mina misslyckade försök att få i en stav efter ett tandläkarbesök... Men nu känns det stabilt där och eftersom det är nött på tandköttet vill jag ha ring istället, för då nöter det ju inte. Så nu har jag en ring med en kula. Jag har ju bara haft piercingen i drygt ett år så jag vill ju inte ta ut den redan.
Har också varit på hobby affären och köpt lite olika pärlor så jag kan göra lite smycken igen med syrran. Mamma fick örhängen av mig när hon fyllde år och när dom var borta på middag sa hona tt hon fått dom av mig och då sa vänninan att "är hon så duktig". Så vi får se om man kan göra nåt fint av det här.
Hitade prismor också som såg ut ugenfär som jag det jag vill ha, men jag vill ju egentligen inte ha en prisma, och jag vill ju i så fall ha den upp och ner eftersom jag vill ha spetsen neråt. Men det fanns glasfäg så kan kunde måla. Jag vill ha min "blå sten"... men jag kommer aldrig hitta det. Blir det film på boken nån gång så få jag köpa "stenen" :)

Det är faktiskt härligt med lite snö. Det ska vara snö till jul. Inte för att jag är jätteförtjust i kyla och jättemycket snö men... Det är ju roligare med lite snö än ingen alls. Och så blir det inte lika mörkt.
Så nu blir att ta på broddade skor när jag ska rida Lappen. Hade varit bra om hon hade haft broddade Cavallo-skor till han också, men hon vill inte köpa än för hovarna har ju inte växt till sig än, och så finns det ju alltid annat att lägga pengar på också. Det är ju inte ättebilliga skor heller. Men jättesmidiga. Mycket lättare att sätta på än Easy bootsen. Man trär liksom bara på dom och spänner. Får jag ha häst nån gång och den kan gå barfota vill jag ha Cavallo-skor till den. :)

Mycket strul, men nu har jag faktura och kursbrev

Det har strulat jättemycket med att beställa manuskursen. Han som håller i kursen mailade för nån dag sen och undrade om det hade löst sig med beställningen men det hade det ju inte gjort. Hade mailat personen han sagt jag skulle maila och berättat att jag beställt kursen två gånger till utan att få nån faktura. Så dom felsökte och kontaktade Klarna. Han pratade då med den här personen och fick veta att dom inte hört från Klarna, så dom bestämde att han skulle skicka en faktura till mig och första kursbrevet så jag inte behöver vänta. Det har ju gått flera veckor på det här. Förs problem med sidan efter serverbyte, sen när man väl kan beställa så får man ingen faktura...

Men nu har jag fått mail med faktura och kursbrev och några tidningsartiklar att kika på. Har skummat igenom kursbrevet och ska läsa lite mer ordentligt när jag kommer hem. Han hade också med ett gäng synopsis i mailet, både svenska och amerikanska. Ska tydligen välja en och göra nån skrivönvning utifrån den har jag för mig.
Men nu har jag i alla fall fått kursbrevet så nu är det bara att börja.

Och så ska jag fortsätta att gå igenom 2 böcker så jag kan skicka iväg dom nån gång. Har fått lite hjälp med research, äntligen fått ett bra svar från en forumperson, så nu kan jag ju göra det mer verkligt så att säga, i hästboken. Och förhoppningsvis får jag ut den. jag hoppas och tror på det. Och fantasyn också. Ett bokförlag för nåt år sen skulle ju diskutera eventuell utgivning, så den borde ju duga i alla fall.

Lilla härliga M

Igår var jag och mamma och syrran och lilla M och handlade efter att jag och mamma varit på stan och fixat nån julklapp och så kollade jag vinterridstövlar på Kusen & co och köpte en reflexbrösta.
Mamma sa till lilla M att hon hade hört att hon brukar säga mamma Ina till mig. "Mm".  " Har du 2 mammor?" "Mm." "Har du ingen moster?" "Näe".
Fast sen på kvällen när vi skulle äta och hon ville att mamma, alltså mormor, skulle mata henne, mamma till henne också, så hon vet nog inte riktigt vad hon säger ibland. :)

Lite senare låg jag, mamma, pappa och lilla M i mammas och pappas säng och myste lite. Jag hade masserat mamma och lilla M kom för att se vad vi gjorde. Och så ville hon också vara i sängen och ligga där och ha täcke på sig. Och så skulle hon kolla om pappa sov, och la handen på hans pappa och tittade ordentligt om han blundade typ. Gjorde det 2 gånger eller nåt. Jag skulle både släcka i hallen och stänga dörren också, men sen skulle jag öppna den igen. Och när syrran kom och skulle kolla lilla M så reste sig mamma. "Ligga! Ligga! Ligga!" skrek lilla M för att mamma skulle läga sig igen. Och sa tittade hon på syrran, hennes mamma, och sa bestämt "Ut!" :) Hon fick inte vara där. :) hon är bestämd ibland lilla M.

Idag när jag gick kvällsvängen med Troy följde lilla M med, för hon ville med när jag skulle gå med han. Hon ville ju såklart gå, men det går inte för Troy går för fort och hon går så sakta och så blir det för långt. Så hon fick åka i vagnen och gå sista biten, från grannen och hem. Troyr drog ju lite ibörjan när vi gick när han ville stanna och kissa och nosa, men sen har han gått jättefint. Visst har han dragit till nån gång när han vill stanna, men han var jätteduktig. Har både gått fint bredvid vagnen och fint fot med mig. Och aldrig har han väl stannat så få gånger :)

Troy gillar sin nya bädd

I tisdags medan jag sov lite efter jobbet var mamma upp på Solbacken och köpte lite hundben på Arken Zoo. Hon kollade på hundbödd också, eftersom sovtäcket han har är trasigt och jag vill ha en ny bädd åt han. Har sagt att jag skulle vilja ha en Bia-bädd så hon kollade på såna. Hon hade kollat på en bädd som var 70 cm lång, och det skulle väl vara som sovtäcket ungefär. Men jag tänkte att det kanske blir lite litet för Bia-bädden har ju en ganska bred kant också.
Vi for upp igen sen på eftermiddagen och köpte bädd. Fick den i tidig julklapp. Tog en som var 90 cm lång. Det är ju bättre att bädden är för stor än för liten och det blev ganska bra. Hade vi tagit den som var 70 lång så hade han nog tagit upp typ hela liggytan och det gör han inte nu.
Om plasten var kvar kunde man bytam, så plasten fick vara kvar ett tag. Men jag la ner bädden på golvet så hankunde kolla ordentligt på den. Och så la jag godis i ena kanten så han fick gå ett steg på bädden för att nå. Först sträckte han på sig och försökte nå, sen satte han försiktigt ner ena tassen och kunde ta godisen. Jag gjorde om det några gånger så sen gick han på bädden med plast på utan problem, Han satte sig en gång också utana tt jag sa nåt och väntade på godis.
Så sen tog jag av plasten och då var det ju ännu mer intressant. Han la sig typ på en gång och lg där ett tag. Hämtade benet åt han men han tuggade typ aldrig på det. När jag hämtade benet hejdade mamma mig i tvättstugan, bädden låg i hallen, för Troy stod på bädden då, men jag sa att han har redan legat där.
Han ligger ganska mycket i bädden så han verkar gilla den och verkar tycka att den är riktigt skön att ligga i, så det var ett bra köp, även om den kanske var lite dyr. Men jag tror Bia-bädden kostar lite mer, men den ska väl vara ganska tålig också.

RSS 2.0