"Blade Runner " i lopp med spöad häst

Jag läste lite på bloggen  http://horseworldofcarro.wordpress.com och hittade den här videon från ett välgörenhetslopp mellan den sydafrikanske paraolympiern Oscar Pistorius,  ”Blade Runner”, och en arabhäst som ägde rum i Doha, Quatar, den 12 december. Loppet var en del av en kampanj som vill synliggöra paraolympiers bidrag till sport. Nu förfäras djurvänner världen över, då  jockeyn hela det 115 meter långa loppet spöar hästen.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: JennyM

SV: Jag förstod vad du menade i kommentaren ändå :)
Blir gärna så när man vill skriva mycket och man har massa man vill få fram helst samtidigt! Haha.. iallafall för mig!

Tack för det, blir himla glad av att höra det. Sen tycker jag det är bra när man som dig inte tycker att det är så himla stor grej. Jag tyckte absolut Dino var en lättare hingst innan och hade kanske inte riktigt samma tankesätt från början. han är fortfarande inte elak, men en gång har han faktiskt gjort ett sådant hingstutfall.. Även om det inte var på länga vägar lika illa som jag sett andra hingstar göra. Men det kom på en halv sekund. jag bad han flytta bogen när jag ledde han då han stötte ut mig hela tiden och det bara svarta i ögonen. Som tur var så tar jag det säkra före det osäkra och satte egentligen bara upp spöt och röt till och han gav sig utan att jag egentligen gjorde något. Det är jag dock helt säker på att han aldrig hade gjort om inte han var såpass mycket hanterad och att han känner mig såpass bra som han gör. Det räcker med att jag gör ett visst ljud så vet han att han gått över dendär osynliga gränsen liksom :)
Men som jag skrivit, han är absolut inte en sådan mega snäll hingst som aldrig gör någonting, han är busig och jag har respekt för honom. Men jag känner mig aldrig otrygg eller så, hade jag gjort det så hade han varit kastrerad redan! :)

Förövrigt måste jag bara kommentera videon med... Jag har så himla svårt att "bestämma mig".. Vet ju att jockeys ofta piskar så i luften men bara för att hota, men denna videon ser det verkligen väldigt illa ut i.. Dessutom ser man ju att hästen protesterar också så känns inge kul alls när man ser sådant!

2012-12-22 @ 01:43:43
URL: http://jmdressyr.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0