Utvisas före jul

I måndags stod det om 16-åriga Vugar Muhtarov i tidningen. Han ska utvisas före jul, efter att ha varit här i 7 år. Han kom med sin mamma men efter avlsag på avslag om uppehållstillstånd försvann hon för att han skulle ha större chans till ett bra liv här. Nu vet ingen var mamman är. Eftersom mamman är försvunnen sen 3 år räknas han nu som ensamkommande flyktingbarn. Och efter 7 år i det här landet får han inte stanna.
Vugar har inte varit i Azerbajdzjan på 10 år, kan inte språket längre, har inga anhöriga där.Eftersom han räknas som ensamkommande flyktingbarn krävs det för att man ska kunna utvisa ett sådant, ett ordnat mottagande i hemlandet. Hur vet dom att det finns det? Han har ju ingen familj där.

En kompis till syrrans sambo fick vänta i flera år på att få veta att han faktiskt skulle få stanna. Han hann gifta sig och få barn.

Ibland skäms man ju för att vara svensk. Det ska inte vara så här! Det ska inte ta flera år att handlägga uppehållstillstånd. Det borde inte ta mer än några månader, högst 1 år. Barn/ungdomar hinner gå ut skolan, skaffa vänner, jobb, bilda familj. Och sen slitas upp från sitt nya liv för att man inte får stanna. Det ska inte gå till så här!

På skyltsöndag kommer det finnas en protestlista att skriva på för att Vugar Muhtarov ska få stanna i Byske. Och den kommer jag skriva på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0